Pizza & de buren..

Ja. Ik hou van pizza. Dat zeg ik volkomen onbeschaamd. Ik ben niet zo iemand die enkel op houtjes zit te bijten. In het weekend zeker niet. Vooral die dik belegde exemplaren met kaas en pepers erop zijn favoriet. Waar ik iets minder van hou is buren die de pizza bezorgd zien worden. 

Pizza is ongezond. Dergelijke gedachten hebben de buren vast ook bij mij

Als ik pizza een beetje frequenter bij de buren bezorgd zie worden, kan ik het niet helpen te denken dat dergelijk eetgedrag toch wel erg ongezond is. En als die gedachten in mijn hoofd opborrelen. Dan hebben de buren ze vast ook bij mij. Dat voelt toch best uhm, opgelaten.

Het afhaal exemplaar

Maar goed. Ik hou dus van pizza en laat ze weleens bezorgen ja. En als ik dan recht in de ogen van de buurman kijk, die daar aan de overkant van de weg zijn hond staat uit te laten. Terwijl ik onze doosjes keurig in ontvangst neem. Dan vraag ik me af wat hij dan wel niet zal denken. En als hij mij dan een paar dagen later ziet. Met ietsjes dikkere billen. Dan vind hij misschien wel dat ik die pizza toch maar beter niet had moeten bestellen. Ik kan het niet helpen. Dergelijke gedachten zijn er. Zonder dat ik het bewust wíl. Daarom is er altijd nog de optie om een afhaal exemplaar te kopen. Wie weet de volgende keer. Maar dan ben ik deze gedachte vast allang weer vergeten. Op de foto eet ik overigens heull wat anders. Maar een zuurstok lust ik ook!

Vul jij ook altijd zo goed in wat anderen denken? 

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

34 Comments

 • Mooier Leven

  26 april 2017

  Haha die gedachte over pizza bestellen ken ik ook. Dat doe ik namelijk ook graag en soms denk ik ook dat de buren daar dan wat van vinden. Waarschijnlijk kan het ze aan hun *ahum* achterste roesten wat wij eten!

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Jahaa! Jij ook al? Toch houden buren elkaar in de smiezen. Maar die hersenen van ons vrouwen ‘bedenken’ van álles.

   Reply
 • Merel

  26 april 2017

  O haha zo had ik er nog nooit over gedacht. Nee ik kan me hier niet druk om maken, ze zien waarschijnlijk niet eens dat die brommer hier voor de deur staat (althans, dat denk ik dan). Mochten ze het wel zien en oordelen, dan zegt dat meer over hun dan over mij. Ik heb dit gevoel wel bij geluidsoverlast (door de kinderen vooral), waarvan ik hoop dat de buren daar geen last van hebben.

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Ik denk bij dingen na, waar anderen waarschijnlijk geen seconde bij stilstaan. Maar inderdaad. Drukte die de kinderen veroorzaken en zorgen om geluidsoverlast daaromtrent ken ik ook. Mijn dochter huilde zoo hard altijd. Ik dacht soms minstens dat buren dachten dat ik haar wat aandeed ofzo.

   Reply
 • alovelyadventurenl

  26 april 2017

  Ja pizza behoort ook tot mijn lievelings eten samen met alles van de patatboer /Febo.. ach boeien als mijn billen iets voller worden ik geniet tenminste van het leven mij zie je echt niet de hele dag op een blaadje sla knagen hahaha. Fijne dag gewenst!

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Genieten moet je zeker. Ik let door de weeks op mijn voeding. In het weekend laat ik mijn teugels meer vieren. Veel liefs!

   Reply
 • Marja Jager

  26 april 2017

  Hier een kleine troost Cynthia.Naarmate de leeftijd toeneemt (ik ben intussen 60)kan het je steeds minder schelen wat andere mensen van je denken.Geniet van je pizza’s en het is vooral belangrijk wat jij van jezelf vindt en natuurlijk je allernaasten.Fijne dag

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Ik merk steeds meer dat ik ga loslaten Marja. Dat leer je gelukkig wel. Bedankt voor je reactie en een mooie dag!

   Reply
 • rachel

  26 april 2017

  hahah leuk dit maar mij boeit het totaal niet wat de buren zouden denken hihih, nou bestellen wij nooit pizza maar er komt genoeg aan de deur en dan zie je ze wel kijken zo van okeee… en dan kijk ik terug met een blik van okeeeeee

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Haha! Laat maar komen die koeriers. Maar die buurtjes zien alles…

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  26 april 2017

  Hahaha misschien heeft die buurman wel van een aantal aanbiedingen gebruik gemaakt. Bij de Hoogvliet bijv vorige week 3 pizza voor 4,99. En terwijl jij je druk maakt, ligt zijn vriezer er misschien vol mee! Wat ik hiermee wil zeggen? Maak je niet te druk. Misschien eet hij ook wel ongezond.

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   🙂 Zo is dat ook! Weet ik veel wat hij eet.. x

   Reply
 • bonsje

  26 april 2017

  ik heb domino’s om de hoek en op de andere hoek een italiaans restaurant…iets verder een chinees, een shoarmatent en 3 snackbarren….ik hoef niet te laten bezorgen 😉 alle vette happen zijn in minder dan 500 meter te krijgen….scheelt ook dat ik geen buren heb 😛 Maar ik denk dat die buurman helemaal niet ziet of jou billen een milimeterrtje gegroeid zijn joh…hij kan hooguit denken dat je een ontzettend lekker ding bent 🙂

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Haha Bonsje. Gevat als altijd! Lief. X Enne. Handig, die vette happen op elke hoek van de straat. 😉

   Reply
 • Aneta

  26 april 2017

  Hihi leuk verhaal

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Dank je meis!

   Reply
 • Ingrid

  26 april 2017

  Hahaha geweldig stukje. Gelukkig weet mijn enige buurvrouw wanneer ik avonddienst heb wanneer de pizzakoerier zo af en toe voor m’n mannetje komt. En die kan het hebben gelukkig.
  Ik vind het ook heerlijk hoor daar niet van maar niet zo van de bezorg Pizza. Wel in een Italiaans restaurant
  als ze zo heerlijk knapperig zijn.
  En ja……ook gewoon aangeplakt aan die dikke billuhhhh hihihi.

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Goed te horen dat je dit stukje geweldig vind. 🙂 Jaa! Verse pizza in een restaurant is nóg beter. Dat eet je zo luxe met mes en vork. En die ambiance.. Ik hou ervan om uit te gaan eten!

   Reply
 • Dewi

  26 april 2017

  Haha grappig! Joh lekker belangrijk wat de buurman denkt hihi

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Sja eigenlijk wel. Maar ja. Gedachten hé?! 😉

   Reply
 • Christa

  26 april 2017

  HAHA GE-WEL-DIG!
  Ik heb ook van die weken gehad dat elke week wel de man van thuisbezorgd op de stoep stond.
  Met dat ik dan de deur open deed keek ik ook even heel snel of de buren niet net voor het raam stonden of buiten liepen.
  Genant! Maar heeft niet iedereen een keer zo’n dag?
  Waarom zijn die afhaal exemplaren er anders?

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Ja toch? Ik kijk altijd even naar links of rechts en dan: húp koppie naar binnen en dank je wel zeggen. Vlug die deur dicht. Zo stom eigenlijk. Het verschil met die afhaal gevallen, is dat er in elk geval geen luidruchtige brommer op de stoep staat. Die dozen moffel ik wel weg. Of ik ren er snel mee vanuit de auto naar binnen, hihi

   Reply
   • Christa

    26 april 2017

    Zou ik ook moeten doen, maar dat gaat hem niet worden met twee kids om me heen, dus bij mij toch maar die beste man aan de deur

    Reply
    • Cynthia

     27 april 2017

     Dat snap ik. Dan kies je voor gemak. 😉

     Reply
 • roeloveintheair

  26 april 2017

  Ik zeg schijt aan de buren! Echt hoor, t kan me geen moer schelen wat ze denken.

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Nou dat vind ik écht knap van je!

   Reply
 • Marieke

  26 april 2017

  Hahaha wat een heerlijke blog! En je ouders kennen je toch :p
  Maar ja ik kan dat ook, zo erg zelfs dat ik dan boos kan worden op die persoon waarvoor ik iets invul of denk 😮

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Haha Marieke, terwijl je het niet zeker weet. Allemaal aannames, maar herkenbaar hoor. Mijn ouders kennen me ja. Maar het rijtje is wat langer.. Bedankt meis. X

   Reply
 • Florentine

  27 april 2017

  Wat een super leuk blogje!!!

  Reply
  • Cynthia

   27 april 2017

   Dank je wel! 😉

   Reply
 • Michelle

  27 april 2017

  Haha grappig! Ik denk juist dat de buren jaloers zullen zijn, want dat ben ik namelijk wel als ik zie dat er iets lekkers wordt bezorgd bij anderen 😉

  Reply
  • Cynthia

   27 april 2017

   Nou, nu je het zegt krijg ik er altijd wel trek van als ik het zie gebeuren. En zie ik ze al voor me, pizza etend… X

   Reply
 • HosteSarah

  28 april 2017

  Ik kan mij wel vinden in je verhaal. Eigenlijk moet je je niks aantrekken van wat andere mensen denken, maar toch denk ik altijd op dezelfde manier als jouw. Erg eigenlijk, éh? We zouden gewoon lekker ons ding moeten kunnen doen zonder ons daar druk over te maken. Haha.

  Reply
  • Cynthia

   28 april 2017

   Jaa! Belachelijke gedachten welke wij zelf creëren.. Dank je wel voor jouw reactie. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg