Waarom ik soms niet op blogs reageer.

blogs

Het is nog steeds zondag en ik begin aan mijn tweede blog van vandaag. Gewoon omdat het kan, ik er zin in heb om te schrijven én een onderwerp aan wil snijden, dat misschien best gevoelig ligt. Zo sta ik voor veel zaken open én voor de meeste mensen. Maar soms komt er geen echte interactie tot stand. Ook in de blog wereld. Iets dat elke blogger vast wel herkend. 

blogs

Een technisch dingetje.

Want soms is het puur een technisch dingetje. Dan doe ik mijn uiterste best te reageren op een andere blog en lukt het simpelweg niet. Ik reageer nogal eens via mijn mobiel en er zijn enkele blogs welke niet mobiel toegankelijk zijn. Zo jammer vind ik dat. Omdat je soms een heel verhaal intikt en dit vervolgens spontaan verdwijnt. Jammer voor mij én de blogster! Ik kom dan ook niet gauw terug. Want zit ik op mijn laptop, dan moet ik er maar nét aan denken.

blogs

Elke reactie beantwoorden op mijn blog.

Verder krijgt iedereen die bij mij reageert, standaard een berichtje op zijn of haar blog terug. Ik waardeer elke gekregen reactie namelijk zo ontzettend en neem op deze manier de moeite een interactie te bewerkstelligen. Zo heb ik al een heel leuk netwerk opgebouwd. Soms voel je toch net even de juiste klik niet. En dan stopt het op elkaar reageren als een natuurlijk proces. Dat heb je in real life contact ook gewoon. Misschien hebben onze blogs te weinig raakvlakken of schieten we elkaars doel compleet voorbij. Maar ik streef er sowieso altijd naar elke reactie te beantwoorden op mijn blog. En tot nu toe lukt dat. Hoe groot ik ook ga worden, actief reageren op comments zal ik blijven doen. Zo toon ik jou mijn waardering. Jij hebt immers de moeite genomen een reactie te geven en je naam and so on, in te vullen. Dat is heel wat in dit drukke bestaan!

Ik zal nooit de arrogantie hebben om beginners links te laten liggen.

Mijn conclusie: ik reageer uiteindelijk (na veel pogingen hoor 🙂 ) niet meer zo snel op mobiel ontoegankelijke blogs. Dat is dan puur omdat ik er dan maar net aan moet denken, wanneer ik achter de laptop zit. En dan vergeet ik het vaak. Verder zal ik ernaar streven op zoveel mogelijk leuke blogs te reageren. En zal ik nooit de arrogantie hebben om beginners links te laten liggen. Iets dat naar mijn mening gebeurd. Ik heb dit, zeker in het begin, ondervonden. Toen ik nog een kabouter was..

Wanneer reageer jij niet op andere blogs? Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

16 Comments

 • Sandra

  22 januari 2017

  Het is juist zo leuk als mensen reageren op je blog 😉 ik snap het!

  Reply
  • Cynthia

   22 januari 2017

   Dank je voor jouw reactie Sandra. Het is inderdaad erg leuk en te waarderen!!

   Reply
 • Herkenbaar, via de telefoon is reageren soms erg lastig en als het niet lukt geef ik het ook snel op. Ik reageer ook alleen als ik denk dat ik iets zinnigs te reageren heb. Ik vind zelf die reacties met alleen het woord leuk ook niet zo boeiend, want dan krijg ik altijd nogal het idee dat het vooral een reactie is om maar even je blognaam op iemand anders zijn blog neer te dumpen :p Maar dat kan ik natuurlijk ook helemaal mis hebben. Verder antwoord ik ook altijd op reacties! vind dat altijd fijn als andere dat ook bij mijn reacties / vragen doen. Als ik een blog niet heel interessant vind of niet binnen mijn interesses past reageer ik lang niet altijd terug, want dan heb ik gewoon niks te melden en een ‘leuk’ vind ik dus niet echt een boeiende reactie. Haha, deze is in ieder geval vrij lang geworden :p

  Reply
  • Cynthia

   22 januari 2017

   Dank je Linda! En wat jij zegt vind ik ook eerlijk en te waarderen. Als je niets zinnigs te reageren hebt en alleen maar leuk zegt. Tja, dan vraag ik me inderdaad ook af of men mijn artikel werkelijk gelezen heeft. Zelf reageer ik altijd wel op de andere blog terug. Al is het alleen maar uit blijk van waardering. Fijn dat jij ook altijd terug antwoord op reacties. Dat vind ik zelf ook altijd fijn. Ik voel me dan soort van ‘gehoord’. X

   Reply
 • Bonsje

  22 januari 2017

  Ik vind het juist altijd gezellig. Ik kom altijd nog ff terug om jou reactie te lezen. Ik probeer ook om op mijn eigen blog altijd terug te reageren maar soms heb ik een heftig blog geplaatst en dan kan ik gewoon niet op alle lieve reacties reageren, het lijkt dan zo…onzinnig….. Soms is het idd lastig op op mobiel te reageren, ik heb dat bij de blog van Geertje. Zo leuk maar ik reageer maar niet eens meer of ik doe het op insta 😉

  Reply
  • Cynthia

   22 januari 2017

   Leuk om te horen! Dat doe ik ook. Terug gaan naar de betreffende blog en het antwoord op mijn antwoord te lezen. Snap je hem nog? Haha! Het is juist leuk voor je lezers, als ze zien dat jij hun reacties waardeert. Maar dat is helemaal jouw dingetje natuurlijk. Jammer als het niet lukt inderdaad!! Xx en Thanx voor je reactie!!

   Reply
 • Aneta

  22 januari 2017

  Je hebt gelijk, reageren is een vorm van waardering, hoe groot of klein iemand ook is. Zelf probeerde ik ook op elke blog te reageren. Maar soms mis ik ook per ongeluk een blog, dan heb het gewoon over het hoofd gezien. En ja, ook ik heb op menig blog gereageerd, waarnaar je dan in moet loggen. Soms lukt het me niet en dan ben ik er snel klaar mee.

  Reply
  • Cynthia

   22 januari 2017

   Ja toch? Ik zie het ook als dusdanig. Een stukje waardering. Ergens begrijp ik ook dat grote bloggers druk zijn. Maar daar kies je voor. Precies: telkens opnieuw inloggen gebeurt ook vaak. Ik hoop bij mij niet, maar dan heb ik ook altijd nog de Facebook reactie mogelijkheid. Kus!

   Reply
 • Marieke

  22 januari 2017

  Eigenlijk probeer ik altijd wel te reageren. Maar soms lees ik tussendoor een blog en vergeet ik daarna dat ik nog had willen reageren. Op commente reageer ik ook altijd, ook al is dat soms met vertraging.

  Reply
  • Cynthia

   22 januari 2017

   Ik begrijp je volledig! Je kunt onmogelijk op alles reageren. Maar je kent het vast wel. Je reageert op een blog die 0 reactie geeft op jou. Vooral wanneer je net gestart bent. Thanx Marieke. X

   Reply
 • Anne-Marie

  22 januari 2017

  Ik snap het ook vaak niet dat iemand, die op een blog twee of drie reacties krijgt, niet de moeite neemt om even te reageren. Het gaat toch juist om de interactie met je lezers?

  Reply
  • Cynthia

   22 januari 2017

   Precies Anne-Marie! Dat is toch ook waar het om draait? En daarom krijg jij nu ook een reactie terug. Wat leuk dat je reageert! Bedankt & ik kom snel bij jou op bezoek!

   Reply
 • Dewi

  22 januari 2017

  Ja ik begrijp precies wat je bedoelt. Vaak dan denk ik nog, ach ze heeft zoveel reacties..ik snap het..maar juist de interactie vind ik zo leuk, anders lijkt het toch net alsof je tegen een muur praat (tikt in dit geval) en inderdaad sommige blogs zijn zo moeilijk toegankelijk ..een wachtwoord aanmaken, weer onthouden..dan denk ik pfff laat maar. Zelf reageer ik wel terug. Ik waardeer het enorm als iemand een reactie achterlaat op mijn blog

  Reply
  • Cynthia

   22 januari 2017

   Fijn dat je je hierin herkent! Interactie is waarom het draait. Ik wil een band opbouwen met lezers, dat vind ik nu eenmaal belangrijk. Een soort van huiskamer sfeertje. En ik geniet ervan als men zich hier soort van thuis voelt! Ik zie inderdaad dat jij ook terug reageert en vind dat altijd erg leuk! Welterusten. Xxx

   Reply
 • Armande

  23 januari 2017

  Ik geef meestal een reactie als ik de blog interessant vond. Soms heb ik geen enkel raakvlak met het onderwerp en dan zeg ik niks. Want reacties met “heel leuk/mooi” en verder niks vind ik zelf ook niet veel aan.
  Op reacties op mijn eigen blog reageer ik in elk geval wel, sowieso leuk om te horen wat men ervan vindt.

  Reply
  • Cynthia

   23 januari 2017

   Dat begrijp ik. Leuk of mooi klinkt wat afgezaagd. Dat ben ik met je eens. Leuk dat ook jij reageert op reacties. Dat is erg leuk voor je lezers. En zo komen ze ook graag terug! Bedankt voor je reactie Armande! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg