Een tuin of balkon mens?

tuin

Ik heb vandaag een poging gewaagd om de tuin aan te pakken. De tuin een beetje zomer-proof maken moet niet zo’n probleem zijn. Ik kom echter steeds meer tot de conclusie dat ik beslist geen tuinmens ben. Onkruid wieden en vegen vind ik vréselijk.

In een huis zonder tuin voelden we ons opgesloten

Tuurlijk is het in de lente en zomer fijn dat we een tuintje hebben. Het is waarnaar ik verlangde toen wij nog in een maisonnette woning leefde. Terugdenkend daaraan was het onderhoud van een balkon toch vele malen makkelijker hoor. Het bestond hooguit uit een beetje lukraak vegen. Het nadeel ervan was alleen dat wij er amper zon hadden, ons huis ronduit koud was en wij een kind hadden rondlopen. We voelden ons opgesloten. En dus verhuisden we. Niet naar deze woning overigens.

Nu wil ik tóch weer een huis met balkon

We hebben hiervoor in een andere eengezinswoning gewoond. Een mooi en groot huis met twee mega tuinen. Toen vond ik het nog best leuk. De vrijheid die onze (inmiddels twee) meiden hadden was heerlijk. Ze liepen de achtertuin uit, ik tilde ze over het hekje en ze konden in de speeltuin spelen. We verhuisden na 7 jaar wederom en sinds 2010 wonen we in ons huidige stekje. Een heel fijn huis, echt. Maar ik haat het om de tuinen te doen. Het huis zelf vind ik al amper bij te benen. Laat staan onkruid wieden. Please! Ik verlang nu toch weer terug naar een balkon en een weggestopt huisje in anonimiteit. Ergens in Rotterdam. Ooit dan, want voorlopig zit dat er voor ons niet in.

En jij? Houd jij van tuinieren? Of heb je liever een balkon? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

🎀 Liefs Cynthia🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Darina

  21 februari 2018

  Onkruid weghalen vind ik vreselijk maar de rest van de tuinier klusjes vind ik best leuk om te doen. Ontspannend ook.

  Reply
  • Cynthia

   21 februari 2018

   Heb je zelf ook een tuin?

   Reply
 • Esperansa

  21 februari 2018

  Tuinieren, ik ben er gek op. Doe het altijd met zó veel plezier….. not, hihi

  Reply
  • Cynthia

   21 februari 2018

   Ik merk het ja.. Flatjes tijd!!

   Reply
 • Ingrid

  22 februari 2018

  Mijn tuin…..oh wat ben ik er gek op. Om er in te zitten maar dat tuinieren en die groene aanslag. Verschrikkelijk.
  Wat een gedoe.

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2018

   Die aanslag inderdaad ook. Erin zitten is wel weer fijn.

   Reply
 • Jenn

  22 februari 2018

  Ik hou echt van tuinieren, kan me ook niet voorstellen dat ik ooit ergens zou wonen waar ik geen tuin heb.

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2018

   Grappig hoe jij er juist wel van houdt.

   Reply
 • roeloveintheair

  23 februari 2018

  ik hou juist enorm van de tuin. Niet van het werk eraan idd… maar wij hebben dan ook grotendeels een onderhoudsvriendelijke tuin met bijna overal tegels!

  Reply
  • Cynthia

   23 februari 2018

   Dat is wel fijn Roelina. Wij hebben dat ook, maar toch vind ik de werkzaamheden maar niks..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg