Organize de Meterkast! 

meterkast

De meterkast is echt zo’n ondergewaardeerd dingetje. Een kast waar chaos al snel in ontstaat. Ik was dat op een gegeven moment zó zat, dat ik mijn creatieve brein aan het werk heb gezet. Met hopelijk ook wat inspiratie voor jou!meterkast

Meterkast; rommelhok.

Zoals ik dus al zei, is het heel verleidelijk om de meterkast te bombarderen tot rommelhok. Hij zit immers toch meestal dicht. Maar zodra de deur ervan opengaat en het is zo’n ‘mess’, wordt ik daar echt niet blij van! Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik van orde hou. En dus óók in de meterkast ja! Terwijl ik mijn kast eens grondig onder de loep nam, zag ik wat rare dingetjes liggen. Oorbelletjes nog in de originele houder enzo. Zo’n onzin! Deze zijn eigenlijk zo simpel te ordenen, als je er gewoon eens 15 minuten voor uittrekt.  Ik kocht wat mandjes is dezelfde kleur (achteraf had ik ze liever wit gehad), en ben aan het sorteren geslagen.

meterkast

In dit opbergmandje sorteerde ik bijvoorbeeld alle kammen. Zoals je ziet zijn dat er nogal wat. Om het een beetje in de stijl van onze woning te houden, heb ik wat leuke tekstbordjes neergezet.

meterkast

Deze ordner heb ik al zó lang. Victor kocht deze ooit voor de vele, vele elastiekjes van de meiden. Deze waren echt overal in het huis te vinden en hij werd er gek van. Nu heb ik er de beneden rondslingerende oorbellen en enkele haar accessoires in bewaard.

meterkast

Tip: neem een kussenhoes, sla een spijker door één van de hoeken en gebruik deze als opbergzak. Dit hoesje kocht ik bij de Action en wij bewaren er onze handschoenen en mutsen in. Ik was op zoek naar een zak, die ik aan een handvat kon ophangen. Nergens te vinden natuurlijk. Vandaar dat ik dit idee bedacht.

De bovenste plank heb gebruik ik voor alle schoenenpoets artikelen en de zonnebrillen. Door alles echt bij elkaar op soort te leggen, weet ik altijd alles precies te liggen. Heel handig en bijzonder rustgevend, kan ik je zeggen.

meterkast

img_5628

Ik moet je eerlijk zeggen, dat het een ware uitdaging blijkt, om de kast ook zo netjes te houden. Vooral in de hectiek met twee tienerdochters. Maar áls hij dan weer geordend is (al is het maar een dag) kan ik er even heel blij mee zijn. Hoe ziet jouw meterkast eruit?

Liefs Cynthia.

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Comments

 • MamaIssues

  3 december 2016

  Wat een goed idee !!
  Ik ben ook schuldig
  Mijn meterkast is ook een drama
  Mooi klusje voor aankomende week ! 😀

  Reply
  • Cynthia

   3 december 2016

   Dank je wel! Leuk. Opruimen is minder leuk, maar het resultaat des te fijner!

   Reply
 • Marieke

  3 december 2016

  Wat een leuke ideetjes heb je weer. Bij ons zit de meterkast net buiten de voordeur en is ook echt een rommelhok, maar gaat nooit open, hoeft ook niet, want de gedachten dat er spinnen in zouden kunnen zitten…. brrrr!

  Reply
  • Cynthia

   3 december 2016

   Ja dank je wel Marieke! Dus jouw meterkast zit buiten? Spinnenangst…i know.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in