Poging tot Ontspullen

ontspullen

 

Soms heb je een schop onder je kont nodig om je ergens toe te zetten. Terwijl je in gedachten misschien al tien keer naar de gemeentelijke stadswerf zou zijn gereden om een begin te maken aan het ontspullen van je woning. Zo ook ik. Wat haat ik rommel in mijn huis. Vandaag wilde Naomi me hier wel bij helpen, zodat ik een maandenlang voor me uitgeschoven klus kon uitvoeren.

Iemand die me dat zetje gaf om te ontspullen

Ik probeer dus al maanden te ontspullen. Nu gooi ik tussendoor wel steeds kleine dingetjes weg. Maar de échte grote irritatie spullen, die me een doorn in het oog waren, bleven maar staan. Die grote gevallen van zolder halen, in de auto laden én wegbrengen was nogal een dingetje. Daar moet ik echt zin in hebben, ken je dat? En hoe zeer ik me er ook aan ergerde, de spullen bleven staan. Maar toen was daar Naomi. Ik sprak haar op de app. We appen elke dag eigenlijk wel, heel fijn. En ze is er ook enorm voor mij geweest de laatste jaren. Toen ze me vandaag vertelde hoe ze aan het opruimen was geweest, vertelde ik haar over mijn puntje. Ze vroeg of ze me er anders mee kon helpen? Eigenlijk was dit voor mij een super aanbod. Nu had ik iemand die me even dat zetje gaf. Een uitgelezen kans.

 

Wat ik van plan was om weg te gooien

Een ventilator die bijna in de fik was gevlogen (misschien weten vaste lezers dat nog wel), een vaas met takken die ik gebombardeerd had tot paastakken, assecoires, een toetsenbord, een computerscherm én een printer. Eigenlijk valt dat best mee. Maar het uitvoeren ervan hé?? Gelukkig kreeg ik hulp van mijn lieve zus.

Maar..

Vol goede moed vertrokken wij met geladen auto richting de werf. Hoe hadden we kunnen voorzien dat we in een enorme file terecht zou komen en voor een gesloten deur zouden komen te staan? Ach, we namen het maar voor lief. Met zijn drietjes (Esperansa ging ook mee) zijn we naar de Mac gegaan. In het zonnetje aten we samen een ijsje. Morgen wagen we een nieuwe poging, de spullen blijven dus in de auto staan.

ontspullen  ontspullen

Doelen

Jaja, doelen heb ik nog. Als deze spullen weg zijn wil ik gewoon steeds minder & minder troep. Ik houd van een strak huis wat gemakkelijk is om schoon te houden. En een huis waar ik me rustig in kan voelen. Zo, en nu ga ik op eigen terras de zon in.

Bedankt Naoompie! 

🌷Liefs Cynthia 🌷

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

11 Comments

 • Naomi

  7 april 2018

  Heel graag gedaan hoor lieverd al heb ik niet veel gedaan haha! Ik help je graag!! Xxx

  Reply
  • Cynthia

   7 april 2018

   Heyy, jij bent snel.. Erg lief van je en het was ook nog eens gezellig.

   Reply
 • Ingrid

  8 april 2018

  Gezellig! Mooi weer, opgeruimde zolder, dochter en zus mee en nog een ijsje toe. Wat een mooie zaterdag:)

  Reply
  • Cynthia

   8 april 2018

   Zo simpel. Erg waardevol!

   Reply
 • Ilona

  8 april 2018

  Heel herken baar gelukkig heb ik een begeleider en een lieve hulp die met mij het overzicht in huis houden en zeggen van nou dat gebruik je al een jaar niet weg er mee
  Nou was mijn naaikamer ontploft maar dat is verboden gebied voor iedereen
  Eindelijk tijd en moed gevonden om op te ruimen uit te zoeken en 6 zakken mini stukjes naar school om te knutselen
  Want de naaimachine was weg voor een beurt nou dan maar zooi ruimen blij dat het gedaan is
  Succes lieve cynthia met ruimen van spullen
  Fijne zonnige dag lieverds

  Reply
  • Cynthia

   8 april 2018

   Wat handig dat je er hulp bij krijgt. Dan ruim je toch makkelijker op, denk ik. Jij ook een fijne zondag Ilona en een knuffel voor knuffel!

   Reply
 • Rachel

  9 april 2018

  och ik moet er ook aan beginnen haha en gooi nu ook wel wat weg steeds maar toch he het kan altijd beter haha. Heb mijzelf voor genomen dat alles voor mei weg is 😉

  Reply
  • Cynthia

   9 april 2018

   Goed voornemen van je. En als je eenmaal begint, is het misschien makkelijker.

   Reply
 • Jenn

  9 april 2018

  Heerlijk! Ik hou niet zo van opruimen, maar het resultaat vind ik altijd zó fijn!

  Reply
  • Cynthia

   9 april 2018

   Klopt. En als je dat in gedachten houdt, is het misschien gemakkelijker eraan te beginnen. 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in