Schrijven: uit de put in de blog.

schrijven

Mijn blog is één van de beste keuzes geweest die ik ooit heb gemaakt. Ik ben erachter dat dit een ware passie is. Al wist ik dit wel hoor. Ik was het gewoon vergeten. Iedereen heeft zo zijn of haar talenten. De mijne is dus schrijven!

Het schrijf koffertje tijdelijk opgeborgen.

Het feit dat schrijven mijn passie is, maakt dat ik erin uitblink. In tijd van een paar minuten, ben ik in staat een A-4tje voorzien van goede inhoud vol te schrijven.  En ik ben maar wat blij deze liefde weer te hebben opgepakt. Eerlijk gezegd was ik hem vergeten. Of misschien kan ik beter zeggen dat ik het schrijf-koffertje tijdelijk had opgeborgen. Nadat mijn vriendje vóór Victor het had uitgemaakt, heb ik schrijven 20 jaar lang neergelegd. Onbewust weliswaar . Hiervoor schreef ik elke dag pagina’s vol in één van mijn vele dagboeken.  Maar na deze relatie ben ik abrupt met schrijven gestopt. En ik heb geen idee hoe dat zo is gekomen.

cropped-IMG_20160418_120256-1.jpg

Datgene doen waar je passie ligt.

Met Bloggen heb ik mijzelf letterlijk uit een diep dal getrokken. Een onvoorstelbaar diepe. Het gaf me op heftige momenten kracht en ik heb mezelf vaak letterlijk uit de put geschreven. Door over vrolijke dingen te schrijven (of juist helemaal niet) veranderde een traan vaak in hernieuwde kracht. En keer op keer lukte mij dat. Door mijn schrijf passie weer op te pakken probeerde  ik mezelf terug te vinden. Dat deed ik en ik vond er zelfs meer mee dan dat. Ik ontdekte kanten in mezelf die ik graag eerder had gezien of gedurfd. Want ik maak nu zelfs video’s. Iets wat ik als kind al leuk had gevonden. Maar waar ik het lef nooit voor had.  Door mijn situatie leerde ik dingen in perspectief zien en dacht ik veel na over het leven. En waarom zou je niet datgene doen waar je passie en talent ligt?! Waar je echt, écht blij van wordt? Je leven kan in een oogwenk over zijn.

En dus zette ik mijn gêne opzij, hervond mezelf en leerde andere dimensies van mijn persoonlijkheid ontwikkelen. Inmiddels blijf ik bruisen van ideeën en bedenk ik me nog dagelijks, hoe blij ik ben met mijn blog. Mijn site waar ík de baas ben en de koers vaar die ik wil bevaren. Waarbij ik nog altijd het gevoel heb dat het mijn eigen winkeltje is. Eentje waar ik laatst zelfs 304! bezoekers op één dag mocht ontvangen. En mijn lezers  komen uit heel Nederland. Maar zelfs ook uit Amerika, Rusland, België, Duitsland, Suriname en Curaçao. Mijn dank is dan ook zeer GROOT! Wat bloggen verder als zeer verrassende en sociale bijkomstigheid bracht, was het leren kennen van veel leuke andere bloggers! Ik heb nog een paar vraagjes aan jullie om mee af te sluiten: Wat zie jij het liefst voorbij komen op deze blog? En waarom kom jij  hier terug? Ik ben echt super benieuwd naar jullie feedback of tips & kijk er enorm naar uit!

liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 Comments

 • Romy

  26 november 2016

  Wat heerlijk om te lezen dat je door bloggen stapje voor stapje een beetje uit de put bent gekomen. Schrijven kan soms zo fijn zijn en opluchten.

  Reply
  • Cynthia

   26 november 2016

   Dank je wel Romy! Ik vind schrijven heerlijk en wordt er rustig van! Bedankt voor jouw reactie. X

   Reply
 • MamaIssues

  26 november 2016

  Goed van je dat je het weer hebt opgepakt!
  En zeker door blijven gaan!
  Als je iets leuk vind om te doen en ook goed kan moet je er helemaal voor gaan 🙂

  Ik volg mee

  Reply
 • Denise

  26 november 2016

  Wat een mooie blog is dit zeg! Ik word er helemaal blij van, van binnen. Door te lezen dat schrijven en bloggen echt je passie is, lees ik gewoon dat je er helemaal vrolijk van wordt. De vrolijkheid in je blogs (ook al ken ik je pas net, omdat ik net begonnen ben met bloggen) is wat mij ook weer helemaal vrolijk maakt. Je straalt deze energie uit. En ik vind het heerlijk!

  Gefeliciteerd met zoveel bezoekers! Ik hoop deze bezoekersaantallen binnenkort ook te mogen ontvangen.

  Reply
  • Cynthia

   26 november 2016

   Wat lief Denise. Mezelf en anderen opvrolijken is wat ik hoop te bereiken! Dank je wel. Dat gaat jou vast ook lukken als je goede blogs blijft schrijven! X

   Reply
 • Nancy

  26 november 2016

  Ja heerlijk is dat hè! Ik noem het altijd mijn speeltuin. Ik vind het leuk om je blog te lezen omdat je wat te vertellen hebt en omdat je , denk ik, een heel fijn persoon bent!

  Reply
  • Cynthia

   26 november 2016

   Ja Nancy! Zo kun je het ook benoemen. Leuk!! En fijn te horen waarom jij mijn blog leest. Dat vind ik heel lief. ❤️

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg