‘Rode vruchten coulisse.’ Ons geheime recept!

rode

Rode vruchten, hou jij er ook van? En heb je zin in ‘pure sweetness,’ comfortfood óf gewoon een lekker dessert? Bekijk dan gauw dit overheerlijke dessert-recept boordevol verse rode vruchten. Dit is mijn favoriete nagerecht en het prikkelt werkelijk AL je zintuigen! En zorgt bovendien voor een ware smaakexplosie in je mond.

rode

rode

Dessert met ‘sweetness’ en rode vruchten.

Vandaag had ik zin in kleur, geur en zoetigheid. Toen kwam mijn allerliefste dessert met rode vruchten, in me op. Victor heeft deze vaak voor ons gemaakt & graag deel ik deze met jullie. Het is gemakkelijk en leuk om te maken en ‘smaakt’ ook echt heel happy. Kijk je mee? Succes.

Rode vruchten coulisse (voor 4 personen)

  • 1 Bakje verse frambozen
  • 1 Bakje verse aardbeien
  • 1 doosje kersen uit de diepvries
  • 5o gram suiker. Dit kun je eventueel óók weglaten.
  • 1 Pakje bladerdeeg
  • Poedersuiker
  • Een bak slagroomijs
  • 4 ovenbestendige kommen
  • Een fijne zeef
  • Pannetje
  • 100 ml water
  • Staafmixer

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi alvast de bladerdeeg door deze van elkaar los te maken en op het aanrecht te leggen. Spoel ondertussen het fruit goed schoon met water. Doe vervolgens alle vruchten, de suiker en het water in een pan en laat dit ongeveer 20 minuten koken, onder af en toe roeren. Wanneer het fruit lekker smeuig is geworden en het vocht is ingedikt, kun je het vuur uitzetten. Haal een aantal stukjes fruit uit de pan en hou deze apart. De rest van het gekookte fruit, pureer je met de staafmixer tot er een gladde emulsie ontstaat. Vanwege de grote hoeveelheid pitjes in de frambozen, zeef je nu alles, tot het kookvocht geen pitjes meer bevat.

rode

rode

Schep vervolgens het vocht en de bewaarde stukjes fruit in de kommen, totdat deze voor ongeveer 3/4 gevuld zijn. Vouw dan een plakje bladerdeeg over de kommetjes heen en druk dit vast over de randen. Nu zet je deze in de voorverwarmde oven totdat het bladerdeeg opbolt en goudbruin kleurt. (ongeveer 25 minuten) Wanneer dit het geval is, kun je je dessert uit de oven halen.

rode

rode   rode

Bestrooi als laatst de poedersuiker over de coulisse. Laat het even afkoelen en dien vervolgens op. Zet de bak ijs erbij op tafel en zodra je een gaatje het gemaakt in het bladerdeeg, met het nemen van de eerste hap, schep je er een bolletje ijs in. De combinatie van de hete vruchten en het koude ijs, geeft werkelijk een smaakexplosie. Eet smakelijk en geniet!

Heb je iets gehad aan deze post? Let me know in de comments. Liefs Cynthia.

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

  • Cynthia

    19 juni 2016

    Dank je wel!! Dat is ook een goed idee.

    Reply
  • Cynthia

    19 juni 2016

    Ja, het is écht heerlijk en zonder suiker, zéker heel gezond!! Xxx

    Reply

Geef een reactie


Volg

Volg