Verwend nest met love- handles. 

verwend

Ze liet me twee volle zakken voer kopen. En twee keer kreeg ik ‘de blik’.  Ze trok nog nét niet haar linkerwenkbrouw op. Daar stond ik met mijn goede gedrag en een hoop eurootjes minder. Terwijl nu juist het plan was deze te besparen.

img_5573

” Wat is dit voor zoutloze shit?! ”

Ik heb een verwend hondje. Die precies weet wat ze wel en wat ze niet wil. En dan voornamelijk met eten. Was ze eerst een scharminkelige pup: nu krijgt ze heupen. Als ze pontificaal op mijn schoot komt zitten, heeft ze echt een flink achterwerk. En begrijp me niet verkeerd. Ik hou namelijk van stevige beestjes. Dat vind ik namelijk zo gezellig. Zo’n dik lijf om tegenaan te kroelen (lees: gezond dik). Maar ze eet je zowat arm. Vanaf dag één krijgt ze royal canin te eten. Onze drie Perzische katten eten dit ook en doen het er zo goed op. Maar aangezien het allemaal best hard gaat, had ik als idee opgevat om goedkoper voer te kopen. In de dierenwinkel aangekomen, werd mij gezegd dat ze van goedkopere varianten juist meer eten omdat er meer graan in verwerkt wordt. Uhu klinkt logisch, dacht ik, aandachtig luisterend. De betreffende verkoopster vertelde mij vol overtuiging  dat ik beter natuurvoer kon kopen. Zonder zout en overige toevoegingen. En ook dat dit op de langere termijn goedkoper zou uitpakken. Nou, dít leek mij natuurlijk wel wat. Mijn hond op natuurvoeding. Zonder zout nog wel. Maar na vol enthousiasme thuis te zijn gekomen en Abby het voer op mijn liefst aan haar aan te bieden, was zij het beslist niet met mij eens. Ze rook wat aan de brokjes, deinsde naar achter en gaf me de blik. Ik hoorde haar zeggen: ”Wat is dit voor zoutloze shit!? Vergeet het maar.” Tja en daar sta je dan. Met je beste bedoelingen en een aangebroken zak voer.

img_5304

Paniek om het zandloper figuur.

Die middag was ik op visite bij mijn moeder. Ik gaf haar de brokjes voor Braisly, háár hond. Die lustte dat wel. Zij lust alles! Mijn moeder gaf mij toen op haar beurt, het wat goedkopere voer, van mijn verkapte familielid mee om te proberen. En Abby lustte het! JA! Voor haar kocht ik dus de wat kleinere brokken versie. Twee dagen ging dat best redelijk. Maar ze at toch beduidend minder en opnieuw stond ik daar met een aangebroken zak voer. Bovendien slonken haar gevormde heupen weer naar model zandloper. Ja, paniek natuurlijk. Ik wil namelijk iets hebben om vast te kunnen houden! Onlangs kreeg mijn verwende hondje dan tóch haar zin. We kochten wederom het haar zo geliefde royal canin-voer, voor kleine hondjes. En binnen een paar dagen had ze haar heerlijke love-handles er weer aan gegeten. Gelukkig is ze hier zo enorm gewenst én nodig, dat wij het natuurlijk helemaal niet erg vinden om haar zo te verwennen. Herken jij dit en heb jij ook zo’n verwende hond? Of kat natuurlijk..? Bedankt voor het lezen van mijn luchtige post vandaag en nog een mooie zondag.

Liefs Cynthia. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Nancy

  28 november 2016

  Haha, heerlijk hè! Onze katten krijgen ook Royal Canon maar Mainecoons hebben wat zwakkere maatjes en vooral de oudere heeft daar last van. Maar die haalt z’n neus op voor kip, biefstuk Sheba. Maar hij is gelukkig dol op haarbal pasta!

  Reply
  • Cynthia

   28 november 2016

   Precies, onze perzen hebben ook een gevoelig maaag-darm stelsel. Zij moeten dus wel op Royal Canin. Abby heeft dat niet, maar zoals je ziet kan ik bij haar niet veranderen of comsuminderen.. Grappig dat ook jij zulke eigenwijze beestjes hebt! X en bedankt voor je reactie.

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  28 november 2016

  Grappig eigenlijk dat ze zo goed het verschil proeft! Ze is dus een echte fijnproefster!

  Reply
  • Cynthia

   28 november 2016

   Dat is ze absoluut!! Dank voor je reactie.

   Reply
 • Denise

  28 november 2016

  Hahaha wat een verwend hondje is ze toch 😉 Onze hond én katten vreten alles wat ze voorgeschoteld krijgen eigenlijk. Ze doen gelukkig niet zo moeilijk wat betreft het eten. Maar voor zacht voer of mensenvoer doen ze hier allemaal een moord om. Ze krijgen dan zowat uitpuilende ogen, haha.

  Reply
  • Cynthia

   28 november 2016

   Oh wat grappig. Het kan dus ook anders.. Abby eet ook weleens kip of een plakje worst, maar met brokjes is ze echt kieskeurig.. Bedankt voor je reactie!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in