Vergeet je fouten; focus op wat goed gaat!

Theelepel geluk, hardlopen.

Weten jullie nog dat ik schreef over mijn levenslessen van onlangs? Dat ik het leven nu luchtiger opvat? Nou! Dan hier mijn eye-opener voor de piekeraars onder ons.

Wij mensen zijn erg geneigd ons te generen voor gemaakte blunders of fouten. Vrouwen zijn hier werkelijk kunstenaars in. Al is het maar wanneer je iets foutief uitspreekt of een zeer menselijke fout maakt. Ik was zo’n piekeraar. Nachten kon ik piekeren, of s, morgens vroeg wakker worden bij de gedachte aan achteraf onbelangrijke zaken. Ik ben echter gaan inzien wat écht belangrijk is in het leven. Dus: schud het van je af en lees mijn visie!

Denk je écht dat iemand anders wakker ligt van jou blunder? Misschien valt de fout die jij zo opblaast een ander amper op. Vaak genoeg zit het in JOUW hoofd en jij brengt het tot leven. Laat los en realiseer je dat je fouten mag maken. Sterker nog; ze zijn noodzakelijk, omdat dit de hersenen ertoe aanzet te leren. Ja, echt! Zonder fouten leer je niet. Kom op; take it easy, er zijn belangrijker zaken. Twijfel je aan jezelf? Welkom bij de club! Wat mij heeft geholpen en nog helpt in onzekere tijden, is om dagelijks een lijstje op te stellen van dingen die je die dag hebt gepresteerd ( en geloof me, dát zijn er veel) Ik kwam tot de regelrechte conlusie: “ík ben zo slecht nog niet.” Dus, peeps: LEEF!

Heb je iets aan mijn post gehad? Vergeet dan geen reactie te geven!

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in