Tip voor het schrijven van een top Verslag

Bloggen vind ik fantastisch. Ik kan erin kwijt wat ík wil, en er mijn ziel & zaligheid in verwerken. Het kneden en omtoveren tot mijn favoriete roze cup-cakeje. Mjamm. Maar om nu echt een verslag te maken naar de wensen van een ander? Dát is toch best andere koek. Toch kan dit leuk zijn. Als je maar weet hoe je te werk kunt gaan. In dit artikel deel ik een tip om dit toch tot een succes te kunnen volbrengen. Voor bijvoorbeeld een marketingplan. Of een ander plan natuurlijk.

Telkens weer diende ik een perfect verslag aan te leveren

Toen ik nog de studie Toegepaste Psychologie volgde, werd ik ermee bekogeld. Telkens weer was het aanleveren van een perfect verslag een feit. Om een module af te ronden bijvoorbeeld. Of als onderdeel van een deelspecificatie. Naast het tentamen dat ik dan al had afgerond. Een HBO studie bestaat gewoon uit een zee van verslagen. Soms verdronk ik zowat in de hoge golven. Ach, het went op zich wel hoor. Maar vooral in het begin als je nog niet zo op de hoogte bent van alle strenge eisen, is het een kriem. Oeh. Als ik toen ietsiepietsie meer hulp had gehad hierbij, had me dit een hoop stress ontnomen. Een verslag schrijven betekent het verrichten van voorwerk en onderzoek. Daarnaast maak je volop aanspraak op jouw brein-capaciteit. De hersentjes draaien werkelijk overuurtjes. Zo is het ook met het schrijven van verslagen van een heel ander kaliber.

De juiste info met een juist voorbeeld

Wanneer je begint met het schrijven van een verslag of plan (zoals bijvoorbeeld een marketingplan) is het natuurlijk handig om informatie te zoeken én te vinden. Een voorbeeld van een recent geschreven verslag kan daarbij handig zijn. Onlangs kwam ik in aanraking met marketingscriptie.nl. Op deze website vind je handige informatie & een voorbeeld van een marketingplan. Je kunt hier tevens informatie vinden over onder andere:

 • Swot analyse
 • DESTEP analyse
 • Interne analyse

Handy tips & tricks

Ideaal als je werkelijk niet weet waar te beginnen. Alle begin is moeilijk, nietwaar? Mocht jij dan ook op zoek zijn naar handy tips & tricks inzake het schrijven van verslagen? Of jouw bedrijf de roze wolk intillen? Neem dan beslist eens een kijkje op de hierboven genoemde link.  

*Dit artikel betreft een samenwerking*

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Mooier Leven

  10 juni 2017

  Oh dat was inderdaad wel handig geweest toen ik nog studeerde! Hey maar licht je nu misschien stiekem nog een tipje van de sluier?

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Uhm nee, eigenlijk niet! Verwarrend he? 😉 Xx

   Reply
 • iliveformydreams.com

  10 juni 2017

  Klinkt heel handig, maar (gelukkig) niet meer nodig 😉

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Gelukkig maar ergens.. x

   Reply
 • rachel

  10 juni 2017

  hier ook niet meer nodig maar denk dat een hoop mensen er een hoop aan hebben!

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Zeker weten Rachel!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg