Van de Melkboer

Zo beschreef mijn vader mij altijd, als ik vroeg waarom ik zo anders was. Anders qua uiterlijk dan. Hierin onderscheidde ik me altijd van mijn ouders en overige familieleden. Daarom leek het me leuk een stukje geschiedenis te delen, evenals onze gezinssamenstelling. Het gezinnetje waar ik uit voortkom. Bij deze dan ook; welkom in mijn familie. 

De kinderrij

Ik werd geboren als derde in de kinderrij. Mijn zus Esther is de oudste, waarna mijn broer Erwin komt. Hierna kom ik dus, en na mij, mijn jongste zusje Naomi. Met mijn oudste zus scheel ik 5 jaar, met mijn broer 3, en mijn zusje is weer 5 jaar jonger dan ik. Leuk hé, want volgens mij heb ik jullie dit nooit verteld. Ik kom dus uit een gezin van vier kinderen, waarvan mijn mama altijd thuis was en mijn vader steevast werken. Mijn moedertje is met klem de beste. Ik ken geen betere vrouw dan zij. En ook mijn vader was (en is) iemand op wie je altijd kon bouwen. Met zijn rode neus van de kou, kwam hij ons altijd & overal op zijn fiets halen. Want een auto hadden wij niet. Jammer toch, dat je dat als kind niet ziet. Nu zie ik het des te meer hoor, papa.

Blonde peenharen

Wij kinderen zijn erg verschillend. Ik ben in ons gezin de enige blondharige, terwijl iedereen brunette is. En dan hebben ze ook nog eens van die springerige, dikke lokken. Mijn broer heeft zelfs een stevige krul. Menig keer klaagde ik over mijn blonde peenharen, welke ik later overigens steeds meer zou gaan waarderen. Ik was ik, en ik werd tevredener. Maar goed. Ik vroeg me geregeld hardop af, hoe het nou toch kwam dat ik blond was, en de rest niet. En dan zei mijn vader steevast, dat wat ik als titel heb staan. Ik kwam van de melkboer. Ook vandaag de dag lijken wij alle vier niet op elkaar. Enkel met bepaalde trekken.

En dat is toch eigenlijk heel mooi. Eén gezin, zoveel verschillen.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Marieke

  13 oktober 2017

  Blijft bijzonder hoe groot die verschillen kunnen zijn tussen kinderen! Leuke blog! 🙂

  Reply
  • Cynthia

   13 oktober 2017

   Zeker. Dank je wel he!? X

   Reply
 • Ingrid

  14 oktober 2017

  Wat een kostbare herinneringen!!

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   Nou hé? Dank je. Xxxx

   Reply
 • ilona

  14 oktober 2017

  wat mooi en fijn zulke warme bijzondere herinringen om te delen met je broer en zussen en je ouders cynthia zeker iets om vast te houden met elkaar geniet van elkaar mooi die verschillen in een gezin blijft bijzonder opa oma zeiden altijd een ieder is uniek op zijn haar eigen manier wijze dikke knuffels voor jullei lieverds

  Reply
  • Cynthia

   14 oktober 2017

   Mooie woorden van opa en oma. Gelukkig zagen zij het zo, en hebben ze jou een warme jeugd vol levenslessen gegeven. Xxx

   Reply
   • ilona

    14 oktober 2017

    zeker lieve cynthia ze hebben heel veel mee gegeven maar nu zou ik ze soms nog ff willen bellen maar helaas zijn ze niet meer hier en alle levens lessen neem je je hele leven met je mee dikke knuffels voor jullei lieverds

    Reply
    • Cynthia

     14 oktober 2017

     Dat is zeer triest. Maar jij benoemd ze heel vaak, dus prachtige herinneringen hebben ze zeker nagelaten. Probeer ze altijd omhoog te halen.

     Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in