Question of the Day. Hoe hield ik mij staande? 

In deze rubriek beantwoord ik vragen van lezers aan mij. Superleuk om te doen. Vandaag een vraag van mijn zusje, Naomi. Zij vroeg me hoe ik mij staande heb gehouden.

 

Soms hield ik me gewoon niet staande

Vaste, oudere lezers & lezeressen weten waar ik vandaan kom. Voor mensen die mij niet kennen: uit de put. Zomaar ineens belandde ik in de heftigste tijd uit mijn leven ooit. Mijn beste vriend, grote liefde en tevens vader van mijn dochters, werd gediagnostiseerd met complexe ptss . Deze aandoening is ernstig. Hoe hield ik mij staande? Soms gewoon niet!
Ik heb de eerste maanden met mijn ziel onder de armen gelopen. Dolend in onzekerheid en vertwijfeling. Vaak heb ik me afgevraagd of het nog goed zou komen. Nog nooit heb ik het gevoel gehad, zo instabiel in het leven te staan. De grond kon elk moment onder mijn voeten vandaan brokkelen. Ik was een compleet wrak en huilde alleen maar.
.

Positief denken

Toen was daar mijn blog. Zomaar ineens. Het hielp mij mezelf eraan te herinneren dat er overal lichtpuntjes zijn. Ik leerde elk goed stukje van het leven zien en waarderen. Hoe naar de rest ook was. Al was het maar een geur, bloemblaadje of minimale vooruitgang bij lief. Dat heeft mij enorm geholpen. Positief denken. Ik dacht ook altijd: als dít goedkomt, zal ik nooit meer klagen. Wat ik nooit zal vergeten, is de enorme steun van iedereen om mij heen. Wij hebben zoveel begrip ontvangen. En hulp uit de meest ondenkbare hoeken.

Ups en downs 

Er zijn nog dagen, dat ik me met moeite staande houd. Maar dan ga ik bloggen & ben ik zo weer boven Jan. Of ik ‘zit’ het rot gevoel gewoon uit. Het gaat intussen met ups en downs. Maar een stijgende lijn is er zeker wel. Dat geeft hoop!

Zo hield ik mij staande. Dank je zusje, voor deze vraag. Een heel mooie! 


🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Christa

  17 mei 2017

  Fijn te lezen dat je er uit gekomen bent! Met ups en downs.
  Ik vind het zwaar, maar je blogs doen me goed!

  Reply
  • Cynthia

   17 mei 2017

   Fijn te horen. Dank je wel. En sterkte meis! X

   Reply
 • Jessica

  17 mei 2017

  Wat een moeilijk en heftige tijd lijkt me dat. Super knap dat je ondanks alles toch ergens een positief zonnestraaltje probeert te vangen! Goodluck

  Reply
  • Cynthia

   17 mei 2017

   Onbeschrijflijk. Dank je wel Jessica! 🙂

   Reply
 • Marieke

  17 mei 2017

  Dikke kus voor jou X

  Reply
  • Cynthia

   17 mei 2017

   Hartstikke bedankt lieve Marieke. En weer terug! X

   Reply
 • Mooier Leven

  17 mei 2017

  Je doet het super goed en ontzettend fijn voor ons dat er zo’n mooie blog uit voort is gekomen ♡

  Reply
  • Cynthia

   17 mei 2017

   Hartstikke lief dat je dat zegt. Fijn dat anderen nu van mijn verhalen kunnen genieten inderdaad. Dikke knuf!

   Reply
 • Ingrid

  17 mei 2017

  Wat een mooie reacties, mooi mens.
  Ups samen met je rups…..in zijn of haar nieuwe mooie vlinder leven.

  Reply
  • Cynthia

   17 mei 2017

   Oh wauw. Wat prachtig gezegd. Dank je wel lieve Ingrid. Even sprakeloos. Xxx

   Reply
 • Lisette

  18 mei 2017

  Mooie vraag en antwoord van je zus en jou!

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2017

   Vind ik ook van haar! En jij hartelijk dank voor jouw reactie. X

   Reply
 • rachel

  18 mei 2017

  ondanks die zware wolk toch zo positief en nu weer genieten van alles <3

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2017

   Dank je wel, lieve Rachel.

   Reply
 • Roelina

  18 mei 2017

  Mooi geschreven. Wat heftig allemaal, maar zo mooi hoe jij zoveel positiviteit kunt zien. Dat is best heel erg moeilijk, vaak gaan mensen doemdenken. Je hebt echt ballen dat je de keuze hebt gemaakt om dat niet te doen. Heel knap!

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2017

   Het lukte ook vaak niet hoor. Lange tijd zelfs. Ik ging inderdaad doem denken. Maar ik moest uiteindelijk deze keuze maken. Anders ging ik eraan onderdoor.. Dank je wel meid!! X

   Reply
 • alovelyadventurenl

  18 mei 2017

  Heel veel respect en waardering. Ik ben heel blij dat ik je blog heb leren kennen en zo een stukje uit je leven mee mag maken. Je maakt niet alleen jezelf vrolijk met je blog maar ook anderen! Ik kan alleen maar zeggen Je bent een topper!

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2017

   Nou, geweldig deze reactie ook. Dat geeft mij kracht om ermee door te gaan. Hartstikke bedankt en een dikke knuffel.

   Reply
 • Marion

  18 mei 2017

  Respect voor de manier waarop je het schrijft en met ons deelt.

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2017

   Wat lief, onwijs bedankt! Xxx

   Reply
 • ilona

  19 mei 2017

  een mooie vraag en een mooi antwoord lieve cynthia victor ga zo door lieve kanjers met vallen en opstaan zijn jullie samen met jullie mooie meiden zo ver gekomen heel veel sterkte op deze soms zware weg voor jullie in iedere dag zit een lichtpuntje hoe klein ook dikke knuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   19 mei 2017

   Hartstikke lief Ilona, super bedankt voor deze waardevolle bijdrage. We zijn heel ver gekomen. Dikke kus en een mooie dag. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg