Vandaag vier ik feest. 


Heh, lekker. Het is avond en ik ben weer thuis. Ik heb een dag gehad van voldoening op mijn werk en ben inmiddels op de bank neergestreken. Met een welverdiend glaasje wijn in de hand. Vandaag vier ik een klein feestje in mezelf. Ik heb namelijk iets te vieren. Wat precies? Zal je misschien denken? Lees snel verder, dan zie je waarom.feest

Een feestje om het leven.

Vandaag vier ik het leven! Korter en duidelijker kan ik het niet maken. Er valt namelijk elke dag iets te vieren. De kleinst lijkende zaken zelfs. Mijn inspiratie om deze post te schrijven, ontstond gisteren. Toen ik de rekeningen betaalt had. Nou klinkt dat misschien een beetje gek. Maar ik ben altijd zo opgelucht als ik dit (rot) klusje heb afgerond. Ik voel altijd een bepaalde last van me af vallen als deze maandelijkse blok aan het been is volbracht. Het is het eerste ding dat wij altijd doen met ons salaris. Een leuk ‘ding’ vind ik het echter niet, vooral wanneer ik moet puzzelen. Dat heb je allemaal weleens. Maar achteraf voelt het fijn. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, tot het moment dat je het niet kunt. Denk ik dan maar. Er zijn van die dagen dat je je extra bewust bent van alledaagse gelukjes. En daarom vier ik vandaag een feestje! Voor alle dingen waarvoor ik enorm dankbaar ben. Namelijk:

Dankbaarheden opgesomd:

 • Het feit dat ik er ben. Dat ik ijzersterk ben gebleken en nog elke dag gezond op mag staan.
 • Of dat ik s’avonds mijn woning binnenstap, de deur open en iedereen is daar. Hoe erg zou het zijn als je niet compleet thuis komt. Daarom sta ik daar verder maar niet bij stil, en geniet ik van het nu.
 • Een dak boven mijn hoofd hebben is ook iets waarvoor ik dankbaar ben. Vooral als het buiten heel koud is, zoals nu. Of wanneer de regen hard tegen de ramen klettert. Dan is dit besef bij mij heel groot.
 • Nog zo’n dingetje: eten op tafel. Ook iets waar ik op momenten als nu dankbaar voor kan zijn.
 • s, Avonds thuiskomen en tevreden zijn over hoe een werkdag is verlopen. Dat kan me zoveel zelfvertrouwen en kracht geven. Yeah!
 • Als het zoals nu, maandagavond is en de kop is eraf. Hmm, soo good.. Dinsdag, kom maar op!
 •  Wasjes draaien! Ik HOU echt van de geur van kraakvers wasgoed en ik heb zojuist de wasmachine aangeklikt. Oóóh, dát wordt snuffelen strakjes.
 • Een lach bij mijn geliefden. Ik zie de mensen waarvan ik hou zo graag gelukkig. En ik hoop ook zó dat iedereen in mijn omgeving waar geluk vind. Dat zou mij dan weer éxtra gelukkig maken. Maar: ik moet vooral op dit moment blijven hangen hé?!
 • Genieten van het nu, zoals ik daar op dit moment toe in staat ben.
 • Mijn glaasje wijn, waarvan ik op dit moment nip. Love love wine..

Geniet ervan, áls je het ziet!

Het leven is écht niet altijd een feestje. En ik ben ook zeker niet elke dag blij. Maar soms is het wel goed om te zien wat er is. En om juist even de ‘kleine’ dingetjes te waarderen. Als je ze ziet, geniet er dan intens van, is wat ik je eigenlijk mee wil geven. Want je ziet ze ook weleens niet. Maak er daarom een feestje van als je dit wél waarneemt en geniet van deze staat van zijn. Want elk moment als deze, is reden genoeg voor inwendig geluk. Welke zaken zijn voor jou reden voor een feestje? Schrijf ze hieronder op in de Comments en vier het feestje met mij mee! Cheers.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Nancy

  28 november 2016

  Heerlijk hè. Ik ben iedere dag dankbaar voor zogenaamd kleine dingen. Ik moet iedere nacht naar de wc en als ik dan kijk hoe laat het is en het is nog heel vroeg, dan denk ik meestal: ik wou dat ik afl op kon staan, am een nieuwe dag beginnen. Ik denk dat als je ziek bent, of er mee te maken hebt, dat dan de kleine dingen belangrijker worden.

  Reply
  • Cynthia

   28 november 2016

   Zeker Nancy: wanneer je te maken hebt met ziekte, is elk goed moment van zijn bijzonder. En dan PAK je die! Xxx voor jou!

   Reply
 • MamaIssues

  28 november 2016

  Je mag bij mij de was ook wel doen hoor :p

  Fijn he even stil staan bij het leven 🙂

  Reply
  • Cynthia

   28 november 2016

   Lief aangeboden mamaissues. Ik heb toch echt voldoende geur- geluk aan mijn eigen wasjes. Het is zeker fijn om erbij stil te staan. ❤️

   Reply
 • Aneta

  28 november 2016

  Wat een heerlijke positieve post. Ja, we staan er niet altijd bij stil wat we hebben. Rennen en vliegen, dat doen er waardoor we hier niet bewust over na denken. De dingen die mij gelukkig maken zijn dingen die ik mag doen die ik leuk vind. Mijn hobby’s uitoefenen, elke dag thuis komen in een warm en veilig huis. Elke dag komen bij een persoon die mij lief heeft.

  Reply
  • Cynthia

   28 november 2016

   Thuiskomen bij degene die jouw lief heeft, vind ik toch nog het allermooist. Vind je niet? Mooie aanvulling!

   Reply
 • Marieke

  28 november 2016

  Heerlijk als je even stil kan staan bij al die kleine dingen. Ik doe dat ook zo nu en dan, gewoon om de boel even te relativeren. X

  Reply
  • Cynthia

   28 november 2016

   Juist om alles weer eventjes in perspectief te zien is dat goed!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg