SRANAN TONGO!

music-702721_960_720

Sranan Tongo, dít woordje staat werkelijk in mijn geheugen gegrift.. De Surinaamse taal.

Ik leerde hem kennen op een Surinaams feest. Ik was én ben nog altijd gék op salsamuziek en destijds struinde ik álle mogelijks Surinaamse feesten af. We raakten aan de praat-én-dans en ik werd verliefd. De 6 maanden die volgden, zouden in het teken staan van salsa, eten, Juan Luis Guerra EN veel gezelligheid. Ik was 16 en into party..

Tijdens de afgelopen 9 maanden, heb ik met mijn psycholoog, mijn jeugd doorlopen en toen kwam ik daar. In een tijd die achteraf bezien heel leuk en vooral erg leerzaam was. Maar ook één, met zijn mindere momenten. De afsluiting gaf namelijk een psychische ‘kater’; zijn moeder en zusje wilden mij beslist niet in de familie en ZIJ wonnen. Hij koos voor hen.

suriname-162431_960_720

Toen een catastrofe, want ík zag mijn leven met hem al uitgestippeld. Ik was altijd al een serieus meisje. Maar nu bezien, was het een deur. Een deur die openging naar een nieuw leven. Ik zou de man van mijn leven vinden, met wie ik nu, 20 jaren later nóg samen ben. En vandaag ben ik dankbaar. Ik heb kennis mogen maken met de Surinaamse cultuur, het heerlijke eten én ik heb de benen uit mijn lijf gedanst. Maar het belangrijkst van alles; ik leerde een grote les op de ‘school des levens.’ Namelijk; als een man écht van je houdt, weerhoud NIEMAND hem hiervan. En dát heb ik later wél mogen ervaren. Dank je wel, vriendje van toen én ‘Sranan Tongo’, voor dát wat ik ervan heb geleerd. Als laatst hier nog één van mijn favoriete nummers, waar we samen vaak op hebben gedanst:

 

IMG_0177

Met het schrijven van deze post, heb ik mijn tijd van toen weer even op positieve wijze beleefd. Ik zie mezelf ZOO weer dansen! Dansen jullie mee, in gedachten? Greets Cynthia.

Déze post ging óók over de desbetreffe ‘deur’, welke is open gegaan, toen de andere voorgoed sloot:

http://eentheelepelgeluk.nl/2016/04/16/brief-aan-mijn-16-jarige-ik/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie


Volg

Volg