Over de kook op zondag: perfecte pasta. 

Jiiiihaaa, tijd voor pasta. Engelen- pasta, zo besloot ik deze te noemen. Vanwaar deze naam? Lees even verder, dan zie je waarom.

Recept van Esperansa.

Een paar weekjes geleden kookte  Esperansa,  mijn  oudste  dochter, een heerlijk gerecht voor ons. Zij heeft inmiddels ook een passie voor koken ontwikkeld en probeert er lustig op los. Terwijl ze bezig was dit recept te bereiden, vulde het gehele huis zich al met een fantastische geur. En toen ik het at, was ik om. Ik had nog nooit zulke lekkere pasta gegeten! Meteen moest ik denken aan het gezegde: Alsof er een engeltje op je tong plast. Daarom de naam Engelen-pasta. Vandaag dan ook een recept van mijn dochter. Hier volgt de instructie- video:

 

 

Ingrediënten Engelen pasta (6 personen):


 • 2 rode uien
 • 3 knoflook teentjes
 • 1,5 liter melk
 • Pasta (3/4 pak)
 • Een kopje parmezaanse kaas
 • Dubbelpak Spekjes
 • 250 Crème fraíche
 • Naar eigen inzicht & smaak Spinazie
 • Peper en zout
 • 4 kipfilets
 • ❤ voor koken

img_5241

Bereidingswijze : Bak de spekjes uit in een grote pan. Voeg kipfilet (in stukjes gesneden) toe en bak tot dit gaar is. Haal vervolgens de inmiddels gaar geworden stukjes kip weer uit de pan. Bak nu de spinazie, ui en knoflook mee en voeg peper en zout toe. Als dit gaar is, kun de melk toevoegen tot alles kookt. Voeg nu de pasta en de crème fraíche toe en laat alles inkoken tot een romige saus. Je hebt vervolgens de beste pasta ooit voor je liggen. Probeer je nu maar eens in te houden. 😳

Bedankt lieve Esperansa, voor jouw inspiratie!! En lieve lezers, hoe lijkt jullie dit recept? Heb je nog vragen? Stel ze gerust! ‘Over de kook’ is overigens mijn nieuw geïntroduceerde rubriek. Niet geheel nieuw natuurlijk, want jullie kennen het al. Maar voortaan verschijnt deze om de zondag online met zoveel mogelijk heerlijke recepten. Ken jij een zalig recept-idee, welke je hier voorbij wilt zien komen?  Stuur mij dan een reactie, dan ga ik mijn best doen! Leuk dat jullie erbij waren & veel liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Nancy

  20 november 2016

  Oh dit ziet er lekker uit zeg! En er kan denk ik ook van allerlei soorten groenten in. Ik ga het een keer maken! Ik maak vaak een soortgelijke schotel met gerookte zalm! Ook heerlijk! Fijne zondag! Mooie naam trouwens!….je dochter….

  Reply
  • Cynthia

   20 november 2016

   Dat klopt Nancy, je kunt er een eigen draai aan geven. Ik vind gerookte zalm ook echt heerlijk! Dank je wel voor het compliment over mijn dochters naam. Het betekent hoop! Liefs & een fijne zondag. X

   Reply
 • Claudia

  20 november 2016

  Ziet er lekker uit zeg! Wat leuk dat een recept van je dochter zo goed in de smaak valt. Ik houd wel van pastas met een lekkere cremesaus. Ik had al zin in pasta, dus nu ben ik er uit; vanavond werk ik een bordje naar binnen, haha!

  Reply
  • Cynthia

   20 november 2016

   Goed te horen Claudia. Eet smakelijk en mocht je dit recept bereiden: laat me dan zeker weten hoe het gesmaakt heeft! Liefs X

   Reply
 • Mixed Moodboard

  20 november 2016

  Ziet er echt heerlijk uit. Lekkere variant met kip. Wij zijn hier ook echte pasta liefhebbers en proberen vaak nieuwe recepten uit.

  Liefs,
  Shalane

  Reply
  • Cynthia

   20 november 2016

   Dank je wel Shalane! Pasta is altijd lekker, vooral met roomsaus. Die heeft voor mij toch echt de voorkeur. Xx

   Reply
 • Aneta

  20 november 2016

  Ik ben een pasta fan dus dit moet helemaal goedkomen!

  Reply
  • Cynthia

   20 november 2016

   Goed zo Aneta! Liefs Xx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg