Romige pasta met gerookte zalm!

pasta

Pasta: sinds een paar jaar ben ik er weer gek op. Dat komt door onze vakantie een paar jaar geleden op Sicilië. Het dorpje waar wij verbleven was nét een filmset. Er stonden prachtige karakteristieke gebouwen en de setting was dromerig en onbeschrijflijk. Echt helemaal bij onze smaak passend. We hadden er bewust voor gekozen, om een appartement te nemen, tússen de bewoners. Zo kon je nóg meer cultuur proeven. Elke avond aten we er in ons favoriete restaurant, te midden van een heel groot plein. Mijn liefde voor pasta, was na jaren van afwezigheid, weer terug! Ik raakte geïnspireerd & eenmaal thuis ben ik er verder mee aan de slag gegaan. Inmiddels kook ik dit recept al een paar jaar geregeld en geloof me: áls ik het maak, heb ik blije kinderen.

pasta

 Pasta met gerookte zalm in een rijke romige saus.

Ik heb een voorkeur voor pasta in een rijke, romige saus. Rode sauzen vind ik op zijn tijd ook lekker, maar déze heeft toch net iets extra’s! Dit recept is een absoluut succes is mijn gezin. En bovendien is het echt super simpel en vrij snel klaar te maken! Het meeste werk zit hem in het snijden. Kijk snel verder voor mijn recept!

pasta

Romige pasta met gerookte zalm. (6 personen)

 • 3/4 pakje spaghetti of een andere pastasoort naar keuze
 • 3 flesjes kook room
 • Een eetlepel olijfolie
 • 600 gram gerookte zalm
 • 2 theelepels pesto
 • ongeveer 4 bosuitjes
 • 2 tomaten in blokjes gesneden
 • een snufje zwarte peper
 • 50 gram (Italiaanse) geraspte kaas
 • 2 teentjes knoflook

Bereiding:

Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Zelf vind ik het bij deze pasta lekkerder, als deze iets zachter is en dus wat langer wordt gekookt. Snij ondertussen de bosuitjes in fijne ringen, de tomaten in blokjes en de zalm in snippers. Tip: ik knip de zalm met een keukenschaar, dat gaat zóveel sneller.

Zet een hapjespan op het vuur en laat de olijfolie heet worden. Gebruik een knoflookpers en bak meteen de knoflook mee. Vervolgens kan de gesneden bosui erbij en dit bak je een paar minuutjes mee. Dán kun je de kook room, onder af en toe roeren erbij gieten. Als deze goed heet is, kunnen de snippers gerookte zalm en de tomaten erbij. Kook dit alles, totdat de tomaten lekker zacht zijn en de gerookte zalm gaar. Nu kun je 2 theelepels  pesto erdoor mengen. Als laatst strooi je de geraspte kaas door het mengsel en de peper. Zout toevoegen is niet nodig, vind ik zelf, vanwege de tóch al zoute smaak van gerookte zalm. Zo simpel is het! Als garnering kun je wat geraspte kaas over de paste strooien. Eet smakelijk en tot woensdag.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

17 Comments

 • Ilona

  27 juni 2016

  Lekker ik ga kijken of ik hem ik hem koemelk lactose vrij kan maken dank je wel fijne dag knuffels

  Reply
  • Cynthia

   27 juni 2016

   Leuk! Kun je me laten weten hoe het heeft gesmaakt?? Koemelkvrij is deze dan niet, maar je zou kook room kunnen gebruiken op basis van amandelmelk. Ik heb het even voor je nagezocht. Ik wens jou ook een heel mooie dag! X

   Reply
  • Bonsje Kraaij-van den Berg

   19 december 2016

   Jumbo verkoopt kookroom van MinusL , deze bevat geen lactose en verdraag ik zelf heel goed 🙂

   Reply
 • MamaIssues

  18 december 2016

  Jammie!!
  Deze ga ik even opslaan lijkt mij super lekker!!

  Reply
  • Cynthia

   18 december 2016

   Fijn te horen, dank je wel! X

   Reply
 • Aneta

  18 december 2016

  Heerlijk!! Die ga ik zeker onthouden

  Reply
  • Cynthia

   18 december 2016

   Dank je wel!! X

   Reply
 • Denise

  18 december 2016

  Wat ziet dat er heerlijk uit!! Helaas vindt mijn verloofde pasta niet geweldig en ook is hij geen viseter… anders had ik het wel willen uitproberen! Of denk je dat ik deze kan proberen met een ander soort vlees? Kip of varkensvlees bijvoorbeeld?

  Reply
  • Cynthia

   18 december 2016

   Dank je wel Denise! Natuurlijk kun je kipfilet gebruik, maar dan kun je beter wel zout toevoegen. Anders is het zo flauw. Of gebakken spekjes erbij. Dan heb je ook weer extra smaak en bite! X

   Reply
  • Bonsje Kraaij-van den Berg

   19 december 2016

   lekker met gerookte kip denk ik 🙂

   Reply
   • Cynthia

    19 december 2016

    Ja, dat is ook een heel goede optie Bonsje. Dank je wel voor je aanvulling. 😉

    Reply
 • Vlijtig Liesje

  19 december 2016

  Mjam! Dit wil ik zeker wel eens proberen!

  Reply
  • Cynthia

   19 december 2016

   Dank je wel. Ik hoor graag wat je ervan vond!

   Reply
 • Bonsje Kraaij-van den Berg

  19 december 2016

  Lekker meis, en idd heel makkelijk!

  Reply
  • Cynthia

   19 december 2016

   Super simpel en erg lekker! X

   Reply
 • Nancy Baten

  20 december 2016

  Oh heerlijk!

  Reply
  • Cynthia

   20 december 2016

   Dank je wel!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in