Een (Bijna) gratis Schoonheidssalon!  

 

schoonheidssalon

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik bezoek nooit een schoonheidssalon. In álle jaren dat ik besta ben ik er welgeteld één keer geweest. Niet dat ik niet geniet van wellness hoor. Eigenlijk ben ik er dol op om in de watten gelegd te worden. Ik denk ook dat ik heerlijk zou kunnen genieten van een gezichtsmassage of een dik kleimasker. En van het feit dat deze door een ander wordt aangebracht, nota bene. Maar ten eerste ben ik te lui een dergelijke boeking te maken en ten tweede denk ik dat ik mezelf óók kan trakteren op een beauty-behandeling. Hoe ik dat doe? Lees snel verder.

schoonheidssalon

Dit was mijn moment.

Gisteren was het weer zover. Het was zaterdag en dat betekend vaak uitgebreid de tijd nemen voor mijn verzorging. Soms gebeurt dat doordeweeks, maar daar is het de afgelopen week niet van gekomen. s ‘Avonds was ik vaak té uitgeteld na een lange werkdag. Maar toen ik gisteren onder de douche vandaan kwam, bedacht ik me dat dít het uitgelezen moment was. Ik zou mezelf op een beautybehandeling trakteren. Met een handdoek nog op mijn hoofd én eentje om mijn lichaam beende ik me een weg naar beneden om daar mijn spullen te verzamelen. Keukenspullen welteverstaan. Niet eens doorhebbend dat de kinderen inmiddels al wakker waren. Ze zaten met hun ontbijt op de bank en volkomen verrast door hun aanwezigheid riep ik een snelle ‘Hé’. Vervolgens verdween ik de badkamer weer in. Dit was mijn moment!

schoonheidssalon

Olijfolie & kristalsuiker als scrub.

Schoonheid zit natuurlijk vooral van binnen, maar de buitenkant heeft wel een beetje hulp nodig, zo af en toe. Vroeger gebruikte ik altijd scrub uit een potje en maskers uit zakjes. Maar aangezien ik deze 9 van de 10 keer gewoonweg vergeet te kopen, heb ik mijn eigen praktische beautygeheimen ontwikkeld. Als scrub gebruik ik nu bijvoorbeeld een scheutje olijfolie vermengt met kristalsuiker. Met de suiker scrub je de dode huidcellen weg, terwijl de olijfolie een kalmerende en voedende werking heeft. Althans, dat is mijn ervaring. Mijn huid knapt er namelijk enorm van op en gaat weer stralen. Wat maakt dat ik me als herboren voel..

schoonheidssalon

Pure honing als masker. Als alles uitbundig is gescrubt, gebruik ik pure honing als masker. Dit heb ik ook zelf bedacht. Ik had eens een keer zin in een masker en uiteraard had ik er geen één in huis. Ergens had ik nog een potje honing staan, dát wist ik wel. Ik bedacht me dat honing een heel gezond en natuurlijk product is, dus waarom niet ook voor je huid? Toen ik er later op ging googlen, bleek het inderdaad heel goed bruikbaar als gezichtsmasker. Het schijnt vuil en onzuiverheden van je huid te verwijderen zonder deze te beschadigen of uit te drogen. Honing heeft een antibacteriële werking wat goed is voor onzuiverheden en acne. Mijn gezicht wordt er na gebruik altijd heel fris en zacht van in ieder geval. Ik breng het altijd aan met een kwast en laat het zo’n 15 minuutjes inwerken. Wel oppassen voor je kleding hoor: het kan namelijk gaan druipen. Overigens gebruik ik gewoon honing die je in de supermarkt kunt kopen, maar rauwe honing is ook erg goed. Als ik geen honing in huis heb, gebruik ik yoghurt als alternatief. Dit werkt namelijk ook heel verfrissend en reinigend. Dag en nachtcrème komt bij mij wél uit een potje.

 

img_4235-1

Genieten van eenvoud in mijn eigen salon. Zo zie je: een schoonheidssalon kun je ook thuis creëren én bijna gratis. Bovendien zijn al mijn genoemde producten milieuvriendelijk! Natuurlijk wil ik niet zeggen dat schoonheidssalons overbodig zijn. Integendeel! Ze maken juist heel veel vrouwen mooi en laten ze op en top voelen. Maar aan mij is het niet besteed. Ik fix het liever zelf. Genieten van eenvoud in mijn eigen salon. Bedankt voor het lezen van mijn post en voor het bekijken van mijn make-up loze foto’s. En dan nog een vraagje aan jou: Bezoek jij geregeld de schoonheidssalon? Liefs Cynthia.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Bonsje Kraaij-van den Berg

  25 september 2016

  ik bezoek nooit meer de schoonheidssalon…beetje duur momenteel 🙁 maar al deze spulletjes heb ik wel standaard in huis…nu nog minder lui worden 😉

  Reply
  • Cynthia

   25 september 2016

   Het is inderdaad ook duur!

   Reply
 • Victor

  25 september 2016

  Cique badkamer hoor. Al zeg ik het zelf haha.

  Reply
  • Cynthia

   25 september 2016

   ❤️

   Reply
 • ilona

  25 september 2016

  nee nooit wel geregeld bij de dermatoloog maar dat is iets anders heb een pot vaseline parefine zalf en die werkt uit stekend voor mij verder gebruik ik niks wel mooi geschreven en dat je met zo weinig middelen jezelf weer fris en fruitig kan voelen geniet er van lieve Cynthia fijne avond samen knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   25 september 2016

   Inderdaad lieve Ilona: zo simpel kan het zijn! Fijn dat ook jij je zo kunt vinden in eenvoudige producten. Ik wens jou nog een mooie zondag toe. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg