Oprecht Dankbaar zijn

 

Nog altijd ben ik mij bewust van de goede dingen van het leven. Deze blog begon met de wens mezelf een spiegel voor te houden. Om mij er zodoende aan te herinneren dat elke dag haar lichtpuntjes & glans heeft. Vandaag de dag wil ik benadrukken hoe ik mezelf daar nog elke dag aan herinner.

 

Bewust Dankbaar 

Leven was zwaar, zo’n twee jaar geleden. Ik wist niet of het nog goed zou komen, gezien het feit dat de grond onder mijn voeten dagelijks werd weggeslagen. Hoop vervaagde telkens opnieuw. Gelukkig kwam de opstart van Een theelepel geluk op mijn pad. En hervond ik mijn grote passie voor schrijven. Mijn doel was om, naast de aanwezige narigheid, toch al het goede te zien in mijn leven en hier dankbaar voor te zijn. Elke fijne geur, iedere bloem trachtte ik waar te nemen. Dit blog herinnerde mij daar dagelijks aan. Maar dat is nu twee jaar geleden.

Niets is vanzelfsprekend

Ondanks dat dingen verbeterd zijn, sta ik er nog hetzelfde in. Dagelijks ben ik dankbaar. Dat we elke dag eten hebben bijvoorbeeld en rondkomen zoals we dat doen. Ik hoef geen weelde of een over the top leven. Zolang we maar over onze basis behoeften kunnen beschikken. Ik ben bijvoorbeeld minder gaan verdienen als ik deed. Maar ik ben zo blij dat we het ondanks dat gewoon flikken. En tevreden kunnen zijn met alles wat we hebben. Dankbaar ben ik voor elke lach, elk fijn woord of mijn koffie in de morgen. Want vanzelfsprekend zijn alledaagse dingen allang niet meer voor mij.

Een hoeraatje overigens voor mijn lieve man. Vandaag is hij jarig!!

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

15 Comments

 • Marloes

  15 januari 2018

  Wat mooi om te lezen <3 van harte gefeliciteerd met je man!!

  Reply
  • Cynthia

   15 januari 2018

   Dank je wel, fijn te lezen. En dank je voor de felicitatie!! Hartje back…

   Reply
 • Ingrid

  15 januari 2018

  Wat mooi en duidelijk om te lezen hoe jij in het leven staat en geniet cm de goeie dingen. En dat het niet uitmaakt dat je wat minder geld hebt als je doet wat je gelukkig maakt.
  Positief begin blog fotootje ook. Mooi. Het voelt “zonnig”.

  Reply
  • Cynthia

   15 januari 2018

   Precies zo is het. Minder kan soms meer zijn. En de foto komt goed van pas, op Bleu Monday hé?

   Reply
 • Rachel

  15 januari 2018

  gefeliciteerd lieverd met je mannetje <3 victor gefeliciteerd!!!

  Reply
  • Cynthia

   15 januari 2018

   Dank je wel, lieve Rachel. Ook namens Vic. Lief!!!!x

   Reply
 • Victor

  15 januari 2018

  Goed zo meid. Ik ben trots op jou.
  En iedereen bedankt voor de felicitaties. Erg lief.

  Reply
  • Cynthia

   15 januari 2018

   En ik op jou!! Je flikt het toch maar allemaal. X

   Reply
 • Firmamama.nl

  15 januari 2018

  Goed om soms bij stil te staan. Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet. En kijk waar je nu staat. Gefeliciteerd met je Victor. Fijne avond nog X

  Reply
  • Cynthia

   15 januari 2018

   Inderdaad, ik zie waar ik sta en ben er trots op! Dank je wel meis. Fijne avond jullie ook. Xxx

   Reply
 • Darina

  15 januari 2018

  Mooi geschreven! Gefeliciteerd!

  Reply
  • Cynthia

   15 januari 2018

   Dubbel Dank-Je-Wel. 🙂

   Reply
 • Christa Schrijft

  17 januari 2018

  Goed om zo af en toe bij stil te staan. Ik vergeet het af en toe nog wel eens..
  Nog gefeliciteerd met je man!

  Reply
  • Cynthia

   17 januari 2018

   Ik vergat dat vroeger ook. Maar leerde het echt door levenslessen! Dank je voor de felicitatie!

   Reply
 • Ilona

  17 januari 2018

  Mooi geschreven lieve cynthia zoals opa en oma altijd zeiden tel je zegeningen iedere dag weer hoe klein ook jullie zijn kanjers die samen een hele moeilijke weg hebben afgelegd maar nog steeds samen en in mini stapjes kom je vooruit ga zo door lieve kanjers met jullie 2 lieve meiden knuffels voor jullie

  Reply

Geef een reactie


Volg

Volg