Niet met vakantie gaan. Hoe erg is dat? 

Voor het tweede jaar op rij, gaan wij dit jaar wederom niet op vakantie. En om jullie te vertellen wat ik hier eerlijk van vind, deze blog! 

Had je het me twee jaar geleden gevraagd, dan had ik een vakantie thuis vreselijk gevonden

Vandaag hoop ik anderen te inspireren om niet bij de pakken neer te zitten, indien zij noodgedwongen thuis blijven dit jaar. Er kunnen namelijk genoeg redenen zijn om niet te gaan. Zo kan een financiële kwestie het scepter zwaaien. Of staat een zwangerschap of pasgeboren baby je jaarlijkse trip in de weg. Hoe dan ook: er zijn genoeg mensen die thuis hun vakantie vieren. Dit jaar gaan wij zogezegd niet weg. Evenals het jaar ervoor. Vind ik dat erg? Nee. Ik ben een veranderd mens. Had je het mij twee jaar geleden gevraagd, dan had ik thuis blijven vreselijk gevonden. Inmiddels heb ik mezelf tevreden gesteld met een vakantie thuis. Ik kan er echt van genieten om gewoon niets te hoeven. Op de webwinkel na dan, maar dat is gewoon súper!

Kijk me zitten, met mijn voeten in het zand..

Voordelen van een thuis vakantie: 

 • Geen oppas voor de huisdieren nodig
 • Slapen in je eigen bedje
 • Kosten besparend
 • Je huis eens goed onder handen nemen
 • Niet elke avond op kakkerlakken jacht hoeven gaan
 • Je eigen vertrouwde supermarkt in de buurt hebben
 • Lekker Nederlands kunnen praten
 • Geen familie hoeven missen
 • Lekker wit blijven 😜
 • Elke dag schone was
 • Je geld kunnen besteden aan het maken van kapotte spullen
 • Tijd investeren in het bezoeken van anderen

Tuurlijk zou ik heus graag op vakantie zijn gegaan. Maar ik weet dat ik tevreden moet zijn. En dat er veel ergere dingen bestaan. Dus maak ik het beste van mijn eenvoudige thuis vakantie. 

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Aneta

  20 juli 2017

  Een vakantie thuis is helemaal niet erg. Normaal gesproken kan ik door de drukte niet van het huis genieten. Ik bedoel gewoon op de bank kunnen zitten en uit het raam staren. Nu kan het wel, even helemaal niks hoeven te doen. Dit soort momenten zijn fijn!

  Reply
  • Cynthia

   20 juli 2017

   Lekker hé? Heb je ook vakantie nu?

   Reply
 • Marieke Blogt

  20 juli 2017

  Een vakantie thuis kan ook erg lekker zijn hoor. Al vind ik het wel heel fijn dat we volgende week toch wel gaan. Al is het maar voor de kindjes, zodat ze heerlijk buiten kunnen spelen.

  Reply
  • Cynthia

   20 juli 2017

   Ik snap je helemaal. Je zit ook in een andere situatie. Vroeger wilde ik ook niets liever. Ik wens je alvast een heerlijke vakantie toe met je gezinnetje. X

   Reply
   • Marieke Blogt

    20 juli 2017

    Is ook zo. Als we een tuin hadden gehad was het weer anders geweest.
    Dank je wel lieverd! X

    Reply
    • Cynthia

     20 juli 2017

     Dat is ook nog zoiets inderdaad! Kusjes!

     Reply
 • Mooier Leven

  20 juli 2017

  Ik vind een vakantie thuis ook heerlijk. Wij zijn de hele zomer thuis en gaan in september een weekje weg. Ik kan er echt ontzettend van genieten dat iedereen weg is: sportschool leeg, supermarkt rustig en genoeg parkeerplaatsen in de straat: héérlijk!

  Reply
  • Cynthia

   20 juli 2017

   Ja, ook dat zijn pluspunten!!!

   Reply
 • Patricia

  20 juli 2017

  Wij blijven ook thuis dit jaar. We willen volgend jaar de keuken verbouwen dus even sparen. Wij gaan ook lekker thuis genieten hoewel ik ook wel goed kan opladen van een andere omgeving. Fijne vakantie

  Reply
  • Cynthia

   21 juli 2017

   Tuurlijk. Eruit is ook erg fijn. Maar soms ben je genoodzaakt thuis te blijven, of kies je voor de keuken. In jouw geval! Fijne vakantie!

   Reply
 • ilona

  21 juli 2017

  nee heerlijk vakantie thuis ga alleen met de pinksteren een paar dagen weg naar een opwekkings weekend in friesland met de scooter vrijwilligers werk gaat door en alles thuis rustig aan geniet van jullie vakantie lieverds jullie hebben het verdiend met elkaar of je nu thuis bent of weg bent maakt niet uit als je maar rust krijgt om op te laden dat is het belangrijkst dikke knuffels voor jullie fijne dag

  Reply
  • Cynthia

   21 juli 2017

   Een paar daaagjes weg met Pinksteren is toch ook fijn? En thuis kun je ook genieten inderdaad! Dank je voor de lieve woorden. Ik zal ervan genieten. Fijne dag lieve Ilona!

   Reply
 • Ingrid

  21 juli 2017

  Wij zijn dit jaar ook thuisgebleven. Had dit jaar vroeg vakantie. Wel 4!!! weken. We hebben de tuin gerenoveerd (laten doen). De eerste week leuk tuincentra afgelopen voor inspiratie voor nieuwe planten en.potten. Vanaf 2e week gewoon lekker Nederland doorgereden. Wel elke dag weer thuis geslapen. We hadden wel naar Barcelona kunnen rijden hihi. Ik moet zeggen dat qua kosten je beter weg kunt gaan. Nederland is peperduur met uit eten, de tank van de auto continue bijvoeding geven. En thuis ga je toch boodschappen doen. Wassen draaien. Maar goed ik heb het lekker gehad hoor daar niet van.

  Reply
  • Cynthia

   21 juli 2017

   Vier hele weken zeg. Wat een luxe. Heerlijk dat jullie de tuin hebben laten renoveren, en erop uit zijn gegaan. Dat is vaak al heerlijk!! Uit eten in Nederland is inderdaad niet leuk qua kosten. Maar ja, je wilt ook een beetje genieten. Ik wens je een mooie dag toe. 🙂

   Reply
 • alovelyadventurenl

  21 juli 2017

  Ik vind een vakantie thuis ook heerlijk. Ja, ook toen we nog in NL woonden. Maar nu gaan wij juist op vakantie om familie te zien. Dus dat is sowieso fijn anders moeten we ze nog langer missen. Financieel is het allemaal heel krap dus waarschijnlijk dit jaar iets korter..

  Reply
  • Cynthia

   21 juli 2017

   Dat geloof ik meis. Je hebt wel een mooi leventje daar, maar ik kan me voorstellen dat je je familie erg mist!

   Reply
 • Nicole Orriëns

  21 juli 2017

  Ik snap ook niet waarom dat zo erg zou zijn. Soms worden mensen er echt om beklaagd. Maar thuis is het toch ook fijn?

  Reply
  • Cynthia

   21 juli 2017

   Dat is ook zo. En vaak is het maar net wat je gewend bent!!

   Reply
 • Wij waren ook een weekje thuis. Wij vonden dat net zo fijn als 2 weken buitenland.Al hadden we dat van te voren niet verwacht. Het is ook leuk om vanuit huis leuke dingen te doen, zoals wandelen aan het strand. We hebben ook een dagje koekjes gebakken. Ook als je dingen thuis gaat doen hoeft het niet veel geld te kosten.

  Reply
  • Cynthia

   21 juli 2017

   Koekjes bakken thuis, geweldig toch?? Vooral als het buiten regent!

   Reply
 • Charel

  21 juli 2017

  Fijn! Zo erg is het toch niet om thuis te blijven als ik dit rijtje zie haha!

  Reply
  • Cynthia

   21 juli 2017

   Nee hoor! We gaan van het positieve uit. 🙂

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg