Simpeler leven = Gelukkiger zijn

Soms is er een eye-opener nodig om inzicht te krijgen. In wat nu echt belangrijk is. En wat ook zeker niet. Voorheen haalde ik veel geluksgevoelens uit kopen. Geld uitgeven. Om de dag erna weer vergeten te zijn, wat ik nou ook alweer had gekocht. 

 

Druk zijn met leven

Overmatig kopen kwam voort uit onvrede. Je kent het wel. Het gevoel in een sleur te zitten. Druk zijn met leven en je toevlucht hopen te vinden in kopen. Een gat in mijn hand heb ik beslist nooit gehad. Ik wist mijn grenzen wel te stellen. Maar ik gebruikte kopen wel regelmatig om mij goed of beter  te voelen.

Noodgedwongen bewuster genieten

Tot de dag dat mijn man het heel zwaar voor de kiezen kreeg. Door een belachelijke hoeveelheid opgelopen trauma’s heeft hij complexe PTSS opgelopen. Hij schreef hier voor mij Dit artikel over. Wij belandde in een vreselijke en onwerkelijke tijd. En ik had nog maar één wens. Dat hij op zou knappen. En als dát zou gebeuren, zou ik nooit meer klagen. Ik begon bewust te genieten van de kleinste dingen. Zag ineens hoeveel ik had. Hoe weinig ik eigenlijk nodig had om de baden in tevredenheid. Als het nú maar beter zou gaan met mijn grote liefde.

Ik koop nu alleen als ik het zeker weet
Inmiddels gaat het met hem in stijgende lijn. Hoewel het gevecht nog niet ten einde is. Hij wil zo graag, want wie kiest ervoor zich zo naar te voelen? Maar er ligt nog een lange weg voor ons. Ondanks dit probeer ik nog steeds te genieten van de kleinste dingen. Hoewel ik het regelmatig zwaar vind, mijn man te zien strijden. Maar mijn levensles ben ik zeker niet vergeten. Zo ontstond ook mijn blog. Ik werd gedwongen de kleinste dingen te zien. Anders ging ik kopje onder. Ik koop nu slechts wat ik nodig heb. En alléén als ik het zeker weet. Ik ben dus veel bewuster en het kost me minder.

Tevredenheid maakt echt gelukkig. Dit heb ik ervan geleerd. Zo heeft de naarste tijd uit mijn leven, mij veel inzicht gebracht.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

38 Comments

 • Victor

  27 maart 2017

  Een mooie blog. Uit het hart gegrepen.

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Ja echt. X

   Reply
 • Nancy

  27 maart 2017

  En zo is het!

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Dank je Nancy!

   Reply
 • bonsje

  27 maart 2017

  Wat heerlijk dat jullie een stijgende lijn ervaren met Victor! Ik ben heel blij voor jullie en blijf voor jullie bidden 🙂

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Ik ben er zeer dankbaar om. Dank je wel Bonsje, erg lief!

   Reply
 • Gera

  27 maart 2017

  Mooi geschreven meis. Blij zijn met wat je hebt lijkt soms zo moeilijk, tot het leven écht even zwaar wordt. Dan weet je weer waar het om draait!

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Helemaal waar! Dank je Gera!

   Reply
 • rachel

  27 maart 2017

  heftig lieverd, en mooi geschreven en idd tevreden zijn met wat je hebt. fijn om te horen dat het een stijgende lijn heeft, jullie verdienen alle geluk van de wereld want jullie lijken mij zo super lief <3

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Ah lief! Ik gun jou en je gezin ook alle geluk. Jullie lijken mij namelijk ook een heel lief gezin. Laten we er gewoon voor gaan!

   Reply
   • rachel

    27 maart 2017

    idd we gaan ervoor <3

    Reply
    • Cynthia

     27 maart 2017

     Deal!! X

     Reply
 • Roelina

  27 maart 2017

  Wauw… heftig meid. Gelukkig knapt je man wat op. Kon je hem helpen met die strijd? of moest je (zogezegd) machteloos vanaf de zijlijn toekijken. Ik snap je impulsaankopenobsessie. Lucht inderdaad (heel even) op. Maar het kost zoveel. Geluk zit gelukkig niet in materiële zaken.

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Ik heb echt heel vaak aan de zijlijn gestaan. Machteloos en zo onzeker over de toekomst. En nog steeds vaak. Het is in iemands hoofd. Ik kon hem slechts steunen, en hij zegt dat het hem helpt. Geluk zit, hoe cliché, niet in materie. Daar kom je dán achter. 😉

   Reply
 • Aneta

  27 maart 2017

  Mooi verhaal zeg! En dit is zo waar. We vergeten hoeveel we eigenlijk al hebben en de kleine dingen doen het hem.

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Dank je Aneta. Absoluut. X

   Reply
 • benthebemelman

  27 maart 2017

  Wat een bijzonder en zwaar verhaal, ik kan me zo goed voorstellen dat je in zo’n heftige situatie gaat winkelen om er vrolijk van te worden! Knap dat je dat gerealiseerd hebt en dat je er bewuster mee bezig bent 🙂

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Ik winkelde voor de situatie meer inderdaad. Erna kwam het inzicht. Dank je wel voor jouw reactie Benthe. Xxx

   Reply
 • Mooier Leven

  27 maart 2017

  Het is zo waar wat je schrijft! Mijn man zit overspannen thuis door zijn chronische ziekte en dat is soms so zwaar.. Ik zou ook zo al het materiële opgeven voor zijn geluk. Geluk zit in kleine dingen <3 liefs!

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Ah ook al? Erg als partner zijnde. Je wilt toch niets liever dan dat je geliefde gelukkig is. Kus en knuf! X

   Reply
   • Mooier Leven

    27 maart 2017

    Ja het is zo vervelend als je niks kan doen omdat het gewoon in zijn hoofd iets is. Zijn geluk en dat van de kindjes is uiteindelijk het enige wat belangrijk voor me is. Als zij gelukkig zijn dan ben ik dat ook. Liefs!

    Reply
    • Cynthia

     27 maart 2017

     Zo werkt dat ook. Brengt tijd, brengt raad. Binnenkort kunnen wij in elk geval live bij babbelen en daar heb ik nu al zoveel zin in. ❤

     Reply
     • Mooier Leven

      27 maart 2017

      Ja ik ook! ❤

     • Cynthia

      27 maart 2017

 • nicoleveevy

  27 maart 2017

  Mooi geschreven! En zo waar! Xx

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Dank je wel Nicole. 😉

   Reply
 • Ingrid

  27 maart 2017

  Jeetje…….wat een uitgebreide en indringende gast blog van “jouw” Vic.
  Wat mooi dat hij dit zo voor jou op je blog heeft geschreven. De liefde voor jullie spat er af. En andersom.

  Reply
  • Cynthia

   28 maart 2017

   Dank je, lieve Ingrid! Jouw woorden raken. Want inderdaad: onze liefde is onmetelijk. Elkaars jeugdliefde zijn en zoveel samen hebben meegemaakt. Dat verbind. Xxxx

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  28 maart 2017

  Heftig om te lezen. Knap dat je deze inzichten hebt gekregen!

  Reply
  • Cynthia

   28 maart 2017

   Dank je wel Irene. 🙂

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  28 maart 2017

  Wat fijn dat je ziet dat het beter gaat met je partner; zelfs al is de weg nog lang. Het is in ieder geval hoopvol. En mooi dat de narigheid je levenswijsheid heeft gebracht!

  Reply
  • Cynthia

   28 maart 2017

   Dank je wel voor jouw reactie. Dat is zeker fijn. 🙂

   Reply
 • Florentine

  29 maart 2017

  Wat een prachtig blogje Cynthia ♥ ♥ ♥

  Reply
  • Cynthia

   29 maart 2017

   Dank je wel meis! Lief

   Reply
 • My happy kitchen

  29 maart 2017

  Wat een mooie woorden weer Cynthia. Uit het hart gegrepen

  Reply
  • Cynthia

   29 maart 2017

   Dank je wel. Recht uit het hart. Xx

   Reply
 • Nadine

  30 maart 2017

  Wat kun je toch mooi schrijven Cynthia.. Helemaal waar wat je schrijft. We vergeten vaak hoeveel we hebben terwijl het juist kleine dingen zijn die je ook gelukkiger kunnen maken. Wat fijn om te horen dat er een stijgende lijn is bij je man. Het duurt een tijd, maar iedere kleine stapjes tellen mee. Ik had het ook op Instagram al getypt, maar wat een mooie foto van jullie.. Xx

  Reply
  • Cynthia

   30 maart 2017

   Lieve Nadine, dank je wel zeg. Wat een lieve reactie. Elk klein stapje is er eentje!! Dikke kus.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg