Hét theelepel geluk moment van de dag.

geluk

In de drukte van alledag heb je iets nodig. Iets om naar uit te kijken. Iets waar je, als je er bij nadenkt te midden van een stressvolle dag, blij van wordt. Zoiets als: ok, het is gewoon een zware dag maar vanavond ga ik lekker patat eten of vanmiddag ga ik gezellig koffie drinken bij een vriendin. Iedereen kent wel dit soort blije vooruitzichten. Gelukkig maar, want soms heb je ze écht nodig om een dag door te komen. Om je aan vast te houden. Wij kijken thuis sinds een paar maanden goede tijden slechte tijden. We keken dit eerder nooit. Maar tijden veranderen. En dingen ook. Goede tijden is lekker simpel kijken. Naar soms bijzonder slecht acteerwerk en stomme onderwerpen. En daarom is het ook zo leuk. Ik heb gemerkt dat achter dit soort vooruitzichten waar geluk schuil gaat.

geluk

Ons ultieme half uurtje geluk samen.

Het kijken van goede tijden slechte tijden, is ongecompliceerd door hun complexe problemen. Die van HUN. En jij hoeft alleen maar passief te kijken (en soms lekker ongenuanceerd commentaar te leveren). Ons als gezin geeft het rust. Het is het rustmoment van de dag geworden. Het moment van samenzijn en simpel genieten. En zoals we van de kleinste zaken genieten, valt ook dit moment onder genieten van eenvoud. En als ik dan zo’n dag heb, waarop ik niet vooruit te branden ben. Dan denk ik aan ons ultieme half uurtje geluk samen. Wanneer kostbaarheden samenkomen. En aan het moment dat je het geluk ervaart, om in de avond weer compleet te mogen zijn.

geluk

Wat zouden we het missen, als het er morgen niet zou zijn.

Het leven bestaat uit grootheden, kostbare spullen en luxe. Natuurlijk kun je genieten van datgene waar je hard voor werkt. Maar het grootste geluk vind je toch echt in de mensen die je zo dierbaar zijn. En in het feit dat je aan het eind van de dag nog van elkaars samenzijn mag genieten. Want het lijkt misschien vanzelfsprekend en saai. Maar wat zouden we het missen, als het er morgen niet zou zijn. En wat zouden we een spijt hebben van ál ons geklaag over dat saaie burgerlijke leventje. Daarom geniet ik zo, van ons goede-tijden-slechte-tijden-moment met zijn viertjes. Met recht is dit voor ons dan ook hét theelepel geluk moment van de dag! En oh.. vanavond begint de serie weer na de seizoenstop. Ik kan niet WACHTEN om weer languit te kijken. Passief maar gelukkig.

Lieve Esperansa: dank je wel voor je inspiratie om deze post te schrijven. Inspiratie vind ik in alles en iedereen en vandaag vond ik dit in jou. I Love you!

Wat is jou theelepel geluk moment van de dag? Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 Comments

 • Esther

  5 september 2016

  Wat heb je dit alles toch weer schitterend en poëtisch neergezet lieve zus
  Dit zinnetje is het theelepel geluk zinnetje van deze dag voor mij:’ Dan denk ik aan ons ultieme half uurtje geluk wanneer kostbaarheden samen komen’.. euforisch en zo mooi!!!!
  fijne dag meid! X

  Reply
  • Cynthia

   5 september 2016

   Ach lief Es! Bedankt voor het compliment. Ik wens jou een dag vol theelepel geluk momenten!! ❤️

   Reply
 • Esther

  5 september 2016

  Hihi dat gaat lukken dank je wel!xx

  Reply
 • Bonsje Kraaij-van den Berg

  5 september 2016

  mijn half uurtje passief genieten van andermans drama is The Bold…. nu durf ik het toe te geven 😉

  Reply
  • Cynthia

   5 september 2016

   Heerlijk! Niets mis mee..;)

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg