Over grenzen heen

grenzen

Ik merk dat je als ondernemer over grenzen heen moet gaan om iets te bereiken. Vertrouwen wekken bijvoorbeeld, of een extra goede service bieden. Ondernemen is niet achterover leunen & afwachten. Ondernemen is (pro) actief zijn. Het gaat me steeds beter af. Maar gemakkelijk zijn sommige aspecten nog niet. Omdat ik het leuk vind jullie mee te nemen in mijn reis, deze blog. 

Gisteren ben ik over persoonlijke grenzen gegaan

Wanneer ik de sites van andere webshops bekijk merk ik hoe belangrijk ik het vind dat zo’n winkel een gezicht heeft. Ik denk dat als ik ergens iets zou willen kopen en er geen ‘over pagina’ zou zijn, ik verstek zou laten gaan. Zo belangrijk is dat dus. Ik moet nu kijken door de ogen van een gast. Van dit soort dingetjes ben ik me dus bewust. Dat betekent natuurlijk ook dat ik mijn eigen gezicht moet laten zien. Op foto’s is dat niet zo’n punt. Na het bijna twee jaar onderhouden van een blog ben ik daar wel aan gewend. Een video maken kan op zich ook best. Gisteren deed ik echter iets waardoor ik het gevoel had over mijn persoonlijke grenzen heen te moeten gaan.

Jurken passen op video

Ik organiseerde namelijk een pas sessie op video. Hier showde ik alle jurken van de nieuwe lichting Tante Betsy. Dat deed ik niet zomaar: er is echt behoefte aan het zien van de jurken op een levend wezen. De video maken was geen probleem. Het ging soepeltjes. Maar dan is er nog zoiets als publiceren. Dát was pas lastig. Ik vond mezelf er niet goed opstaan en worstelde met vrouwelijke onzekerheden. Minstens elke tien minuten overwoog ik de video van Facebook te halen. Maar Vic adviseerde mij dit niet te doen. Vervolgens kwamen de positieve reacties, zag ik het aantal views oplopen. En bedacht ik me dat het werd gewaardeerd. Grenzen over gaan en roeien met de riemen die je hebt, heeft wel degelijk een positieve uitwerking. Nu heb ik besloten zaterdag nogmaals een video te maken, ditmaal samen met mijn zusje. Het zal misschien wat prettiger zijn samen. Maar wennen is het zeker. Ik maakte al eens video’s op mijn blog. Maar het waren géén pas sessies. Ik ben hiermee dus echt een flinke grens overgegaan. Daarom vond ik mezelf achteraf best stoer.

🌷Liefs Cynthia🌷

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • lodiblogtlodi

  20 maart 2018

  Ik vind een ‘over mij’ pagina ook altijd heel belangrijk, zodat ik zie bij wie ik koop. Ik zag gisteren je video en het zag er super leuk en goed uit! Mijn complimenten hoor!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2018

   Gaaf om te lezen Lodi, dank je. Ik denk dat het voor iedereen erg belangrijk is een gezicht te zien. Fijn om daar ook van jou bevestiging van te krijgen.

   Reply
 • Victor

  20 maart 2018

  Dat was zeker heel stoer. En knap dat je je zo durfde op te stellen. Je komt op deze wijze ook heel echt over. Gewoon jezelf zijn en dat ook op video plaatsen? Dat vereist moed, lef en het is inderdaad kwetsbaar. Ook erg knap dat je goed naar je klanten luistert en om ze geef. Dat je bereid bent om voor hun net even dat stapje extra te doen. Dat is volgens mij inderdaad ondernemen en passie hebben. Ga vooral zo door 🙂

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2018

   Oh geweldig. Wat een fijne reactie, bedankt!!!

   Reply
 • Rachel

  20 maart 2018

  ik vind je gewoon een bikkel want je doet het toch wel even 😉 hart voor je bedrijf hebben en ja daar moet je echt soms je grenzen voor verleggen meid, wij gaan ook gewoon door de bagger letterlijk en figuurlijk maar bereiken daarin tegen wel wat we willen bereiken #trotsopje <3

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2018

   Wat lief van je Rachel!! Het is helemaal waar. Ik heb hart voor mijn bedrijf en doe alles met bezieling. Als je dát doet draag je positiviteit over. Dikke x. Enne: ik ook op jou!

   Reply
 • Darina

  20 maart 2018

  Geweldig dat je dit doet! Ga zo door! Xx

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2018

   Thanks, zal ik zeker doen!!

   Reply
 • Ingrid

  20 maart 2018

  Grenzen verleggen is groeien.
  Wat leuk dat je de volgende “sessie” samen met je zus gaat doen.

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2018

   Dat is wel mooi gezegd inderdaad. En zeker erg leuk!

   Reply
 • Roelina

  21 maart 2018

  Dat dat uberhaupt een issue was voor je. Ik kan het met trouwens wel voorstellen dat je er onzeker van wordt. Maar zo onterecht. Ik heb de hele video gekeken, je deed het zo goed. Leuk om je nog beter te leren ‘kennen.’

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2018

   Lief van je, thanxx. Leuk dat jij het gewaardeerd hebt!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in