Oog voor simpele dingetjes – In het kader van Positiviteit

Ja, het leek mij leuk om de positieve dingetjes uit mijn leven te benoemen. Weer even de focus te leggen op dingetjes die me blij maken & waarvan ik houd. Ik kán het weer.

Roze kamertjes gevuld met potpourri

De laatste dagen voel ik mij in wat rustiger vaarwater komen. En ik ben wat minder moe. Het is dan net alsof er wat kamertjes in mijn hoofd worden opgeruimd en schoongemaakt. Ik visualiseer daar roze vertrekken gevuld met potpourri. Dit maakt op haar beurt weer ruimte. Ruimte voor positiviteit en oog voor detail. Op zulke momenten (lees nu) denk ik toch echt weer: leven is mooi.

Toen ik thuiskwam..

Ik kom net bijvoorbeeld thuis van werk en laat alles van me afglijden. Dat gevoel is magisch. Even losgekoppeld van alles en tot mezelf. De wasmachine draaide al bij binnenkomst. En dat is fijn, want de mand was weer aardig vol. En dat geeft me altijd onrust. Verder zit ik nu even met mijn benen omhoog dit blogje te tikken. Mijn maag is leeg, maar we gaan zo lekker eten. Voor de innerlijke mens wordt dus gezorgd. Op tv speelt een mooie film inclusief dito muziek en het huis ademt kalmte. Esperans zit in haar berenpak naast me op de bank. Ik ga zo ook mijn huispakkie aantrekken, fijn vooruitzicht is dat. En het leven is mooi. Het is goed zo en ik ben in staat het te zien. Dat is nog het mooist. We zijn samen, in leven en met de kinderen gaat het goed. De katten en hond zijn ook gezond en tevreden. Er is eten, drinken en een dakje boven ons hoofd. We mogen niet klagen.

Geïnspireerd door een gesprek met Victor. Gisteren waren we het hier samen over eens. Met hem komt het ook eens goed. Al kost het nog altijd veel tijd. Ik ben dankbaar dat hij er is en vecht. En als dát goedkomt. Dan is alles perfect!

 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Mooier Leven

  18 oktober 2017

  Ah wat fijn om te lezen dat je weer meer rust en positiviteit ervaart ♡♡

  Reply
  • Cynthia

   18 oktober 2017

   Lief van je!! Veel fijner in elk geval. X

   Reply
 • Ingrid

  18 oktober 2017

  Gewoon……alles wat je hartje begeerd is voor het grijpen.
  Alles wat je liefhebt, en zo simpel lijkt, gewoon in huis. Om jou heen. En dan nog een lekker ruikende was:) Jouw perfecte thuiskomen.

  Reply
  • Cynthia

   19 oktober 2017

   Precies: ‘simpel lijkend’. Maar eigenlijk groots. Fijne dag!!

   Reply
 • darinanykl

  19 oktober 2017

  Mooi hoe je deze fijne dingen in het leven beschrijft..

  Reply
  • Cynthia

   19 oktober 2017

   Dank je wel!! X

   Reply
 • Rachel

  19 oktober 2017

  mooie blogpost meis en heerlijk positief!! dat verdienen jullie xxx

  Reply
  • Cynthia

   19 oktober 2017

   Heel lief van je. Jij verdient dat net zo lief. Dikke kus.

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  19 oktober 2017

  Volgesmij is jouw leven heel fijn(buiten alle hectiek om). Mooi om te lezen.

  Reply
  • Cynthia

   19 oktober 2017

   Heel lief dat je dat zo zegt. Zoals ik de blog afsluit, komt alles goed als het met mijn man ook weer goedkomt. En dat komt het. Dan is het perfect.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in