Pieker fase

 

Hoewel ik eerder schreef over loslaten, en hoe dit mij steeds beter lukte ben ik nu toch weer in een fase beland waarin ik pieker. En ik word er gek van. Aangezien ik hier de schijn niet op wil houden, zal ik eerlijk zijn naar jullie. Want het gepieker belemmerd mij momenteel zo erg, dat het van invloed is op mijn blog.

Uit balans

Ik heb er momenteel namelijk de grootste moeite mee om positief te bloggen. Ik, die daar zo goed in ben. Al bijna twee jaar! Het zit gewoon zo, ik voel me al een aantal maanden uit balans. Helemaal niet meer goed in mijn vel. Het lijkt ook wel, of dat wat de afgelopen twee jaar heeft plaatsgevonden mij keihard inhaalt. En dat maakt dat ik over van alles en nog wat wakker lig. Vaak genoeg ben ik positief, daar ligt het niet aan. Maar mijn lichaam voelt zich ongevraagd onrustig, opgejaagd. Ze maakt me in de nacht wakker, of in de ochtend heel vroeg. En laat me heel naar voelen, iets dat ik helemaal niet wil. Dat maakt ook weer dat ik mij uitgeput voel. Eerlijk gezegd haal ik momenteel enkel nog voldoening uit de mensen waarvan ik hou, mijn blog en de Webshop. Daar trek ik me graag in terug.

Voor mezelf kiezen

Het komt allemaal goed hoor. Dat is het tot nu toe allemaal gekomen. Als ik de heftige tijd met mijn man heb doorstaan, kom ik dit ook weer te boven. Ik vermoed dat mijn lichaam gewoon bezig is om afval naar buiten te werken. Gelukkig heb ik, uit dat zware dal, geleerd om naar mezelf te luisteren. Zoals ik nooit eerder deed. Ik ga liever voor mezelf zijn. Meer voor mezelf kiezen. Er alles aan doen om dit te boven te komen. En mij vooral richten op mijn bedrijf en al het moois dat het me brengt. Daar word ik namelijk zo sterk van. Het komt dus helemaal goed met mij. Bloggen blijf ik zeker doen. Maar als ik me niet zo prettig voel, zal ik meer over algemene zaken schrijven. En dát wilde ik even met jullie delen.

Bedankt dat je even hebt geluisterd. 🙂

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Jacqueline van Prooijen

  14 oktober 2017

  Happy piekerday :s. Komt wel weer goed. Even opruimen dat hoofd, hardlopen, uitwaaien, minderen met koffie even ofzo. Komt wel goed inderdaad. Dit mag ook.

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   Ja dat komt het ook. En dit mag inderdaad. Daarom maak ik het bespreekbaar. Het kan niet altijd perfect gaan. Happy piekerday. Die houden we erin. 😉

   Reply
 • Nancy

  14 oktober 2017

  Ik denk dat je misschien teveel hooi op je vork hebt genomen de laatste tijd. Wat je allemaal hebt bereikt komt niet vanzelf aanwaaien natuurlijk. Gewoon even een tandje terug doen, even iets vaker even niks, en na een paar dagen voel je je misschien dan een stukje beter. Ik hoop t in ieder geval.

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   Nee, het komt je niet aanwaaien. De webshop is echt een passie net als de blog. Maar al het andere gaat ook door. Daarom doe ik ook een tandje terug inderdaad. Lief van je!

   Reply
 • Ingrid

  14 oktober 2017

  Het volgende is niet van mezelf hoor maar ik zou zoiets wel aan je willen meegeven lieve Cynthia.

  Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw.
  Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht. Als je louter kracht uitstraalt, bouw je een muur om je heen…
  Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.
  Echte vriendschap gaat samen met de vrijheid om te vragen, te zeggen, te doen en te zijn.
  Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.
  Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden
  goede lessen.
  Het leven is als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan.
  Mensen vergeten misschien wat je gezegd hebt, maar ze zullen niet vergeten hoe ze zich door jou voelen.
  Om nieuwe dingen in je leven toe te laten, zul je soms eerst oude dingen los moeten laten.

  Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.
  Volg je hart, want dat klopt.

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   Jeetje wat prachtig. Deze lap tekst heb ik echt een aantal keren doorgelezen en tot me door laten dringen. Het is zo waar, wat je me zegt! En ik voel me nu zo rijk, met lieve mensen om me heen. Waaronder jij Ingrid! Ik ben blij dat ik eerlijk durf te zijn en er vervolgens zoveel voor terug krijg. Ik ga nogmaals jouw comment lezen en me eraan optrekken. Xxx Dank-Je-Wel!

   Reply
 • ilona

  14 oktober 2017

  zo herkenbaar lieve cynthia doe alles in hele kleine ministapjes lieverd je kunt het ook al is het nu ff heel moeilijk je komt er met lieve mensen om je heen en je webshop en je lieve dochters en man jullie hebben samen al zo veel diepe dalen door gemaakt dit kunnen jullie samen dikke knuffels voor julllie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   Ach, wat super lief Ilona. Ik kom er zeker weer. Met alle lieverds om me heen!! Jij bent er een van, met de altijd hartverwarmende reacties. Dank je wel, lief mens.

   Reply
   • ilona

    14 oktober 2017

    jij bent een lieverd cynthia knuffels voor jullie

    Reply
    • Cynthia

     14 oktober 2017

     En natuurlijk weer terug, dank je wel!

     Reply
 • bonsje

  14 oktober 2017

  Kop op mop

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   We gaan ervoor! X

   Reply
 • Evelyne

  14 oktober 2017

  Knuffel Cynthia! Ik begrijp je wel een beetje. Voel mij ook wel een beetje leeg en tegelijkertijd gefrustreerd. Geen fijn gevoel. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt..

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   Knuffel terug, erg lief. Wat naar dat jij je leeg en gefrustreerd voelt. Weet je waar het vandaan komt? Naar is het absoluut. Ik hoop dat jij je ook snel beter voelt!

   Reply
   • Evelyne

    15 oktober 2017

    Ja, ik weet waar het vandaan komt. Maar ik kan momenteel zelf niets veranderen aan de situatie..

    Reply
    • Cynthia

     15 oktober 2017

     Dan is het een kwestie van ‘uitzitten’. Hoe naar dat ook klinkt. Ik hoop dat het gauw beter gaat. Sterkte!! X

     Reply
 • Karin

  15 oktober 2017

  Herkenbaar, dat onrustige en nare gevoel. Ik heb me er lang tegen verzet, maar nu ik heb begin te accepteren, voel ik mezelf rustiger. Dus ik denk dat je er goed aan doet om inderdaad liever voor jezelf te zijn, je even terug te trekken en alleen dingen doen waar jij je fijn bij voelt. En zoals je zegt: het komt wel goed!

  Reply
  • Cynthia

   15 oktober 2017

   Ja, dat voelt naar. Met acceptatie kom je inderdaad een eind verder. Ik hoop dat ook jij snel weer in balans bent!

   Reply
 • Yassmin

  15 oktober 2017

  Hmm vind het vervelend voor je. Maar inderdaad, naar je lichaam luisteren en voldoende rust nemen. Zelf vind ik het ook moeilijk, als ik me goed voel ga ik vaak ook te snel en doe ik te veel en daarna ga ik uit vermoeidheid ook weer piekeren. Succes en rustig aan, en dan komt t allemaal goed

  Reply
  • Cynthia

   15 oktober 2017

   Dat is het ook weleens ja. Teveel doen wanneer het goed gaat. In mijn geval is dat het nu niet. Dank je wel meid, lief!! Een fijne dag gewenst!

   Reply
 • Christa Schrijft

  15 oktober 2017

  Zo herkenbaar! Doe rustig aan cynthia!

  Reply
  • Cynthia

   15 oktober 2017

   Ja hé Christa. Zeker, jij ook hoor. Dank je wel!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in