Onze Therapie-hond. 

therapie-hond

Vandaag wijd ik een blogpost aan Abby. In februari 2016 kwam ze bij ons: onze therapie-hond. Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit ons gezin. Hoe ze haar dienst bewijst en inmiddels al vaak heeft bewezen, lees je hieronder. 

therapie-hond

Een pup is zowat een baan.

Wachten duurt lang, vooral als iets echt noodzaak is. We moesten dan ook lang op haar wachten.  Mijn lief kreeg de diagnose CPTSS. En ik ga in deze post niet in op wat deze aandoening allemaal met zich mee brengt. Vandaag wil ik enkel benadrukken wat voor positieve effecten zo,n viervoeter kan bieden. Feit is dat een hond bekend staat als goede hulp bij mensen met (C) PTSS. En toen wij er beiden over hadden gelezen, hebben we geen moment getwijfeld. De eerste weken en maanden waren vreselijk zwaar. Een pup is zowat een baan. Elke twee uur moet zo’n hummeltje naar buiten om zindelijk te leren worden. Ja ook s,nachts. En aangezien wij onszelf in een onbeschrijfelijke tijd bevonden, bleek dit een ware uitputtingsslag. Deze aandoening heb je namelijk niet alleen, maar draag je volledig samen. Mensen die ermee te maken hebben, weten pas écht waar ik over praat. Maar na deze eerste periode van hard werken werden wij beloond. Abby was na drie weken van dag en nacht buiten in de kou vertoeven zindelijk! Maar na deze periode kwamen er vele andere fasen. Van obsessief onze 3 katten plagen, tot onze kabels doorknagen, tot zoveel meer. En dat hele dagen lang. Een baan dus. Maar tussen al het harde werken door, hielp Abby mijn man zo goed. EN ze verplichtte hem om met haar te gaan wandelen. Voor iemand die nooit meer buiten kwam, was dit een goed hulpmiddel. Nu kan ik zeggen dat ons hondje in rustiger vaarwater is beland en is uitgebloeid tot een heel lief beestje.

IMG_0543[1]

Ze bracht hoop en wat licht.

Wat ik zo mooi vind, is hoe goed honden je aanvoelen. En wat ik zo hoopte kwam uit. Abby trok vanaf moment één naar mijn man. Na een lange rit van de fokker naar ons huis, is ze in zijn nek gekropen en er eigenlijk niet meer vandaan gekomen. Mijn hart vervulde zich met blijdschap bij het zien van dit prachtige tafereel. Victor noemt Abby zijn schaduw. Zij gaat waar hij gaat en vertrouwd te allen tijden op hem. En heeft hij een slechte dag of een slecht moment, dan kruipt ze zo dicht als mogelijk tegen hem aan. Alsof ze hem bij wil staan.

mijn

Een echte honden-moeder. Een hondenmens ben ik voorheen nooit geweest, maar inmiddels ben ik een echte honden-moeder. Ik ontferm me met zorg en liefde over dit kleine meisje bedekt met haren. En ik ben zo dankbaar voor de verandering in een wanhopige tijd. Genezen zal zij hem niet. En we hebben een lange weg te bewandelen. Maar zij bracht wel hoop, wat licht en adem. Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • Ilona

  6 november 2016

  Wat mooi en bijzonder dat abby jullie op haar manier kan helpen en zo mooi om te lezen dat Victor nu weer naar buiten gaat met abby heel veel sterkte met alles en veel knuffel wandel plezier samen met jullie poezelige hondevriendjes dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   6 november 2016

   Dank je wel Ilona!

   Reply
 • Bonsje

  6 november 2016

  Dieren zijn zo wijs ❤ maar je moet er net zoveel van houden als van een kind idd

  Reply
  • Cynthia

   6 november 2016

   Dat klopt inderdaad.

   Reply
 • Nancy Baten

  7 november 2016

  He, zit ik in je spam?

  Reply
 • Nancy Baten

  7 november 2016

  Nou zeg, ik had gisteren twee berichtje gestuurd en die kwamen niet te voorschijn dus ik dacht ik check het even. Maar goed, ik had dus gezegd dat ik even moest opzoeken wat de afkorting betekent. Zwaar hoor. En is dat een vlinderhondje? Bijzonder hè, wat een dier voor mensen kan betekenen!

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2016

   Hoi Nancy, wat lief dat je voor een tweede maal reageert! Ik kreeg gisteren wel een X aantal spam berichten en ik weet niet wat er aan de hand is.. En dat je de afkorting van cptss hebt opgezocht vind ik ook erg lief! Het is in ieder geval niet niks. Abby is inderdaad een vlinder en het is bijzonder hoe hondjes reageren op bijzonderheden. Veel liefs. X

   Reply
 • Aneta

  7 november 2016

  Honden doen zoveel met een mens. Lief beestje❤️

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2016

   Dank je wel Aneta voor je reactie weer!! Heel lief. ❤️

   Reply
 • Cynthia

  8 november 2016

  xxx

  Reply
 • Dewi

  8 november 2016

  Lief! Wij hebben nooit een hondje gehad. Kids zouden wel willen natuurlijk, maar ik hoor dat een pup mega veel werk is. Gelukkig is die tijd voor jullie voorbij. Lijkt mij heel gezellig zo’n beestje.

  Reply
  • Cynthia

   8 november 2016

   Dat is zeker erg gezellig, zo’n hondje! Ik ben blij dat het meeste werk erop zit nu. Bedankt voor je reactie Dewi!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg