Personaliseer je Blog

blog

Wat maakt een blog nu jou? Hoe draag je jouw identiteit over op je blog? Ik deel mijn tips graag met jou. 

blog

Een Blog moet jouw persoonlijkheid belichamen

Bloggen is iets dat ik het allerliefst doe. Toch heb ik moeten leren hoe ik dit nu eigenlijk vorm moest geven. Want een blog moet jouw persoonlijkheid belichamen. Anders vind ik het onecht. Toen ik net begon, heb ik weleens ideeën willen kopiëren. Maar dat ging gewoon niet. Het was niet wie ik ben. Daarom ben ik me gaanderweg gaan onderscheiden. De drang naar uniek zijn werd groter. En ik geloof dat ik nu redelijk authentiek ben.

Dit is wat ik doe om uniek te zijn:

 • Ik schrijf over onderwerpen die ik hier ook echt wil hebben. Als iets niet past, twijfel ik er geen moment over het te plaatsen
 • Als ik artikelen deel op Facebook, instagram of Twitter, voeg ik altijd een herkenbaar vorm gegeven intro toe. Dat doe ik dus zo: 🎀Vandaag deel ik een artikel, waarin ik uitleg hoe ik authentiek tracht te zijn. Uiteraard met mijn unieke tips & tricks.🎀 En vervolgens de link. Ik begin én eindig dus altijd met een roze strikje. Zodat men denkt: ‘Oh, daar heb je haar weer. Zij schrijft leuk.’ Het is herkenbaar. Als je goed oplet, is het je vast ook opgevallen dat ik elke blog zo afsluit.
 • Foto’s maak ik in herkenbare stijl en altijd met dezelfde filter
 • Ik wijs veel aanbiedingen voor samenwerkingen af. Omdat ze 9 van de 10 keer niet passend zijn. Dat vind ik dan afdoen aan mijn gezicht
 • Ik hanteer een duidelijke, rustige en herkenbare schrijfstijl
 • Ik ben consistent in wat ik schrijf
 • Ik wissel steeds af met rubrieken om mijn blog te versieren met variatie, en deze aantrekkelijk leesbaar te houden
 • Ik ben eerlijk in wat ik schrijf of afbeeld. Als ik een outfit of the day post plaats bijvoorbeeld, heb ik datgene ook écht aan die dag. Ik schrijf ook zoals ik daadwerkelijk ben. Niets meer. Niets minder

Dit zijn de belangrijkste tips, welke ik je kan meegeven. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Vind je weg, wees jezelf en schrijf met een doel. Heb je nog vragen? Stel ze gerust! 

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

23 Comments

 • ChristaSchrijft

  24 mei 2017

  Daarom is een theelepel geluk ook echt uniek!

  Reply
  • Cynthia

   24 mei 2017

   Super te horen. Dank je Christa! X

   Reply
 • Marieke

  24 mei 2017

  Jouw blog is jou!!

  Reply
  • Cynthia

   24 mei 2017

   Dat vind ik ook echt! Mijn huisje. X

   Reply
 • Tineke

  25 mei 2017

  Goede voorbeelden! Ik denk dat er bij mij ook wel wat valt te verbeteren. Mijn blog bestaat ook uit dingen die ik echt leuk vind, maar ik zou mijn gezicht wel iets vaker mogen laten zien.
  Liefs

  Reply
  • Cynthia

   25 mei 2017

   Dank je wel! Dan moet je dat gewoon eens proberen. Heb je er een bepaalde reden voor dit niet te doen? Of loopt het gewoon zo? X

   Reply
   • Tineke

    25 mei 2017

    Foto’s waar ik op sta vind ik vaak niet mooi. En reageren op reacties schiet er vaak bij in..

    Reply
    • Cynthia

     25 mei 2017

     Dat vond ik eerst ook. Ik vond foto’s van mezelf standaard vreselijk. Daarom vind ik het zo bijzonder dat ik het nu zo vaak doe. Ik heb dat mezelf geleerd. Soort van. Probeer een momentje te nemen om wel te reageren. Het is zo leuk voor de lezers. En ook voor jezelf, want je krijgt zo’n leuke band!! Maar wat niet is, kun je altijd veranderen!!

     Reply
 • alovelyadventurenl

  25 mei 2017

  Wat een goede tips! Ik vind je blog ook echt jou..Ook al ken ik je niet persoonlijk. Dat van de foto’s moet ik ook maar gewoon eens gaan doen.. Geen excuses meer!

  Reply
  • Cynthia

   25 mei 2017

   Dank je wel. Ik ben heel benieuwd naar die selfies van jou!! Kom maar op.

   Reply
 • Ingrid

  25 mei 2017

  Jouw blog is gewoon JIJ. Jij maakt het lezen makkelijk voor ons. Gewoon gezellig. Jij staat op de foto’s zoals je bent, denk ik.
  En je interactie met je lezers maakt jouw blog net even iets persoonlijker.
  Fijne en mooie zonnige hemelvaartsdag voor jou en alle lezers bij jou:)

  Reply
  • Cynthia

   25 mei 2017

   Klopt hoor. Ik ben ook zoals ik op de foto sta. Sssuper dat jij hier graag bent. Altijd welkom! Ook jij een mooie dag, geniet van jouw vrije daagjes! X

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  25 mei 2017

  Hele goede tips! En ik herken dat jij inderdaad heel herkenbare foto’s maakt in een bepaalde stijl!

  Reply
  • Cynthia

   25 mei 2017

   Dank je wel!!!

   Reply
 • Sheila

  25 mei 2017

  Leuk dat je je tips deelt. Ik houd van persoonlijke blogs en juist dan is het zo belangrijk om je eigen stempel erop te drukken. Je foto’s zijn altijd herkenbaar en dat vind ik leuk. Het maakt niet uit op welke manier je herkenbaarheid uit, als je er maar iets in vindt. Zelf hoop ik dat mensen me herkennen aan mijn schrijfstijl en de kwaliteit van mijn blogs. Maar ook aan de onderwerpen.

  Reply
  • Cynthia

   25 mei 2017

   Ik vind jouw blogs kwalitatief heel hoogwaardig Sheila. Je schrijft vlekkeloos! Bij anderen kom ik weer vanwege andere opvallendheden. Zo heeft iedereen wel aansprekende puntjes. Dank je wel voor jouw reactie. X

   Reply
 • Mooier Leven

  25 mei 2017

  Goede tips! Ik probeer ook altijd op dezelfde manier mijn blogs af te sluiten en ik schrijf ook alleen over dingen die ik leuk vibd. Anders krijg ik geen woord op papier! Liefs,

  Reply
 • Roelina

  26 mei 2017

  Eerlijkheid duurt t langst. Ik post dus ook geen onwaarheden. En net als jij sla ik veel samenwerkingen af. Het moet wel passen. Ik ken je niet maar dankzij je oprechte blog toch wel een beetje. Heb het gevoel dat het ook echt jou is!

  Reply
  • Cynthia

   26 mei 2017

   Fijn te horen in elk geval! Ook voor wat betreft jouw insteek in je eigen blog. Niets is fijner dan een blog die echt is, en niet mooier gemaakt dan het is. X

   Reply
 • rachel

  26 mei 2017

  Idd bloggen wat goed voelt en wat bij je past!! dat is een win win situatie :D, tot nu toe zijn de aangeboden samenwerkingen bij mij wel bevallen en paste ook bij mijn huis tuin en keuken hoekje/site

  Reply
  • Cynthia

   26 mei 2017

   En als het past, dan moet je het vooral lekker doen!!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg