Ben ik ooit inspiratieloos? Met tips & tricks

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik aan zoveel inspiratie om te bloggen kom. En dat ik zo lekker veel comments krijg onder artikelen. Hoe leuk om te horen! Toevallig heb ik deze post al een poosje als concept klaarstaan. Want een hoop bloggers schrijven al eens over hun gebrek aan inspiratie bij tijd & wijle. Hoe zit dat eigenlijk hier? Ik leg het je uit in dit artikel. 

Ik ben hooguit 5 hele minuten inspiratieloos

Ook hier zou dat het geval kunnen zijn natuurlijk. Maar om eerlijk te zijn. Ik heb er nooit last van. Misschien hooguit vijf hele minuten. Maar dan hoor of zie ik weer iets en heb ík een verhaal. De WordPress app op mijn telefoon is ondertussen zowat overbelast. Door de vele honderden concepten. Ik vraag me af of deze ooit ‘opgaan.’ Ik vrees van niet. Want er komen steeds meer ideeën bij. Waar ik nu dan toch mijn inspiratie uithaal? Heel veel kan ik je vertellen. Feitelijk zelfs: ‘Het leven.’

Wanneer je je één kant op richt, wordt het al wat lastiger

Het leven zit namelijk bomvol met inspiratie. Nou klinkt dat misschien heel gemakkelijk. Of kortzichtig. Maar ik adviseer jou, als blogger aan de andere kant van het net, om je ogen en oren open te houden. Waar praat men over? Wat maak je mee & wat zie je? Maar vooral: Wat raakt jou nu écht? Als ik naar mezelf kijk, observeer ik continu het (en mijn eigen) leven. En dat wat mij aanspreekt. Elke dag maak je als mens wel iets mee, of hoor & zie je wel iets. Dat kun jij als blogger mooi bekrachtigen. Alles, álles is voor mij een bron van inspiratie. Daarom ben ik zo blij met mijn niche. Lifestyle beslaat natuurlijk enorm veel. Wanneer je je één kant op richt, wordt het al wat lastiger.

Ga na of bloggen jouw passie echt is

Gelukkig maakte ik in het begin meteen de juiste keus in deze. Wanneer ik kijk naar mijn kinderen of man. Naar die ene vrouw die zoiets ontroerends zegt als ik haar tegenkom op straat. Daar krijg ik enorme dosissen inspiratie van. Elke dag weer en meerdere malen per dag. Daarnaast is de enorme passie die ik voor schrijven bezit, mijn kracht. Plús het feit dat ik over de stomste onderwerpen, toch een aansprekend stukje kan tikken. Maar daar komt toch echt weer die passie om de hoek kijken. En alles gedreven door passie is succesvol. 💗 Ga dus vooral na of bloggen jouw passie ook echt is. 

Dan is er nog een extra tip welke ik mee wil geven. Doe wat bij je past. Want dat is echt! 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Sofie

  31 juli 2017

  Leuk geschreven weer! En inderdaad. Als je doet wat je echt leuk vindt, dan kom je al heel ver. Ik begin langzaam maar zeker ook te ontdekken (steeds een beetje bij beetje) wat bij mij past en wat ik zelf wil. Dat is natuurlijk ook belangrijk.

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Dank je wel. Gaandeweg wordt je steeds meer duidelijk. En ga je steeds meer je eigen kant op. Succes!

   Reply
   • Sofie

    31 juli 2017

    Inderdaad. Met mijn vlogs merk ik nu al hoe leuk ik het elke keer vind dus dat wil ik echt houden. Gebarentaal, af en toe stem en zo verder.

    Reply
    • Cynthia

     31 juli 2017

     En jij hebt wel heel bijzondere vlogs!

     Reply
 • rachel

  31 juli 2017

  heerlijkheid ben je 😀 en idd blog waar je zin in hebt, doe ik ook, en meestal hoe huizelijker hoe beter 😀

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Ah lief… Ik vind dat ook het geheim van jouw blog. Zo lekker jij! Daarom kom ik ook zo graag bij je langs.

   Reply
 • Victor

  31 juli 2017

  Ga zo door. Je artikelen zijn leuk om te lezen. Maar wat wil je, met zo een inspiratiebron als mij 🙂

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Tsssss. Echt een Vic uitspraak. Maar doorgaan zal ik! Fijn dat je ze leuk vind. Xxx En bedankt voor jouw lieve reactie.

   Reply
 • Aneta

  31 juli 2017

  Zo bijzonder waar jij je inspiratie vandaan haalt. Het klinkt eigenlijk heel toegangkelijk, maar toch zijn er momenten dat we zo snel leven en niet eens naar de dingen om ons heen kijken. Zou ik trouwens ook meer moeten doen. Hmmm…je hebt me gelijk op een idee gebracht

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Ik heb die tijd gehad, van het snelle leven, en niets anders zien. Ik werd gedwongen anders te denken. Een soort overlevingsstrategie. En hier is dan een fijne blog uit voort gekomen. Echt fijn dat ik jou nu op een idee breng! X

   Reply
 • Aneta

  31 juli 2017

  Ojaaaa! Je had het over een WordPress app?! Wat kun je hier mee doen? Ik ga hem even opzoeken…

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Je statistieken bekijken, je gelezen onderwerpen inzien, bezoekersaantallen. En je krijgt meteen een melding bij een ontvangen comment. Zoo handig. Ik schrijf er altijd mijn concepten op en voeg mijn foto’s toe. X

   Reply
   • Aneta

    31 juli 2017

    Dat is handig! Nooit geweten. Ik ga hem gelijk installeren. Dank!

    Reply
    • Cynthia

     31 juli 2017

     Joh echt? Gauw installeren die hap!

     Reply
 • alovelyadventurenl

  31 juli 2017

  Ik kom ook bij je langs voor het echte huiskamer gevoel. Lekker kneuterig en zo gezellig. Aan inspiratie hier ook geen gebrek over twee weken nieuwe rubriek over alle leuke plaatsjes hier op lanzarote.

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Dat huiskamer gevoel is ook wel echt de bedoeling hier. Fijn dat het ook als zodanig wordt ervaren. Oh, ik ben benieuwd naar jouw nieuwe rubriek. Echt reuzeleuk ook jouw blog & leven. Jij kunt ook heel veel kanten op ermee.

   Reply
 • Christa Schrijft

  31 juli 2017

  Ik ben soms gewoon te onzeker..
  “Bang” dat het niet interessant genoeg is..

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Gewoon lef hebben. Als jij erin geloofd, doen jouw lezers dat ook. Ik heb dat overigens ook moeten leren hoor.. x

   Reply
 • Ingrid

  31 juli 2017

  Ogen en oren wijd open, openstaan voor anderen en een goed hart. Zo lees ik jouw gezellige blog.

  Reply
  • Cynthia

   1 augustus 2017

   Ah lief!! Goed te horen, dank je wel!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg