Recept: Salade met quinoa.

quinoa.jpgVoor de echte gezondheid freaks onder ons! Een heerlijke maaltijdsalade, van eigen recept. 

Ik hou enorm van lekker & gezond koken. Door het maken van inmiddels vele recepten en het door de jaren heen gewoon veel uitproberen, weet ik inmiddels veel goede samenstellingen te maken. Het voordeel van deze salade is dat het in pakweg 20 minuten klaar is dus erg handig na een lange dag werken. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond. En als je eens iets anders wil proberen dan een standaard salade, is dit misschien wel iets voor jou! Quinoa is zeker eens iets anders. Quinoa zijn de zaden van een plant die lijken op graankorrels en ze bevatten veel vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Geen wonder dat Quinoa is opgenomen in de schijf van 5.

Eta

quinoaSalade met quinoa (4 personen)

150  gram quinoa                                                                                                                                                      

Een half bakje gehalveerde cherrytomaatjes                                                                                                    

150 gram feta kaas                                                                                                                                                      

Een handje pijnboompitten                                                                                                                                    

250 gram ijsbergsla                                                                                                                                                   

Een handje blanke rozijnen

IMG_20160420_234005

Dressing:                                                                                                                                                                                             

100 ml extra Vierge olijfolie                                                                                                                                   

Een scheutje azijn                                                                                                                                                      

Wat gemalen knoflookpoeder, gemalen Italiaanse kruiden en een beetje zeezout                           

Meng dit alles door elkaar tot er een egale emulsie ontstaat.

Bereiding Salade                                                                                                                                                        

Was de quinoa in een zeef tot het water helder is. Kook dan de quinoa zoals aangegeven op de verpakking, meestal is dit zo’n 15 minuten. Laat het vervolgens even afkoelen.                     

Ondertussen de tomaatjes halveren, de fetakaas verkruimelen en dit samen met de ijsbergsla en rozijnen vermengen in een slakom. Bewaar de helft van de cherrytomaatjes en fetakaas, deze kun je gebruiken als garnering. Vervolgens de quinoa erdoor mengen. Wanneer je dit hebt gedaan en je een gelijk geheel hebt, de overige helft van de tomaatjes, fetakaas en de pijnboompitten mooi over de salade verdelen. Het oog wil ook wat.  😉 Vervolgens de dressing naar smaak over het geheel besprenkelen.;”ét voilla.” Eventueel kun je er stokbrood bij serveren of er een stukje vlees of witvis bij eten.  Eet smakelijk en laat in de comments weten wat je ervan vond! x Cynthia

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie


Volg

Volg