Soms krijg je een inkijkje…..

krijg

Ik zag laatst een prachtig schouwspel op de roltrap van een supermarkt. Eentje waarvan ik echt een warm gevoel kreeg. Ik keek naar een stelletje en verzonk in gedachten. 

krijg

Daar krijg ik een warm gevoel van. Ik heb altijd al iets met oudere mensen. Ze bezitten zoveel wijsheid en hebben zo’n arbeidzaam leven gehad. Maar onze cultuur is er niet naar, om respect te hebben voor oudjes. Kijk maar naar het huidige zorgstelsel en hoe men wordt behandeld. Na jaren keihard te hebben gewerkt voor ons huidige Nederland. Men moet het vaak doen met een karig pensioen en op het personeel in de zorg wordt alleen maar bezuinigd. Het gevolg is, dat je als oudere soms maar één douchebeurt per week krijgt en het heeft zoveel meer gevolgen. Dat breekt toch echt wel mijn hart. Ik geloof daarom dat de ouderen onder ons maar wat blij zijn, om zelfstandig te kunnen blijven wonen, zolang dit kan. De generatie van toen hecht ook nog een grote waarde aan huwelijkse trouw. Een leven lang! Ik kan me zo voorstellen, dat als het je is gegeven, je dan ook van elke dag samen geniet. Hoe dan ook, ik heb respect voor de ouderen, om bovengenoemde redenen. En ik heb respect voor mensen die een leven samen blijven. Daar krijg ik een warm gevoel van.

krijg

Ik verlaat jou noooit! Een paar weken geleden stond ik op de roltrap. Mijn oog viel op een oud koppel, net voor me. De vrouw keek zoekend om zich heen, tot haar blik op een man stil bleef staan. Haar man. Ze zei: ”Oh, ik dacht, waar ben je nou?” Waarop de man antwoordde: ”Ik verlaat jou noooit.” Deze woorden en hun aandoenlijke uiterlijk deden iets met me. Ze raakten me diep en deden me in gedachten verzinken, naar mijn eigen wens op dit gebied.

img_2933

Samen oud worden is wat ik wil. Ik bezit de ouderen visie. Wil ook samen oud worden. Samen naar de zonsondergang kijken, samen lachen, samen rimpels krijgen en grijs worden. Nog altijd houdend van elkaar, als de dag van toen. Ik vind dat mooi. Ja, kijkend naar dit soort taferelen krijg ik een gelukkig gevoel. En ik besef na dit te hebben aanschouwd weer: Samen oud worden is wat ik wil!

Zou samen oud worden misschien een diepgewortelde wens zijn? Een oerdrift in de mens? En herken jij dit gevoel? X Cynthia.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Comments

 • ilona

  6 augustus 2016

  mooi geschreven en wens jullie dat jullie samen heel oud mogen worden met elkaar ook al is het niet altijd makkelijk maar samen komen jullie er dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   6 augustus 2016

   Dank je wel Ilona. X

   Reply
 • Bonsje

  6 augustus 2016

  Ik vind het mooi! Met mijn eerste man had ik dit gevoel niet. Ik heb hem daarom verlaten, we trouwden omdat het zo hoorde…. Nu met Michel, ik herken het zo goed. Door dik en dun, door moeilijke en fantastische tijden, ik verlaat hem nooit! Hij is mijn grootste steun en toeverlaat en mijn beste vriend en minnaar. Wat kunnen relaties verschillen

  Reply
  • Cynthia

   6 augustus 2016

   Wat een mooi, fijn gevoel hé? Je hebt dat gevoel echt niet met iedereen inderdaad. Geniet ervan!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg