Pasta ála Cynthia.

 

pasta

Ik at laatst een kant en klare maaltijd met pasta en romige tomatensaus. Nou, eerlijk gezegd vond ik het alles behalve smakelijk. Dát kan veel beter, dacht ik. En na wat simpel denkwerk, heb ik de volgende maaltijd bedacht. Ik noem het pasta ála Cynthia. Boordevol verse producten & volledig home-made.

 

 

pasta

Rijke Italiaanse geuren. Koken is pas koken, als er geen zakjes worden gebruikt. Dat geeft toch wel de meest ultieme smaak. En is gezonder. Déze pasta zal je huiskamer omhullen met rijke Italiaanse geuren. EN je zult je wanen in Mediterrane sferen. Gezelligheid gegarandeerd!

pasta
Pasta ála Cynthia.

Ingrediënten: (4personen)

  • 3 teentjes knoflook
  • 700 gram tomaten
  • Een bosje verse Italiaanse kruiden
  • ongeveer 130 ml crème fraíche
  • 400 gram kipfilet in kleine stukjes.
  •  Peper naar smaak.
  • 1 blokje kippenbouillon.
  • 1 ui.
  • Half blikje tomatenpuree.
  • 250 gram Pasta. Ik gebruikte Fusilli.
  • 2 theelepels pesto.

img_3091
Bereidingswijze pasta: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Roer hier pesto en een scheutje olijfolie door.

pasta
Bereidingswijze saus: Maak met een mesje aan onderzijde van de tomaten, een kruis. Zet ze in heet water tot de schil loslaat. Snij nu de tomaten in blokjes. Bak de kipfilet en knoflook in een eetlepel olijfolie aan. Bak vervolgens de tomaten mee en voeg de verse kruiden,ui en de bouillon toe. Ook kun je een scheutje water toevoegen, om de saus aan de kook te brengen. Laat alles goed koken totdat er een gladde emulsie ontstaat en de kip gaar is. Voeg de tomaten puree toe, plus peper naar smaak. Je kunt als laatst de crème frech toevoegen voor een romige smaak. Als garnering is het mooi, wat verse blaadjes iltaliaanse kruiden over de maaltijd heen te strooien.

Hupsa, klaar! Makkelijk en superlekker doordat alles vers is. De kruiden komen ook zo heerlijk tot zijn recht. Dit vind ik toch wel de meest smakelijk maaltijden. Die uit eigen keuken & zelf bedacht.

pasta

Van vinden jullie van dit recept? Zou jij het maken? Ik zou het leuk vinden, als je een berichtje achterlaat. Veel liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

  • ilona

    10 augustus 2016

    goeiemorgen lieve Cynthia ziet er erg lekker ga het een keer proberen zeker nu ik weet hoe ik de pesto zelf kan maken erg lekker een hele gezellige fijne dag samen hoop met een zonnetje voor jullie dikke knuffels voor jullie

    Reply
    • Cynthia

      10 augustus 2016

      Leuk dat je het gaat proberen. Laat je even weten hoe het heeft gesmaakt?

      Reply
  • Bonsje Kraaij-van den Berg

    10 augustus 2016

    Lekker! ik ben het helemaal met je eens hoor, koken met pakjes en zakjes is geen koken 🙂 #foodieforlife

    Reply
    • Cynthia

      10 augustus 2016

      Precies Bonsje!

      Reply
  • Jonna@Burgertrutjes

    10 augustus 2016

    Ben het ook met je eens! En koken zonder pakjes en zakjes is ook nog eens veel goedkoper!

    Reply
    • Cynthia

      10 augustus 2016

      Nou inderdaad Jonna! Ik had dit aspect ervan er nog bij willen vermelden. Dat ben ik toen weer vergeten. Het is écht goedkoper!

      Reply

Geef een reactie


Volg

Volg