Impulsaankopen in de Supermarkt

Als je honger hebt, moet je écht geen boodschappen kopen. Beter is het gewoon die hele supermarkt te vermijden, alvorens je deze leeg plundert. Afgelopen maandag ondervond ik dit maar weer eens. Dubbel & dwars.

Impulsaankopen en een lijf dat schreeuwt

Dat ik die dag honger had, moge duidelijk zijn. En aangezien de supermarkt zich pal naast de kringloopwinkel bevind, waar ik nu nét moest zijn, dook ik meteen naar binnen. Anders moest ik later weer terug. Nu zég ik je: álles staarde me daar aan joh. Ik wilde e-ve-ry-thing wel eten en drinken. En ook overal stond hetzelfde etiket op. Eet me. Drink me. Dus was het zaak mijn koppie te gebruiken. Hoe bedoel je, neiging tot impulsaankopen?! Helemaal niet gek. Je lichaam heeft op dat moment gewoon energie nodig. Met alle dingen die je ogen zien en je neus ruikt, eist jouw lichaam dit op, en wel nú. Ik was die ochtend weggeweest voor een best energie vretende activiteit. En het leek me wel zo praktisch meteen door te rijden. En toch was het dat ook weer niet.

Ik bracht mezelf tot bedaren. Je hebt gewoon trek Cyn. Think straiht. Haal wat je nodig hebt. Meer ook niet. Zei mijn hoofd. De foto’s laten een beetje zien wat ik kocht. Best gezond, op de pizza na dan. Zo zie je maar dat impulsaankopen (of de neiging daartoe) niet alleen betrekking hebben op kleding of make-up.

Dus hier enkele tips die niet alleen besparend zijn, maar veelal ook gezonder uitpakken.

Tips:

 • Eet alvorens je de supermarkt induikt
 • Gebruik je gezonde verstand en loop je maag niet achterna
 • Maak een lijstje & hou je hier strikt aan
 • Of stuur iemand anders op pad om de boodschappen te doen. Dan kun jij met je beentjes omhoog wachten op de ‘bestelling’

Fijn weekend lieverds! Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Aneta

  24 maart 2017

  Haha leuk dit! Ik heb ook wel eens impulsieve aankopen maar over het algemeen houd ik het netjes. Iemand anders (zoals mijn vriend) naar de supermarkt sturen, is bij ons in huis niet een heel goed plan. Hij komt met dingen thuis die we totaal niet nodig hebben, ook al zijn ze heel lekker

  Reply
  • Cynthia

   24 maart 2017

   Mannen letten niet zo op lijnen Aneta. Althans dat is mijn ervaring. Mijn man houdt van koek en donuts en vet. Xxx

   Reply
 • Priscilla (@PrisjeNL)

  24 maart 2017

  Ik probeer zo veel mogelijk te shoppen zonder honger. Ik herken dit namelijk enorm. Meestal doe ik boodschappen voor twee weken of zelfs een maand zodat ik zo min mogelijk naar de supermarkt hoef. Ik ben namelijk enorm gevoelig voor aanbiedingen en als m’n favoriete chips of koekjes dan in de aanbieding zijn dan moeten die ook gewoon mee naar huis.

  Reply
  • Cynthia

   24 maart 2017

   Dat is dan erg verstandig van jou. In dit geval zeker. Ik ga altijd na mijn ontbijt boodschappen halen, dus ik heb er normaal geen last van. Dit keer kwam ik ergens vandaan en ging meteen door. Dat heb ik geweten.. Hihi. X

   Reply
 • nicoleveevy

  24 maart 2017

  Haha jaa zoo herkenbaar! Ik ging gisteren ook rond 17u naar de supermarkt om avond eten te halen… ahum ik nam iets meer mee.. met de gedachte oh dat ga ik vanavond snoepen… en het ligt uiteindelijk nog steeds in de kast..

  Reply
  • Cynthia

   24 maart 2017

   Dat is dan wel weer knap, dat je het dan toch hebt laten liggen. Je zou het ook allemaal naar binnen kunnen werken natuurlijk.. 😉

   Reply
 • Ilona

  24 maart 2017

  Mooi om te lezen ik ga meestal rond 8 uur boodschappen doen en altijd met een lijstje heel gericht de winkel door impuls aankopen kan ik niet doen knuffels lekker slapen misschien een tip zorg dat je ontbijtkoek of iets anders in je tas zak hebt

  Reply
  • Cynthia

   24 maart 2017

   Dat is wel een slim idee. Ontbijtkoek standaard in de tas. Hoewel ik normaal zonder honger boodschapjes doe. Een lijst is wel verstandig! Veel liefs!

   Reply
 • Mooier Leven

  24 maart 2017

  Ah ja heel herkenbaar dit. Als ik met honger naar de supermarkt ga dan koop ik alles wat los en vast zit en dan met name ongezond want daar heb ik dan zin in…

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Ja vooral ongezond is interessant. Er keken ook bepaald geen appels naar me.. x

   Reply
 • Nancy

  25 maart 2017

  Ja ik had het van de week ook weer! T meeste heb ik ook weer teruggelegd maar een reep Tony Chocolony kon ik niet langer weerstaan!

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Dat vind ik knap. Gewoon terug gelegd! En die Tony mag best wel eens hoor.. Ik pakte keurig een broodje gezond. De pizza was voor de avond, als aanvulling op kliekjes van de avond ervoor. En waar we niet genoeg van hadden. Deze koop viel dus ook echt mee… Fijne dag Nancy! Mét zon.

   Reply
 • benthebemelman

  25 maart 2017

  Oooh ja, echt gevaarlijk om met een lege maag boodschappen te doen! Gisteren kwam ik thuis van de vrijdagmiddagborrel met een knorrende maag. Toen heb ik heel veel ongezond eten gekocht en het lullige is dat ik het ook nog allemaal heb opgegeten voel me nu zo rot!! Dus deze tips gaan me zeker helpen, hihi.

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Oh echt? Haha. Dat rotte gevoel erna is hoogst onprettig. Maar goed: je kunt áltijd nog op de lijn letten Benthe. Morgen weer een dag.. x

   Reply
 • Ingrid

  25 maart 2017

  Impuls inkopen in de supermarkt heb ik eigenlijk niet. Ik doe meestal 1 keer per week boodschappen en loop mijn rondje door de schappen en natuurlijk koop ik wel eens wat extra’s. Ik ben niet van de briefjes.
  Maar……..impuls kleding en schoenen en tassen…. praat me er niet van:)
  Wel goedkoop hihihi…..dat zijn de leukste impulsen.

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Slim om eens per week de supermarkt in te hollen. Dat deed ik ook, maar inmiddels ga ik vaker. Onze dochter haalt tegenwoordig ook de boodschapjes. Heel fijn. Gek genoeg doe ik qua kleding en schoenen etc geen impuls aankopen meer. Ik ben heel bewust geworden en dat scheelt me een geld. Een zonnig dagje Ingrid. X

   Reply
 • rachel

  25 maart 2017

  hahah geen topic voor mij dit want honger of niet honger ik trek alsnog alles uit de schrappen….onder het mom van…ja maar wat als ik daar nou ineens trek in krijg? dan heb ik het iig alvast in huis hahah. Voorheen deed ik standaard een dropje in me mond en ging dan de super in…werkt ook wel 😉

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Jij grist gewoon alles uit die schappen. Jij hebt ook twee tieners en ik weet wat die kunnen verorberen.. Ik koop altijd wel bewust qua financiën en gezondheid. Maar een voorraad in huis hebben, zoals jij, is wel lekker! Dikke kus. Ps: ben je ook aan het vloggen?? 🙂

   Reply
 • Gera

  25 maart 2017

  Hier doen we wekelijkse boodschappen aan de hand van een lijstje. Ik moet zeggen dat me dat bakken met geld scheelt!

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Jaa dat scheelt wel degelijk. X

   Reply
 • Rachel Kromdijk

  25 maart 2017

  Wanneer ik trek heb moet ik ook gewoon geen boodschappen gaan doen, dan gaat het he-le-maal fout!

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Dan loopt het uit de hand hé Rachel?? Haha.. Gelukkig weet je dit van jezelf.

   Reply
 • Marieke

  25 maart 2017

  Hahaha de laatste tip is wel de allerbeste tip 🙂

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Dat vond ik dus ook. 😉 Laten we die maar doen….

   Reply
 • roeloveintheair

  25 maart 2017

  Oh herkenbaar, gelukkig wijk ik amper van mijn lijstje. Is anders als manlief mee is

  Reply
  • Cynthia

   25 maart 2017

   Volgens mij ervaren alle vrouwen dit, wanneer hun man meegaat…

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg