Sandra’s Theelepel geluk momenten.

gastblog

Vandaag deel ik een gastblog gecreëerd door blogster Sandra van MeerdanSandra.nl Op haar blog draait het niet alleen om Sandra, zoals de bijzondere sitenaam al doet vermoeden. Ze wil namelijk ook anderen belichten en veel input toevoegen. Voor Een theelepel geluk is zij bereid geweest om haar ultieme theelepel geluksmomenten met jullie te delen. De kleine sprankels in het leven: Daar geniet zij van. Dit leerde ze dankzij belangrijke levenslessen.  

Mijn eigen theelepeltje.

Een hype is het. Tenminste dat vind ik. Het op zoek zijn naar een continue staat van geluk. Uiteraard gun ik niemand ongeluk toe maar het leven bestaat niet alleen maar uit blij en gelukkig zijn. Sommige mensen zullen zeggen, wat negatief. Ik noem het zelf realistisch.Over het algemeen ben ik nogal van de blije-ei modus maar ook ik ben door het leven ‘getekend.’ Had ik deze gebeurtenissen willen missen? Sommige wel, andere weer niet. Maar het feit is dat ik ze heb meegemaakt en dat heeft mij als vrouw en vooral als mens gevormd.

Koolmeesjes in de tuin kunnen mij in extase brengen. Hierdoor ben ik de kleine geluksmomentjes enorm gaan waarderen. Hippen er twee koolmeesjes door de tuin, dan ben ik in complete extase. Deze mooie getekende en gevederde beestjes kunnen echt mijn dag maken! Daarentegen ben ik geheel niet materieel ingesteld. Een nieuwe auto? Geweldig maar wat het voornaamste is: rijdt het? Oh ja en een radio erin vind ik altijd wel gezellig. Maar voor de rest zal het mij werkelijk een bos wortelen zijn! Mijn buurvrouw/vriendin verbaast zich altijd over mijn desinteresse hierin. Zij kent alle automerken in combinatie met de buren uit de straat. En moi, ik heb werkelijk geen enkel idee! Merkkleding of een dure smartphone? Nee hoor, echt zonde van mijn geld. Ik ga liever naar een mooie theatervoorstelling of ik koop er een heerlijk boek van. Dit houdt niet in dat ik mensen afkeur die dit wel leuk of mooi vinden maar verwacht van mij niet “heul veul” enthousiasme, de kans is groot dat ik je nogal glazig aankijk als je hier lyrisch over gaat doen.

Vriendschap vergroot geluk en verminderd ellende. Waar ik wel heel gelukkig van wordt is een lekker kletspraatje, in de trein, met de caissière van onze lokale Appie of het oude vrouwtje bij het bejaardenhuis. Sommige mensen noemen het nieuwsgierig, ikzelf ga voor geïnteresseerd… Lekker gezellig dat getuur op die telefoons in de trein of van die chagrijnige portretten aan de kassa en wat voor moeite kost het om even een praatje te maken met dat oude vrouwtje? Nee dan ben ik maar nieuwsgierig maar ik weet wat er leeft in deze wereld en ik ben liever bekend als die gezelligerd van nummer 6 als…. (vul zelf maar in!) Vrienden, daar zou ik niet zonder kunnen! Vrienden kunnen echt het verschil maken op het moment dat je het echt even niet meer ziet zitten, ja kadootjes zijn het! Persoonlijk steek ik liever mijn energie in het onderhouden van vriendschappen dan in het nastreven van geluk. Want…. vriendschap vergroot het geluk en vermindert ellende, door onze vreugden te verdubbelen, en ons verdriet te delen….

Bedankt Cynthia voor het delen van mijn eigen theelepel met geluk op je mooie site! Liefs Sandra.

Heel hartelijk dank lieve Sandra, voor jouw mooie verhaal. EN voor je eenvoudige maar grootse levensvisie. Klein geluk is zonder het vaak te beseffen groots. Ik hoop dat ook anderen door dit verhaal geïnspireerd zullen worden. De muziek welke jullie trouwens hoorden, is één van Sandra’s favorieten. Wil jij ook jouw theelepel geluksmoment delen? Mail me dan op info@eentheelepelgeluk.nl Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

13 Comments

 • Eric

  20 oktober 2016

  Vriendschap vergroot geluk en verminderd ellende. Sandra heeft helemaal gelijk! Leuke blog!

  Reply
  • Cynthia

   20 oktober 2016

   Bedankt voor je leuke reactie Eric. Sandra heeft hier zeker gelijk in!

   Reply
  • Sandra

   20 oktober 2016

   Dank je wel voor het compliment 🙂

   Reply
 • ilona

  20 oktober 2016

  wat een mooi herkenbaar stukje sandra fijn en bijzonder dat je het met ons wil delen geluk zit niet in dure dingen maar in de kleine dingen die je iedere dag mag tegen komen ga zo door met deze blog super lief en mooi dat we met jullie theelepel geluk mee mochten kijken dikke knuffels voor jullie en een fijne mooie dag

  Reply
  • Cynthia

   20 oktober 2016

   Dank je voor je lieve reactie Ilona! Je reageert altijd vol enthousiasme: heerlijk!

   Reply
  • Sandra

   20 oktober 2016

   Graag gedaan en ook een hele fijne dag 🙂

   Reply
 • Nancy

  20 oktober 2016

  Leuk om te lezen. Ik deel zeker niet alles maar wel dat een vriendelijk woord niks kost!

  Reply
  • Cynthia

   20 oktober 2016

   En zoveel betekenend kunnen zijn. Het verschil kan maken!❤️ Bedankt Voor je bijdrage Nancy.

   Reply
  • Sandra

   20 oktober 2016

   Gelukkig is iedereen verschillend en dat is prima! 😉

   Reply
 • Aneta

  20 oktober 2016

  Een heel mooi stukje theelepel geluk. Geluk moet je zelf creëeren. En dit is voor iedereen anders. Een mooie auto of die smartphone. Ja, dat zijn de dingen die ook gelukkig kunnen maken. Voor mij is geluk vriendschap en mijzelf goed voelen. Tegenwoordig wordt ons wijs gemaakt wat voor dingen je moet beheersen om je gelukkig te MOETEN voelen. Ik ben van mening dat als je gelukkig wilt zijn, heel dicht bij zelf moet staan. En niet naar anderen moet kijken.

  Reply
  • Cynthia

   20 oktober 2016

   Dank je Aneta, voor je reactie. Voor een ieder is geluk weer anders. En inderdaad: er is niets gelukkiger dan innerlijk geluk en tevredenheid over jezelf.

   Reply
 • Dewi

  23 oktober 2016

  Mooi in te lezen dat geluk voor een ieder verschillend is. Tevreden met wat je hebt & genieten van de kleine dingetjes. En inderdaad liever die gezellige van nummer 6, dan die koude op nr 10;)) leuke gastblog!

  Reply
  • Cynthia

   24 oktober 2016

   Dank je wel Dewi!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg