Subtiele klachten over mijn Blog

Dit artikel is niet bedoeld om mijn beklag te doen. Het is er meer eentje, om uit te drukken dat woorden soms echt kunnen raken. En met name woorden die achter je rug om, uit de doeken worden gedaan. En hoewel ik heb geleerd overal torenhoog boven te staan, blijf ik immers mens. Mét gevoel.

Klachten achter mijn rug om. Niets vervelender dan dát

Ik vind niets vervelender, dan dingen die achter mijn rug om worden gespuwd. Ik weet niet wat ik er precies mee moet, kan niets toelichten én ze bezorgen me een naar gevoel. En de personen wie het betreft. Daar kun je alle kanten mee op. Je kunt er gewoonweg geen hoogte van krijgen. Ook wanneer ze in mijn gezichtsveld staan en iets zeggen. Ken je dat? Van die personen die dingen zeggen en jij je terecht afvraagt, of het echt gemeend is? Juist. Zo hoorde ik van één van deze personen vaak terug, hoe fijn mijn blog is. ”Je bent er zó goed in.” Of: ”Het is zo’n gezellig blog.” Dat kan best wezen, heel lief. Maar nu kreeg ik tóch een subtiele klacht. Achter mijn rug om.

Deze persoon snapt het niet

Zo zou ik wel heel vaak op mijn Blog zitten. Elke dag. Toen ik  vroeg of de ander daar last van had (want ja, wie weet vind de persoon in kwestie dagelijkse e-mails in de mailbox inderdaad storend) werd er gezegd. ”Nee hoor, maar men vind dat daar zoveel tijd in gaat zitten.” Ja. En? Deze persoon snapt het écht niet. En begrijpt wél het verhaal achter deze Blog. Weet dat het thuis nog steeds niet gemakkelijk is. Dat wij al anderhalf jaar aan huis gebonden zijn and so on.. En dat ik daarom graag in mijn Blog kruip. Dat het me zo helpt. Waarom dan deze steek onder water. Áchter mijn rug welteverstaan? Het vervelende is, dat ik slechts kan gissen naar de bedoeling van deze onzinnige uitspraak. Vind deze volger inderdaad de vele mails vervelend? Ont-volg me dan alsjeblieft. Denk ik dan. Of zit er een heel andere intentie achter? Is het een klacht omdat ik vaak binnenshuis verkeer? Joost mag het weten. Onbegrip is het zeker. Juist omdat wij van heel ver komen. Mensen weten echt niet waar ze over praten. Dát raakt me nog het meest…

Het is al complex genoeg Gelukkig heb ik mijn vaste lezertjes, welke mijn posts graag lezen. En er zelfs elke dag voor terug komen. Ook al post ik twee keer op een dag. Vind je dat ik teveel post? Tja, dat blijf ik doen. Wanneer en hoe vaak ik maar wil. Ik doe geen vlieg kwaad (met wat ik doe). Het leven is al complex genoeg.

Liefs Cynthia.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

66 Comments

 • Mooier Leven

  20 maart 2017

  Jeetje wat naar!! Van mij mag je wel nog vaker posten hoor, ik vind het wel gezellig. Ik hoop dat je backstabber gauw iets beters met zijn/haar tijd gaat doen!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Heel rot. Maar ik moet het maar loslaten. Dank je wel! 😉

   Reply
 • Rachel Kromdijk

  20 maart 2017

  Het is nooit leuk wanneer iemand over je praat.. in negatieve zin dan!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Klopt helemaal. Ik vind het alleen erg jammer, dat ik dan hoor hoe leuk mijn blog is. Maar achter mijn rug dit.. au

   Reply
 • bonsje

  20 maart 2017

  he wat vervelend! Ik trek me zulke dingen ook enorm aan hoor! Al weet je dat je er eigenlijk niks mee kan 😉 Ik ben ook bijna dagelijks op mijn blog en ben ook een social media junkie! Who cares, het is ons eigen leven toch?! Lekker doen waar jij blij van word lieverd!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Het is gewoon gemeen. Omdat de persoon in kwestie volledig op de hoogte is van de afgelopen tijd. Maar goed. Let it go.. Thanx voor de support. Dat motiveert weer! 🙂

   Reply
 • Marieke

  20 maart 2017

  Wat raar zeg! Alsof je verantwoording af moet leggen aan derden hoelang en hoe vaak je met je blog bezig bent. Slaat nergens op. En voor de mailtjes kan je je afmelden dus gewoon lekker zinloos gezeur of jaloers, dat kan natuurlijk ook! Lekker blijven bloggen mop

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Ik leg er 0.0 verantwoording voor af inderdaad. Het vervelende is, dat ik het feitelijke niet weet. Wat nu echt de bedoeling is van de uitspraak. Zo frustrerend.

   Reply
   • Marieke

    20 maart 2017

    Dat begrijp ik!

    Reply
    • Cynthia

     20 maart 2017

     Ik voel me in elk geval beter. Schrijven helpt zoo! Kus.

     Reply
 • nicoleveevy

  20 maart 2017

  Jemig dat is echt wel laag ook! En inderdaad wat je zegt, als je me niet meer leuk vind waarom volg je me dan nog.. Meid ik volg je nog maar heel kort en ik lees je blogs met veel plezier en heb kei veel respect voor je! Want wat jij mee maakt.. dat wens je niemand toe! Je doet het super!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Wat onwijs lief. Ja, dit soort reacties geven de burger weer moed. Heel lief & hartstikke bedankt meis!! X

   Reply
 • Nancy

  20 maart 2017

  Och lieve meid toch! trek je toch alsjeblieft niks van dat soort mensen aan! Zijn waarschijnlijk mensen die niks beters te doen hebben als de hele dagen lopen zeiken op anderen. Daar sta jij zo ontiegelijk ver boven. Kom op, laat je niet op de kop zitten door mensen die dat niet waard zijn!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Klopt helemaal. Je hebt gelijk. Ik ben gewoon een gevoelsmens en gemene of onterechte praatjes komen in mijn vocabulaire niet voor. Daarom is het vrij lastig. Maar jullie bouwen mij weer fijn op!

   Reply
 • Claire

  20 maart 2017

  Jee wat gek zo’n reactie. Heb je zo’n vrolijke en gezellige blog en dan geeft iemand zo’n nare reactie. Niet mee zitten hoor. Ik vind deze ongedwongen leuke sfeer heerlijk! 🙂 Lekker blijven bloggen. Misschien zelfs een extra blogje plaatsen 😉

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Haha, lief van jou. Super bedankt zeg! Bij sommige mensen is het niet gauw goed. Ik zou inderdaad nog een extra blogje kunnen plaatsen. 😉

   Reply
 • Victor

  20 maart 2017

  Geen aandacht aan schenken meid. Doe lekker eigenwijs jou ‘ding’. Ben je goed in…

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Lief van je schat! Rotsje. Eigenwijs zijn en mijn ding doen past wél in mijn woordenboek.

   Reply
 • Esperañsa

  20 maart 2017

  Zo lang je maar weet dat wij, en vele anderen, je blog wél leuk vinden en trouw blijven lezen❤.

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Wat lief dochterlief. Love you!! Jullie wel. Gelukkig maar.. Xxxx

   Reply
 • Benthe

  20 maart 2017

  Pfff, wat flauw en zielig! Heeft die persoon zelf geen hobbies ofzo? De een blogt, de ander shopt online of kijkt tv. Ik vind je blog hartstikke leuk en als je het zelf leuk vindt is dat het allerbelangrijkst!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Hartstikke lief. Ik laat me niet kisten en ga door met mijn passie en tevens mijn steun en toeverlaat. X en dank je wel Benthe!

   Reply
 • Aneta

  20 maart 2017

  Zulke mensen snappen niet wat het is om een passie te hebben en snappen ook niet wat het met je doet. Zijn zich er waarschijnlijk ook niet van bewust WAAROM je deze blog bent begonnen. Lieve Cynthia doe jouw ding want de mensen die dit graag van je zien dat zijn je lezers!

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Het waarom ervan is juist zo duidelijk voor deze persoon. Dank je wel, lieve Aneta. We gaan hier vast nog vaker mee te maken krijgen. Dus ik recht weer mijn rug. En blog me weer blij! Dikke kus. 🙂

   Reply
   • Aneta

    22 maart 2017

    Precies! En zo is het! Ja helaas hebben genoeg mensen al snel hun oordeel klaar liggen. Lekker makkelijk….Ik word in iedergeval blij van jou en heeeeeel veeeeel andere lezers ook. Dikke kus

    Reply
    • Cynthia

     22 maart 2017

     Heerlijk te horen en te Zien ook! Ik word ook heel blij van jou mooie en keurige blog! Dikke x en thanxxx.

     Reply
 • My happy kitchen

  20 maart 2017

  Laat het los lieverd. Mensen zullen altijd iets vinden. Laat het je niet raken, je kunt er namelijk niets mee. Blijf dicht bij jezelf en doe waar je goed in bent. De losers haken dan wel af…

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Ik ga ervoor het los te laten. En voel me goed begrepen door alle personen die hier zo geweldig lief reageren. Hartstikke bedankt lieverd! Ik blijf zeker dichtbij mij. Dat heb ik altijd gedaan en daarom STA ik nog. X

   Reply
 • Sammie

  20 maart 2017

  Wat een rare flauwe opmerking! Niks van aan trekken en lekker je ding doen!

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Nee hoor, zeker niet. XX

   Reply
 • Ingrid

  21 maart 2017

  Zolang jij je er goed bij voelt en jouw eigen meisje zo’n lieve reactie plaatst………wat heeft een ander voor recht om er iets negatiefs van te maken.
  Je schrijft voor jezelf en voor je verwerking van één en ander lijkt me.
  En WIJ vinden dat bijzonder en gezellig en leuk om te lezen. Hoe vaak je ook ermee bezig bent!!

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Een heel mooie, lieve reactie van mijn dochter inderdaad. Lief dat jullie het hier gezellig en bijzonder vinden. Dat zie ik ook wel aan alle reacties terug. Fantastisch! Fijne dag en bedankt Ingrid. X 😉

   Reply
 • Charel

  21 maart 2017

  Verschrikkelijk zulke mensen! Geniet van wat je doet! Wij doen dat ook hihi <3

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Doe ik zeker Charel! Dank je wel. X

   Reply
 • rachel

  21 maart 2017

  oh walgelijk he mop, herkenbaar!!! en maar ouwehoeren en ondertussen poeslief doen en in mijn geval paar jaar geleden gewoon nog even door de stront gehaald op een elle forum……bah. ik trok het me altijd super aan en was gewoon verslag als er weer wat gelult was maar tegenwoordig heb ik zoiets van hier dikke vinger voor je en ik blijf lekker mijn ding doen
  fijne dag maatje <3

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Ik was ook van slag. Maar het gaat weer. Wat gemeen om jou zo door het slijk te halen. Tegenwoordig is men respectloos en hard. Goed dat je erboven staat nu! Fijne dag, ander maatje. Dank voor je mooie woorden!!

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  21 maart 2017

  Oh, dat kan zo’n pijn doen inderdaad… Na al die jaren kan ik er ook nog steeds niet goed tegen.

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Ik weet niet of ik er ooit écht aan kan wennen. Maar we gaan er weer tegen.

   Reply
 • iliveformydreams.com

  21 maart 2017

  Niks van aantrekken en lekker bezig zijn met wat JIJ leuk vind 🙂

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Exact!! Dat ben ik ook zeker van plan. X

   Reply
 • Gera

  21 maart 2017

  Wat vervelend. En waarom denkt diegene dat jij daar verantwoording over af moet leggen? Heeft diegene geen hobby’s/leven waar veel tijd in gaat zitten?

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Die verantwoording kan men op de buik schrijven. Bedankt Gera en liefs! X

   Reply
   • Gera

    21 maart 2017

    Super! That’s de spirit 😉 xxx

    Reply
    • Cynthia

     21 maart 2017

     We gaan ervoor! Thank you. Xxx

     Reply
 • Armande

  21 maart 2017

  haha, dat mag je toch lekker zelf weten? Gewoon negeren. Ik zit soms elke dag “op me blog” en soms dagen niet.

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Inderdaad Armande! X

   Reply
 • Marushi

  21 maart 2017

  Wat vervelend zeg dat je zulke dingen meemaakt! 🙁 Lekker niks van aan trekken en gewoon je ding blijven doen meid!

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Ik blijf absolutely mijn ding doen. En toch twijfel ik of ik wellicht minder moet posten? Bedankt voor jouw reactie!

   Reply
 • Sheila

  21 maart 2017

  Wat een lege opmerking! Het is zo nietszeggends. Er zit geen vraag in. Het is echt vergelijkbaar met dit soort opmerkingen die ik dan eens zomaar hoor als ik ergens in de lift sta: “Goh, jij hebt veel tattoos.” En dan ben ik weer zo bijdehand om te denken: WTF zeg je nou eigenlijk? Dus reageer ik met: “Ja, klopt. En wat is je vraag?” Of juist met: “Goh, jij hebt bruine ogen.” En dan valt het kwartje ook dat het een nietszeggende opmerking is. Laat die persoon maar lekker in zijn/haar eentje een mening over je hebben. Daar hoef je zelf lekker geen energie in te steken. Want jij hoeft je niet te verantwoorden voor jouw leven. Of het nou over dagelijks bloggen gaat of over hoeveel suiker je in je thee drinkt. Do whatever makes you happy! En is dat dagelijks bloggen, fijn toch!

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Goed gezegd. Heel leeg. Maar ook veelzeggend. Ik voelde het gewoon, het was negatief. Ook heel leeg om tegen jou te zeggen dat je veel tattoos hebt. En dan? Hou dan maar liever je mond. Hartstikke bedankt voor jouw bijdrage. Is het nog rustig in de buik trouwens? Kus!

   Reply
 • Rianne

  22 maart 2017

  Pff, wat een stomme reactie, niets van aantrekken! Ik vind je artikelen leuk om te lezen ☆

  Reply
  • Cynthia

   27 maart 2017

   Ik ben er al overheen, há! Zoek het maar uit.. Dank je wel meid. X

   Reply
 • Dewi

  22 maart 2017

  Hmm je zou bijna denken dat de persoon in kwestie een beetje jaloers is op je passie. Lekker laten gaan meis. Ene oor in andere oor uit. Wij lezen je wel X

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2017

   Dat is deze persoon zeker! 100 %! En dus ga ik lekker door met deze passie. Dank je Dewi!

   Reply
 • Roelina

  22 maart 2017

  Je vooral NIET aan storen meid, schijt aan de rest. Je doet het toch voor jezelf? Niet voor een ander. Ik vind klagen en er vervolgens niks aan doen (in de zin van ontvolgen bijvoorbeeld) wel zo loos. Je energie vooral niet aan verspillen, lijkt mij. En lekker gezellig blijven bloggen alsjeblieft, ik lees je posts (al is het nog maar pas) wel.

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2017

   Inderdaad erg loos. Het was meer een soort klacht. Een persoonlijke.. Zeker weten dat ik blijf bloggen hoor! 😉

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  22 maart 2017

  Jeetje, Jij bent zoveel meer waard bent dan diegene die jou zo denkt te behandelen. Ik hoop dat je door blijft bloggen, want ik vind je blog heel erg leuk!

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2017

   Ik ga zeker door. Dank je wel Irene. Heel lief!!

   Reply
 • Ilse Verhoeven

  22 maart 2017

  Oei toch… ik vind dat trol gedrag! En dat achter de rug om daar kan ik ook van kapot vallen.
  Als jij 5 keer per dag wil bloggen, dan doe je dat gewoon, want het is jouw blog!
  Jouw stukje internet, waar jij je ding kan doen.
  Ik vind het helemaal niet storen…

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2017

   Precies, wat ik doe met mijn vrije tijd. Dat bepaal ik toch echt zelf. Het is jaloezie Ilse. De persoon in kwestie krijgt te weinig aandacht. Terwijl ik thuis mijn ontlading probeer te vinden, te midden van een strijd. Kun jij het je voorstellen?!

   Reply
 • Florentine

  23 maart 2017

  Te veel??! Wat is dat nou weer! Als jij het leuk vindt om zoveel met je blog bezig te zijn, moet je het zeker doen<3 En dat vinden wij als lezers ook alleen maar leuk! 🙂
  Ga zo door ! Veel liefs, Florentine

  Reply
  • Cynthia

   23 maart 2017

   Exact Florentine. En dat ben dan ook zeker voornemens te doen.

   Reply
 • Nadine

  24 maart 2017

  Wat ontzettend naar zeg. Het lijkt wel of diegene jaloers is? Maar weet, er zijn heel veel mensen die jouw blog ontzettend leuk en gezellig vinden! Blijf doorgaan met het gene wat je passie is, waar je je in kwijt kan en wat jou vrolijk maakt. Mensen met vervelende opmerkingen die blijf je houden. Blijf doen waar jij gelukkig van word!

  Reply
  • Cynthia

   24 maart 2017

   Het is niet zo dat de persoon in kwestie mijn blog niet leuk vind. Het is meer dat men liever wil dat ik in plaats daarvan, tijd in hem/haar steek.

   Reply
 • Patricia | TwijfelMoeder

  25 maart 2017

  Vooral het feit dat ze dat dan achter je rug om doen he… zeg het me in mijn gezicht. Ken het helaas ook. Bevestigde wel dat eerlijk over je (ontbrekende) kinderwens praten nog steeds taboe is…

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Ja ik vind dat vreselijk vervelend! Deze persoon roddelt vaak achter mijn rug. Ik begrijp niet dat anderen geen begrip op kunnen brengen voor mensen bij wie de kinderwens ontbreekt…

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg