Ruim je troep op – En je hoofd.

troep
Dat ik van opgeruimd hou, mag duidelijk wezen. Laatst begon ik aan onze zolder en sorteerde alles in aparte dozen. Je hebt als mens vaak zoveel troep. Maar je kunt écht met zóveel minder toe. 

troep troep

 

Rommel ín rommel.

 

De zolder was op zich al netjes bij ons thuis. Maar toch ergerde ik me aan alle troep  die onnodig plek opvulde ín de kartonnen opbergdozen & tassen. Daarnaast waren de spullen ook niet echt geordend. Het is natuurlijk lekker makkelijk alles erin te proppen. Zo van: het is uit het zicht én staat hoog op zolder, dus heb ik er geen last van. Maar eigenlijk had ik dat wel. Want ik slaap er elke dag en breng er een bezoekje om mijn was te doen. Ik was er dus best klaar mee.. Met rommel ín rommel. De laatste 1,5 jaar zag ik het niet echt zitten, eraan te beginnen. Maar nu was het zover! Op de foto’s hierboven zie je de vóór situatie. Best netjes naar andermans begrippen. Maar niet zoals ik het graag zie.

troep troep

troep

Opbergboxen & etiket stickers.

Dit is de situatie zoals hij nu is. Ik ben alles gaan uitzoeken, op soort gaan leggen én weg gaan doen. Ik kocht een aantal nette opbergboxen + wat  etiketstickers. Dit oogt toch veel rustiger? Daar komt ook bij, dat áls ik nu gericht iets zoek, ik het in één oogopslag kan vinden. Happy me. Want een opgeruimd huis betekent ook rust in je hoofd.

troep

Tips:

Tot slot nog enkele tips om effectief op te ruimen:

 • Doe weg wat je nooit gebruikt. Gooi het weg, verkoop het of maak iemand anders er blij mee.
 • Leef met wat je echt nodig hebt. Het geeft zoveel rust en ruimte. En leven wij niet structureel met teveel??
 • Koop voldoende dozen voor dat wat je wel bewaard.
 • Label alles op categorie en zet het zo neer, dat dit voor iedereen duidelijk is.
 • Sorteer boeken op kleur. Zoals je ziet, heb ik dat ook gedaan. Ik vind het netheid en rust uitstralen. En het staat ook zo leuk.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vond. En misschien ben je zelfs wel een beetje geïnspireerd.. Orden jij?  Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • Nancy Baten

  29 januari 2017

  Ik ruim teveel op! Ik kan absoluut niet tegen rommel!

  Reply
  • Cynthia

   29 januari 2017

   Opruimen kun je maar nooit teveel, he? Xxx

   Reply
 • Marieke

  29 januari 2017

  Bij mij duurt het altijd even voordat ik me irriteer aan de troep, maar als het dan zo ver is, dan ruim ik meteen grondig op. En gooi weg of verkoop wat we niet meer gebruiken.

  Reply
  • Cynthia

   29 januari 2017

   Dat heb ik ook hoor. Dan gaat de bezem erdoor!

   Reply
 • MamaIssues

  29 januari 2017

  Super netjes!!
  Ik hou er ook van om alles netjes opgeruimd te hebben
  Vooral laatjes wil ik netjes hebben 🙂
  Ik gebruik ook altijd opberg boxen, lekker makkelijk!

  Reply
  • Cynthia

   29 januari 2017

   Het is lekker overzichtelijk he? Ik ben hier erg tevreden mee! Ik vind opgeruimde lades ook zo fijn. Typisch prop plekken zijn dat..

   Reply
 • Denise

  29 januari 2017

  Wauw, wat is je zolder heerlijk netjes! Zelf zou ik wel dozen gebruiken die niet doorschijnen, dat geeft voor mij toch een opgeruimder gevoel. Ook gebruik ik bijna geen open kasten, daar komt lekker veel stof en daar irriteer ik me ook zoveel aan. Maar nu ik dit zo lees, merk ik dat ik wel wat meer opbergdozen kan gebruiken 😉

  Reply
  • Cynthia

   29 januari 2017

   Ik begrijp je punt met doorschijnende dozen. Dat vind ik ook best een dingetje. Maar ach. Het is goed zo. En bovendien zijn dat soort boxen niet te vinden hier in de buurt. Ik heb alle winkels bezocht. Ik heb een open kledingkast en alles moet echt strak, want je ziet het direct liggen.. Dat is nog weleens een puntje…

   Reply
 • Ingrid

  29 januari 2017

  Wat heerlijk dat jullie dat kunnen. Opruimen en wegdoen wat je niet gebruikt. Ziet er fantastisch netjes uit.
  Ikzelf ben daar super slecht in. Kan moeilijk afstand dien van spullen ook al irriteer ik me aan de andere kant mateloos aan de rotzooi. En daarbij heb ik ook nog een echtgenoot met ‘autistische trekjes’ tot verzamelen.

  Reply
  • Cynthia

   29 januari 2017

   Hihi.. Wat grappig. Een echtgenoot met autistische trekjes die verzamelt.. Ook herkenbaar. Mijn man vind alles zonde om weg te gooien. Zegt standaard: ” Dat kunnen we toch nog gebruiken”? Hij is wel wat milder geworden volgens mij. Dank je voor je compliment. Ik ben er erg blij mee. Teveel spullen geven mij vooral onrust. En ik wil juist alles doen om geluk te vinden. Dit draagt ertoe bij!! Misschien eens het proberen waard voor jou Ingrid. Vooral als het je zo stoort. Xx

   Reply
 • Nadine

  29 januari 2017

  Dat ziet er netjes uit zeg! Heerlijk om overzicht te hebben over je spullen en dat het niet zo’n rommeltje is. Thuis kan ik ook echt niet tegen rommel. Het liefst alles netjes opgeruimd. Rust is huis is rust in je hoofd!

  Reply
  • Cynthia

   29 januari 2017

   Dank je wel Nadine. Het klopt zeker hoor. Het geeft rust!! Xx

   Reply
 • Ilse van Kreanimo

  29 januari 2017

  Ik ben er ook héél druk mee bezig.
  Er is al héél veel opgeruimd, maar ik heb nog een lange weg te gaan.
  Toch voel ik terug zuurstof in mijn huis komen!

  Reply
  • Cynthia

   29 januari 2017

   Kijk: die zuurstof is belangrijk! Goed van je. En het is zo fijn.. Ik ga volgende week een verdieping lager verder met uitzoeken. Want nu ik begonnen ben.. Veel succes met zuurstof creëeren!! En Thanx voor jouw reactie.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in