Tot hier en niet verder.

hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn van die dagen dat je bovengemiddeld trots bent op jezelf. Dat je jezelf versteld doet staan. En bovenal, dat je beseft dat je ‘geleerd’ hebt. Onlangs had ik zo’n moment. En dit ga ik vasthouden! Ik heb iemand flink op de plek gezet. Maar wel op correcte wijze. 

Had ik maar dit, of had ik maar dat gezegd..

Vaak stond ik nogal eens met mijn mond vol tanden, wanneer ik respectloos werd behandeld. Totaal verbouwereerd. Woordloos. Om even later, als de persoon in kwestie uit beeld verdween, hele scenario-zinnen in mijn hoofd te krijgen. Sjiiit. Had ik maar dit. Of had ik maar dat gezegd. Sukkel eerste klas. Zo voelt dat.. Zoo onbevredigend en frustrerend hé? Zoiets.. En het blijft ook maar door ratelen in die bovenkamers.

 

Maar toen..

Nu heb ik het niet meer zo vaak dat mensen lelijk doen richting mij. Het is eigenlijk ook allang niet voorgekomen. In onzekere perioden heb ik het wél veel meegemaakt. Dat lijkt men gewoon te ‘ruiken’. Maar goed: afgelopen week kwam die keer dat ik het allemaal wel wist. Op het juiste moment kon ik rationeel denken én reageren. Mijn hersenen legden razendsnel schakeltjes in elkaar. Dit was niet juist. Dit voelde té asociaal. Dit had ik ook gewoon niet verdiend. En dus, toen die persoon mij zo uitkafferde bleef ik kalm. Op rustige toon zei ik adequaat: ”Sorry hoor, maar wil je misschien niet zo’n toon tegen mij aanslaan? Je kunt dit ook op een andere manier zeggen. Ik praat ook met respect tegen jou.” En daar stond ik dan.. In één klap verlost van mijn onbehagelijke gevoelens. Zonder zelf met stemverheffing te gaan praten. Ik heb vervolgens geen moment getwijfeld aan mijn handelen. Ik had dit namelijk goed gedaan en mijn ongenoegen linea recta geuit. Weg ermee, je kunt het maar kwijt zijn. Jihaa. Soms, soms is het leven mooi. Als je zelfzeker genoeg bent, dingen te kunnen handelen. En hee: ik heb genoeg voor mijn kiezen gehad, om me zo als voetveeg te laten behandelen. Nee, zo zijn we niet getrouwd!

Hoe handel jij in deze situaties? Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • Bonsje

  12 januari 2017

  Dapper! Ik kom ook meestal op de meest geniale reacties na de tijd…in mijn eigen hoofd

  Reply
  • Cynthia

   12 januari 2017

   Ik denk dat heel veel vrouwen en mannen misschien ook, dit hebben!

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  13 januari 2017

  Dat klinkt keurig inderdaad! Dat heb je heel goed gedaan. Ik bedenk meestal ook pas dagen later wat ik had moeten zeggen : (

  Reply
  • Cynthia

   13 januari 2017

   Ah.. Ik ben echt niet de enige…

   Reply
 • MamaIssues

  13 januari 2017

  Goed gedaan van je!!!
  Soms heel lastig om voor je zelf op te komen maar heel erg nodig !!

  Reply
  • Cynthia

   13 januari 2017

   Zeker erg belangrijk! Dank je wel. X

   Reply
 • Dewi

  13 januari 2017

  Heel goed van je! Ik zeg soms misschien wel iets te snel, dan heb ik later wel weer spijt van. Maar dat was vroeger. Nu ik ouder en wijzer ben ;)) denk ik wel overwogen na en houdt ik mij wel in;)) maar ik laat mij niet het kaas vsn mijn brood eten hoor

  Reply
  • Cynthia

   13 januari 2017

   Je kunt inderdaad ook zelf uit je slof schieten. Dat heb ik ook wel gehad. Goed dat je het kaas niet van je brood laat eten. Dat is heel belangrijk in deze tijden..

   Reply
 • Marieke

  13 januari 2017

  Wow! You go girl!! De mensen die me goed kennen weten dat ik recht voor zijn raap ben en dat ik alles zeg wat me dwars zit. Overigens doe ik dit tegen mensen die ik niet goed ken minder snel. Dan denk ik wel echt na, dat heb ik in de loop van de tijd wel geleerd.

  Maar terug naar jou! Ik ben trots op je! X

  Reply
  • Cynthia

   13 januari 2017

   Wat goed van je! Ik vind het knap al mensen dat kunnen, meteen uitten wanneer er iets dwars zit. Wat lief dat je dat zegt. Dank je wel! ❤️

   Reply
 • Denise

  15 januari 2017

  Wat knap van je dat je iets ervan hebt kunnen zeggen. Dat kan ik (nog) niet hoor, eerst meer zelfvertrouwen ontwikkelen 😉

  Reply
  • Cynthia

   15 januari 2017

   Ik had ooit ook amper zelfvertrouwen. Als dat is goed gekomen, kun jij het ook meid! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg