Question of the Day~ Hoe was Theelepel als puber??

Voor deze nieuwe rubriek, beantwoord ik vragen van lezers. Vandaag is de kick off ervan. En ga ik jullie vertellen hoe ik was als puber. 

Hoe ik als puber was

Deze vraag is afkomstig van Marloes  Je weet wel, de lady met wie ik onlangs een vlog-date had. Ik werk alle antwoorden in volgorde af, waarin de vragen zijn gesteld. Zo zie je vanzelf jouw vraag aan mij beantwoord, in een uitgebreide blogpost. Hmm. Hoe was ik als puber? Ik moest echt even diep graven hoor. Maar uiteraard kwam ik eruit.

Vrij zijn 

Als puber was ik vooral nieuwschierig. Ik wilde alles weten en dolgraag de wijde wereld in. Ik was een meisje dat vrij wilde zijn. Wilde leven, zoals ik wílde leven. Ik had een hekel aan regeltjes & grote moeite met al het ge-moet. Ik dacht vaak: ik ben op de wereld gezet, zonder ervoor te hebben gekozen. En nu moet ik van alles, wat ik niet wil. Ik wilde namelijk niet zo veel. Behalve dromen dan. Ik was echt zo’n vrijgevochten typetje.

Uit het raam gesprongen 

Toch hield ik me vrij kalm. Heb ik een brave pubertijd gehad. Met wat uitschieters hier en daar. Zo ben ik een keer uit mijn raam gesprongen om naar een feestje te gaan. Met Victor. Ik ben hierbij over mijn kozijn geklommen, er vervolgens aan gaan hangen en met mijn voeten steunend op de lamp, ben ik naar beneden gesprongen. Een enorme  ladder in mijn zwarte panty, was het gevolg. Vic wachtte mij op in de auto. Wist hij veel dat ik zo moeilijk had gedaan om hem te bereiken. We kenden elkaar net. Ook hield ik van weggaan met vriendinnen, lekkere geurtjes om mijn kamertje (en mezelf) naar aardbei te laten geuren, en eten. Veeel eten. Ik heb destijds veel marsen soldaat gemaakt en kwam veel aan.

Mijn arme moeder

Verder was ik tegen mijn ouders wel opstandig. Vooral mijn lieve moedertje moest het weleens ontgelden. Als ik mijn OV kaart weer eens kwijt was, om 7.00 s’morgens, dan had zij deze vast zoek geraakt. Ach, dat arme mensje was helemaal in de stress mee aan het zoeken. “Denk eens na, meissie. Waar heb je hem voor het laatst gestopt?” Zei ze dan nog zo lief. Ik heb daar wel spijt van, nu.

Dromer

Tot slot was ik een dromer. Ik droomde van het perfecte leven. Daar ben ik eigenlijk nooit mee gestopt. Ik ben nog steeds dat fantasierijke meisje. Dromend van de perfecte wereld. Vol elven en goedheid. Beseffend dat deze wereld niet bestaat. Alleen in mijn hoofd. Maar ontsnappen in dromen, is voor mij fijn. Ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Mochten jullie nog prangende vragen hebben, dan hoor ik ze graag ik de comments. Want hoe meer vragen, des te langer ik deze rubriek kan voortzetten. Dank je wel Marloes voor deze leuke vraag.

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

34 Comments

 • alovelyadventurenl

  4 mei 2017

  Ik was eigenlijk te braaf vroeger.. Ik zag hoeveel ellende mijn ouders hadden bij mijn broer en zus dat ik me maar geëist heb gehouden..haha

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Ach, wat een lieve puber was jij..

   Reply
 • Mooier Leven

  4 mei 2017

  Wat leuk om te lezen!! ik was vroeger ook zo’n lekker dwarsliggertje, nu heb ik wel eens spijt over hoe moeilijk ik het mijn ouders heb gemaakt. Liefs,

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Nu begrijpen we wat onze ouders hebben doorstaan he? Ik vond deze vraag echt leuk om te beantwoorden! X

   Reply
 • Christa

  4 mei 2017

  Heel leuk om te lezen.
  Sommige dingen zijn ook wel herkenbaar en inderdaad hoe ik soms tegen mijn moeder heb gedaan …
  Die moest het echt ontgelden, maar ze pikte zoveel van mij!
  Bewonderenswaardig gewoon!

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Ach ja, die altijd lieve moedertjes he? Bewonderingswaardig is het goede woord..

   Reply
 • rachel

  4 mei 2017

  leuke antwoorden meis! en och mijn moeder heeft het echt moeten ontgelden met mij als puber 🙁

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Dank je wel! Ja, was jij een dwarsligger? En zijn jouw dochters nu ook zo?

   Reply
 • Marieke

  4 mei 2017

  Wat ontzettend leuk om te lezen! 🙂

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Dank je wel!

   Reply
 • Charel

  4 mei 2017

  Iedereen heeft zo’n pubertijd denk ik haha! ik heb mijn moeder ook wel eens helemaal gek gemaakt. Nu veel spijt van achteraf maar hoort er ergens bij :$! Leuk om te lezen!

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Tuurlijk hoort het erbij. Het is een beetje afbakenen van de grenzen. Met als doel, later als zelfstandig fungerend individu te functioneren. 🙂 Dank je wel & leuk dat je ook een stukje verteld over hoe jij was. X

   Reply
 • Roelina

  4 mei 2017

  Leuk om te lezen. ik ben ook wel (meer dan) eens uit het raam gesprongen

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Echt? Oh grappig! 🙂

   Reply
 • Nancy

  4 mei 2017

  Ik denk dat als jij eerder was geboren, je een hippie zou zijn geweest!

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Haha! Vast. 😉

   Reply
 • Leuk om te lezen! Dromer, dat herken ik wel. Ben ik ook nog steeds 🙂 Uit het raam klimmen.. .check. Ook er weer in klimmen trouwens als ik ’s nachts een keer mijn sleutel vergeten was 😉

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Oh Haha. Ik ben echt niet de enige raam klimmer. Al dacht ik van wel.. Dank je wel! 😉

   Reply
 • Michelle

  4 mei 2017

  Haha, uit het raam springen, hilarisch Ik was ontzettend braaf in die periode. Lekker saai maar heerlijk rustig voor mijn ouders denk ik

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Nou zeker! Een voorbeeld puber.

   Reply
 • Marja Jager

  4 mei 2017

  Denk echt dat iedereen hier wel wat in herkent,zelfs ik ha ha.Ik ben er ook wel eens vandoor gegaan.Naar de kroeg met mijn vriendin.Gedichten schrijven ,
  zwijmelen bij je lievelingsmuziek.Ook mijn moeder moest het ontgelden….maar dat hoort er allemaal bij.Een dromer ben ik ook nog steeds,ook altijdin voor een geintje en met diezelfde vriendin ga ik nog wel eens op stap en dan hebben we lol maar ook fijne gesprekken .

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Haha, leuk te horen Marja. Dat je er herkenning in vind. En dromen is toch ook gewoon heerlijk! Geintjes maken en lachen zijn een must. Ze maken het leven rijk! Dikke knuffel.

   Reply
 • Melanie

  4 mei 2017

  Het vrij gevochten dat herken ik zo. Ik heb het mijn moeder echt heel moeilijk gemaakt. Onmogelijk zelfs.

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2017

   Een typisch puber ding, denk ik. Maar ik denk, dat jij het inmiddels ook ruimschoots goed hebt gemaakt met jou moeder. 😉

   Reply
 • Ingrid

  5 mei 2017

  Hahahaaa….zo herkenbaar jouw verhaal en de commentaren.
  Ook ik was een best lastige puber. Heb zelfs bijna een jaartje bij m’n oma gewoond. Arme mamaatje. Ruimschoots goedgekomen hoor.

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2017

   Oh Haha! Ook al zo dwars.. We maken het gelukkig weer goed met ze hé? Als we ouder worden, begrijpen we pas wat onze moedertjes hebben moeten doorstaan. Fijne dag! X

   Reply
 • Mooi geschreven. Ik was juist te braaf, hierdoor maakte ik weinig fouten en heb ik later nog genoeg moeten leren!

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2017

   Van fouten leer je zoveel! En jij hebt jouw pubertijd vast ingehaald! X

   Reply
 • Gera

  5 mei 2017

  Wat een leuke rubriek Cynthia! En wat was je een heerlijke puber. Ik was door omstandigheden echt een vreselijke draak en heb mijn ouders het leven flink zuur gemaakt…Ook mooi om te lezen dat jij en Victor al zo lang samen zijn!

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2017

   Dank je wel Gera. Jij een draak? Ik geloof het graag! En Vic is mijn jeugdliefde. Mooi hé? X

   Reply
 • ilona

  5 mei 2017

  wat mooi om te lezen lieve cynthiaik weet niet veel meer als puber hoe ik was was voor mij de tijd van overleven weing kind kind puber kunnen zijn dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2017

   Ach, dat heb je me inderdaad verteld. Dat vind ik zo sneu voor jou, lieve vrouw. Gelukkig doe je het hartstikke knap, allemaal. X

   Reply
 • Wat leuk om hier wat van te lezen… Ik was ook erg braaf. Nog steeds eigenlijk wel 😉

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Ha! Houden zo en dank je voor je reactie. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg