Vakantie in je uppie.

vakantie

Het klinkt misschien een beetje zielig. Maar niets is minder waar. Vanaf NU héb ik vakantie in mijn uppie. En ik kijk er onwijs naar uit. Was toe aan rust. En ik heb mezelf plechtig voorgenomen, dat ik voortaan gewoon wat vaker tussendoor day’s off opneem.

‘Hallo leven’ denken, terwijl je met je blote voet in een plas ijskoud water stapt.

Ik besefte het zojuist pas. En ik lag al een uur wakker in bed. Een beetje de nieuwe reacties op mijn blog te lezen en ze meteen beantwoorden. Heerlijk begin van  de   zaterdag   altijd. Gelezen worden, lezen, andere blogs inspecteren. En dan rustig naar beneden. De keuken inlopen, het gordijntje omhoogtrekken, ‘hallo leven’ denken en vervolgens met je blote voet in een enorme plas ijskoud water stappen. What the … Lekkage? Hmm, nadere inspectie komt later. Jezelf met je verschrikkelijk charmante bril in de spiegel van de magnetron zien, en in eens tot het besef komen dat je vakantie hebt. Twee weken niets hoeven. Bah, wat vervelend.

vakantie

Vaker out off order.

In mijn uppie dus. De meiden moeten gewoon naar school. Vic moet hard werken aan zichzelf. En ik besloot, zomaar tussendoor, vakantie op te nemen. Een week of drie geleden kwam het ineens in me op. Ik had rust nodig. En toen het was geregeld, hoefde ik eigenlijk nog maar heel kort te werken tot aan mijn vakantie. Ik nam voorheen te weinig vrij, tussendoor op. En liep vaak op mijn tandvlees door. Maar de laatste tijd heb ik veel over mijn leven nagedacht. Ik  moet milder voor mezelf zijn. Al bijna 24 jaar ben ik non-stop aan het werk (ja echt) en ik moét nog ruim 34 jaar. Wát een gedachte hé.. Daarom dan ook! Vaker out off order. Zelfbehoud. Mezelf voltanken met koffie, zwemmen in de toffees, lekkere geurtjes opdoen, wandelingen maken met Abby, zonnestraaltjes voelen. Leven zien. Dát dus!

Vakantie in je uppie zielig? Ik heb bijna niets gepland. Ga doen waar ík zin in heb. Maar vooral mijn huisje laten blinken en omtoveren tot een lente- achtig geheel. In mijn dozen op de zolder, heb ik nog allerlei frisse accessoires staan. Dus vakantie in je uppie zielig? Het is zalig!

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • Ingrid

  4 februari 2017

  Vooral vakantie in je hoofd lijkt me. Geniet van het niets doen of juist wel doen. maar dan wel de dingen die jij wil doen, lieve Cynthia.

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Lieve Ingrid. We kennen elkaar niet persoonlijk, maar je stuurt altijd van die superlieve reacties ! Ik waardeer ze enorm. Hartstikke bedankt! Ik voel het zeker vooral in mijn hoofd. Vooral daar! En ik ga lekker doen wat ik wil! Fijn weekend. Xxx

   Reply
 • Ingrid

  4 februari 2017

  Grappig toch……soort van begrijpen ook al ken je elkaar niet.
  Mijn weekend heb ik al achter de rug hihihi. Ik heb het weekend avonddienst. Zit nu nog even te releaxen en dan om drie uur beginnen. Fijn heeeeel lang weekend verder.

  Reply
 • Cynthia

  4 februari 2017

  Ja heel grappig! En wat ik wil bewerkstelligen met mijn lezers. Een mooie interactie. En een soort begrip. Ik wens jou een fijn werk weekend toe en tot gauw! Dank je wel. X

  Reply
 • Nancy Baten

  4 februari 2017

  Oh heerlijk! Lekker niks en toch van alles. Is jou man gewoon thuis of???

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Zeker heerlijk! Mijn man volgt elke dag intensieve therapie nu Nancy. X

   Reply
 • Irene Blaauw

  4 februari 2017

  Heerlijk, maar het is eigenlijk ook goed om iedere week even me-time te plannen. Ik weet het, ik doe het eigenlijk ook veel te weinig

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Inderdaad. Dat doe ik in de sportschool tegenwoordig. Ik vind dat heerlijk. Hoe creëer jij me-time? X

   Reply
 • Christa

  4 februari 2017

  Lieve Cynthia , geniet van je vrije dagen. Doe lekker waar je zin in hebt en rust vooral uit. Ik kijk er ook naar uit dat ik het huis weer eventjes voor mezelf mag hebben. En vergeet geen loopje .

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Lieve Christa, dank je wel!! Lief van je. Ik ga niets doen wat ik niet wil in elk geval. Daar is het vakantie voor, dan mag het even. Ik begrijp dat jij er ook naar uit ziet! Dat is best wel even lekker om gewoon tot jezelf te komen!! Xxxx

   Reply
 • Charel

  4 februari 2017

  Me-time is zo belangrijk! Je moet eerst helemaal zelf top in je vel zitten wil je dit overbrengen op anderen xxx

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Dat ben ik zeker met jou eens! Liefs! X

   Reply
 • Aneta

  5 februari 2017

  Wat heerlijk! Het idee dat je twee weken lang niet hoeft te doen maar MAG doen. Even je verstand op nul, denken aan jezelf en genieten van je warme huis. Ik ben benieuwd naar de voorjaarsspulletjes in huis. Fijne vakantie xje

  Reply
  • Cynthia

   5 februari 2017

   Echt heerlijk dat idee!! Dank je wel Aneta. Xx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg