Pompoensoep met Instructie-Video. 

pompoensoep
Dat mijn passie voor eten groot is, hoef ik jullie niet meer te vertellen. Ook die voor koken is jullie bekend. Vandaag deel ik mijn recept pompoensoep en voeg ik een korte Instructie~Video bij. 

pompoensoep

Pompoensoep: Soulfood.

Het is weer herfst! Eén van mijn favoriete seizoenen. Ik hou van de prachtige kleuren, en van het feit dat het avonds weer eerder donker is. Dan steek ik zo gezellig de kaarsjes aan en duik ik op de bank onder een fleece dekentje. Pompoensoep past ook zo goed bij de herfst! Pas geleden was het ineens flink fris & kreeg ik zin in deze soulfood. Want dat vind ik dit écht. Ik schraapte wat ingrediënten bij elkaar en toverde soep!

Bij deze de video:

 

Hier ook nog even het uitgeschreven recept.

Ingrediënten Pompoensoep (4 Personen).

  1. 1 Flespompoen.
  2. 2 Rode uien in grove stukken.
  3. 3 Tenen knoflook. Grof gesneden.
  4. 1,5 Liter water +twee kippenbouillon-blokjes.
  5. Halve rode peper.
  6. 1 Zoete aardappel.
  7. Eventueel zout & peper.
  8. Scheut olijfolie.

Bereiding: Verhit de olijfolie en bak de knoflook en peper aan. Vervolgens blus je dit af met water. Wanneer dit kookt voeg je alle groenten en de bouillon toe en laat dit gaar worden. Is alles gaar? Pureer dan tot een puree en klaar is de soep!

pompoensoep

Tip: Bak wat spekjes uit en voeg dit later aan de soep toe. Dat geeft een lekkere tegenhanger qua smaak! Voor een extra romige smaak, voeg je twee eetlepels crème fraíche toe. En hou je niet van pittig? Laat dan de peper achterwege. Kookse iedereen & geniet van de herfst! Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie


Volg

Volg