Update: Mijn plannen omtrent een tweede blog

Enkele maanden geleden deelde ik mijn plannen omtrent het starten van een tweede blog. Na veel nadenken + de voor & nadelen tegen elkaar te hebben afgewogen, ben ik eruit.

Een andere blog 

🎀 Het leek mij geweldig. Een tweede blog náást Een theelepel geluk. Het liefst post ik wel 10 x per dag dus in dat opzicht,  leek mij dit wel een uitkomst. Aangezien ik soms de vrees voel mijn lezers toch enigzins te spammen, vond ik het wel fijn een andere, geheel nieuwe lading volgers te verzamelen en mijn vaste lezers zo een beetje te sparen. Maar anderzijds. Als volgers het te overruling vinden, dan hoeven ze natuurlijk niet te lezen. Mijn passie voor bloggen is zo huge. Daarom post ik zo vaak als mogelijk. Bovendien: het is mijn blog.

🎀 Daarnaast loopt een theelepel geluk heel goed. Een tweede blog zou ook succesvol kunnen zijn.

Ik ga het niet doen

Toch heb ik besloten het bij één klets plekje te houden. Dit zijn namelijk de nadelen:

Nadelen:

 • Opnieuw de technische perikelen doorlopen, behorend bij de opstart van een nieuwe site. Ik als á-techneut zie dit bepaald niet zitten.
 • Wellicht gaat Een theelepel geluk onder de andere blog lijden. Terwijl deze nu juist zo lekker loopt. Beter één goede blog dan twee middelmatige, denk ik dan.
 • Ik bleef maar zoekende naar welke niche ik moest kiezen.
 • Een nieuwe website gaat ons weer extra centjes kosten. Deze stop ik liever in mijn huidige blog.

Groot worden

🎀 Je ziet het al. Ik heb mezelf overtuigd het niet te doen. Ik stop liever mijn tijd en energie in dít online platform. De tweede site is van de baan. Ik zal niet zeggen dat deze er nooit zal komen. Maar het is beter zo. Mijn ambitieuze plannen voor deze blog , zijn vooral om groot te worden. Dat kan alleen als ik hier investeer. Blijf dus vooral tuned. Dan blijf ik jullie voorzien van leuk leesvoer.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

41 Comments

 • alovelyadventurenl

  20 april 2017

  Ik lees je blog graag en heb niet het gevoel dat je spamt haha. Goed dat je voor jezelf een keuze hebt gemaakt inderdaad beter een goed lopende dan twee middelmatige. Ik blijf je iig met veel plezier volgen! Fijne dag gewenst.

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Het is meer personen in mijn eigen omgeving, waarbij ik daar wat huiverig voor ben. Maar ik moet leren dat los te laten. Dank je wel hoor. Super te horen!

   Reply
 • rachel

  20 april 2017

  verstandige keus denk ik meis, dit ben jij op het net en zo kennen je volgers je ook 😀 en een site erbij is extra werk en idd technisch gedoe hihih. kijk mits je natuurlijk heel wat anders in gedachten had zoals een webshop ofzo 😉 fijne dag lieverd xxx

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Extra werk is het zeker qua technische dingetjes. Je hebt gelijk. Zo heb ik het nog niet eens bekeken. Dit ben ík en mijn lezers kennen mij zo. Bedankt voor dit inzicht lieverd. Xxx

   Reply
 • bonsje

  20 april 2017

  verstandig lieverd! Je passie is zo groot en als je dan allebei half/half zou doen is zonde 🙂

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Precies Bonsje. Een weloverwogen keuze! 🙂

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  20 april 2017

  Ik herken je gedachtengang! Zelf heb ik wel diverse blogs. Ook om de redenen die jij noemt. Zo heb ik een blog over hardlopen waar mijn lezers op Huisvlijt echt niet op zitten te wachten. En mijn blog over Bloggen is weer niet interessant voor de lezers over hardlopen.

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Ik heb jouw blog Ren mama Ren een poos gevolgd, ruim voor ik zelf begon met bloggen. Jij blogt fulltime. Als ik dat zou doen, zou het wellicht een ander verhaal worden.

   Reply
 • Nancy

  20 april 2017

  Ik vind juist jou blog aardig uniek. Ik vind het een verstandige keus!

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Dat is goed te horen. Ik wil me namelijk graag onderscheiden. Mag ik vragen in welk opzicht je mijn blog uniek vind? Dank je wel Nancy!

   Reply
   • Nancy

    20 april 2017

    Door je manier van schrijven een de foto’s die je neemt. Het is heel herkenbaar, je weet gelijk dat jij t bent zeg maar. En doordat je over van alles en nog wat kletst. Afwisselend, lief, gezellig!

    Reply
    • Cynthia

     20 april 2017

     Geweldige feedback. Wat ben ik hier ontzettend blij mee. Ik weet gewoon even niet wat te zeggen! Ik kan hier gewoon weer zoveel mee. Je bent een schat, dank je wel! Xxx

     Reply
     • Nancy

      20 april 2017

      Oh, wat fijn dat je er zo blij mee bent! Alsjeblieft!

     • Cynthia

      20 april 2017

      Ik hoor graag feedback. Dit kan ik gebruiken in de toekomst! 😉

     • Nancy

      20 april 2017

      Dat is fijn! Geniet van je avond!

     • Cynthia

      20 april 2017

      Jij ook. Tot morgen bij jouw linkup!! Ik ben van de partij.

     • Nancy

      20 april 2017

      Hartstikke leuk!

     • Cynthia

      20 april 2017

      Omdat ik jouw site ook zo gezellig vind. 🙂

     • Nancy

      20 april 2017

      Ja echt? Super!

     • Cynthia

      20 april 2017

      Absoluut! Kus.

     • Nancy

      20 april 2017
 • Sheila @ beineffable.com

  20 april 2017

  Oh jemig. Ik zou daar echt de tijd niet voor hebben. Dat is al reden genoeg om het bij 1 te houden. Maar misschien is het juist een goed moment om je huidige nog onder de loep te nemen. Nieuwe categorieën toevoegen ofzo. Zodat je je enthousiasme voor je tweede blogspot (die niet komt) kwijt kan met wat je al hebt.

  Je kan heus niet teveel bloggen. Het is jouw blog. Mensen kunnen zelf toch lezen wat ze wel of niet willen lezen

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Goede tip van jou, om deze blog onder de loep te nemen. Wellicht wat extra toevoegingen erbij kan geen kwaad. Verder is het schrijven van blogs voor mij kinderspel. Ik schud ze zo uit mijn mouw eigenlijk. Dat op zich kost mij niet heel veel extra tijd. Alles eromheen wel. Nee: deze blog is mijn lust & leven en hier blijft de energie naar stromen. Heel erg bedankt voor jouw nuttige feedback! Xxx-sesss.

   Reply
 • Firmamama.nl

  20 april 2017

  Toch maar niet..we hadden het er nog over. Ik vind je blogje zo uniek. Waar zou je dan nog meer over willen bloggen? Zelf moet ik er niet aan denken hoor. Ik heb mijn handen vol aan 1 blog

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Toch maar niet Dewi.. Wat lief dat je dat zegt. Ik heb gewoon zoveel te vertellen en het is zo leuk. Taboes doorbreken lijkt me ook leuk. Maar ik houd het zo & dat is goed! X

   Reply
 • Christa

  20 april 2017

  Ik lees je blog nog niet zo lang en ik vind dit al leuk!

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Dat is leuk te horen, dank je Christa!

   Reply
 • Ilse Verhoeven

  20 april 2017

  Ah oké – dus niet!
  Ik geef je eigenlijk groot gelijk. Ik heb verschillende blogs gehad en energie in beiden (of alle drie toen voor mij) steken was gewoon voor mij niet haalbaar.
  Ik heb, zoals de meesten hier zeggen, niet het gevoel dat je spamt. Uiteindelijk beslis ik zelf wel of ik het kom lezen of niet 😉

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Jouw voorbeeld, die begrijp ik ook. Ik zou niet willen dat deze blog tekenen van verval gaat vertonen door de komst van een nieuwe. Dank je wel Ilse. 🙂

   Reply
 • roeloveintheair

  20 april 2017

  Je spamt zeker niet. A. Je bent gewoon leuk om te lezen en B. Ik bepaal zelf wat ik lees. Ben wel erg benieuwd naar je ideeen trouwens. Ga je die hier nog mogelijk een plek geven?

  Reply
  • Cynthia

   20 april 2017

   Wat eigenlijk in mijn hoofd zat, Is niet passend hier. Hier zal ik vooral variatie blijven inbrengen! Dank Roelina. Ik vind het fijn te horen dat je het leuk vind hier om te lezen. X

   Reply
 • Ingrid

  21 april 2017

  Vooral doen wat je op dit moment het beste lijkt. Ik lees hier in elk geval graag.

  Reply
  • Cynthia

   21 april 2017

   Geweldig ook om te horen van jou. Ik vind het fijn jou hier als vaste bezoeker te hebben. Dank je wel!!!! X

   Reply
 • Aneta

  21 april 2017

  Goede keuze, zo zie je maar dat alles op z’n plekje valt. Een blog ernaast lijkt mij ook best hard werken. En de ideeën die je voor je andere blog had, kun je natuurlijk langzamerhand in voeren in deze blog.

  Reply
  • Cynthia

   21 april 2017

   Tja, dat past hier dus niet. Maar dat is geen probleem, ik blijf lekker op deze voet doorgaan! Ik ben erg benieuwd naar jouw nieuwe blog! Xx

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  21 april 2017

  Ik heb niet het gevoel dat je spamt. Ik snap je keuze wel. Maar kun je geen extra categorieën aanmaken?

  Reply
  • Cynthia

   21 april 2017

   Gelukkig maar. Wie weet maak ik er extra categorieën bij. 😉

   Reply
 • Marieke

  21 april 2017

  Spammen? Jij? Echt niet!!

  Reply
  • Cynthia

   21 april 2017

   Ah lief! Xxx

   Reply
 • Nadine

  21 april 2017

  Ik vind niet dat je spamt 😉 Vind het altijd fijn om je blogjes te lezen. Groot worden, daar heb ik alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!! X

  Reply
  • Cynthia

   21 april 2017

   Dat vind ik lief om te horen! Met mijn doorzettingsvermogen en ambitie gaat me dat zeker lukken!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in