Visite die in de koelkast graait

Het is echt een Nederlands ding om het niet op prijs te stellen. Visite die zelf spullen uit jouw koelkast haalt & zichzelf bedient. Althans, gebaseerd op wat ik om me heen weleens hoor. Aangezien ik over best wel wat niet-Nederlandse trekjes beschik, vond ik het wel leuk er een blog aan te wijden. Vooral ook, om te zien hoe jullie daarover denken. Lees & klets gezellig mee! 

In de keuken & koelkast

Vanaf het moment dat wij samen onder één dak woonden, waren we het over veel dingen wel eens. Okay, in het begin waren er strubbelingen, en hield ik van Laura Ashley en hij van strak. Koos hij links en ik juist rechts. Maar dat terzijde. Dat is allemaal goed gekomen. We hadden altijd wel veel visite en logés & dat vond ik altijd heel gezellig. Ook het feit dat zij zichzelf dan al snel zelf bedienden en in onze keuken en koelkast zaten.

Thuis voelen

Op de een of andere manier doen de meesten dat hier automatisch & ik en wij vinden dit helemaal ok. Dat voelt de ander vast ook aan. Het geeft mij het fijne gevoel dat de ander zich hier echt thuis voelt. En daar geniet ik van.

Nu kán ik mij zo voorstellen dat dit enorm afwijkt van de standaard. Misschien moet jij er niet aan denken. Daarom ben ik super benieuwd naar jullie reacties in de comments. Want wat vind jij ervan als visite in jouw keuken & koelkast zit? 

🎀Liefs Cynthia🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

28 Comments

 • Marieke Blogt

  30 juli 2017

  Hier ook vrienden en familie die zich zelf bedienen. Sommigen zijn meubilair 😉

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   Leuk om te horen Marieke, dat dit bij jullie ook zo gaat!

   Reply
 • Ik vind t wel prettig. Hoef ik zelf niet alles aan te dragen.

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   Zo is dat!

   Reply
 • Mooier Leven

  30 juli 2017

  Ik houd er ook wel van als visite zich gewoon thuis voelt 🙂

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   Lekker gemakkelijk ook dus. 🙂

   Reply
 • Fem

  30 juli 2017

  Hangt er een beetje van af wie het is. Ik woon in Duitsland en ik merk dat er wel verschillen zijn met Nederland. Hier duurt het gemiddeld toch langer voordat je bij elkaar thuis over de vloer komt. Dus als er mensen komen, ben je meestal sowieso al wel close. En dan maakt het me inderdaad niets uit. 🙂

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   Ok, ja daar zit wat in! En als men dan de koelkast induikt, zit het gewoon goed!

   Reply
 • Evelyne

  30 juli 2017

  Hier is het niet de gewoonte dat men zomaar overal in de kasten komt neuzen en zichzelf bedient. Bij een vriend daarentegen komt de bovenbuur te pas en te onpas binnenvallen en haalt zonder schaamte zijn bier uit de frigo. Dan heb ik wel iets van, ‘hallo, ben jij hier thuis ofzo?’ Kan ook aan mij liggen 😉

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   Zo is het bij iedereen anders. Ik kan me jouw standpunt ook voorstellen, omdat ik het vaker heb gehoord. Misschien ervaar je het als brutaal of als inbreuk op je privacy.

   Reply
 • Sofie

  30 juli 2017

  Ik vind het aan de ene kant heel chill als bezoekers zich zo thuis voelen dat ze dingen zelf gaan pakken. Aan de andere kant kan het ook vervelend zijn, misschien pakt hij of zij dan net dat ene wat niet voor de bezoekers bedoeld waren. Heb jij dat niet?

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   Nee hoor, dan sla ik het een andere keer weer in! 😉

   Reply
 • Gera

  30 juli 2017

  Het hangt een beetje af van de situatie of mensen aan zelfbediening doen. Ik vind het eerlijk gezegd geen probleem…

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   Wat een tolerantie ook weer! Leuk te lezen.

   Reply
 • Ingrid

  31 juli 2017

  Ook ik vind het heerlijk als mensen zich thuisvoelen en zelf pakken.
  Maar het allerfijnst vind ik het als mensen zich zo op hun gemak voelen dat ze zelfs in slaap kunnen vallen als ze heel moe zijn . Dat vind ik het toppunt van vertrouwen en jezelf kunnen zijn.
  Dit leest toch hopelijk niet alsof wij slaapverwekkend zijn hahaha.

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Nee, dat klinkt niet slaapverwekkend. Eigenlijk gewoon heel gastvrij. En lief.

   Reply
 • Het is hier zeker niet de gewoonte. Maar wij worden wel steeds soepeler met dingen merk ik. In het begin schonk de vrouw(ik dus) koffie in, maar nu wisselen we af wie het bezoek bedient.

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Oh wat een ouderwetse rolverdeling. Niet verkeerd bedoelt overigens. Meer dat je dat niet vaak meer hoort tegenwoordig.

   Reply
   • Van huis uit meekregen, totdat mijn vriend zelf ging lopen met de koffie 🙂

    Reply
    • Cynthia

     31 juli 2017

     Dat is het he. Dat zit dan soort van ingebakken. Wel zo gezellig om dat samen of om de beurt te doen. 😉

     Reply
 • Rachel

  31 juli 2017

  hangt er vanaf wie 😉 meestal als wij een “klik” hebben dan is het van daar is de koelkast als je wat wil hebben hahah. maar mensen die hier pas 1 a 2 keer zijn geweest….hmmm nee

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Nee, logisch. Het is hier ook niet zo dat de buurman mijn koelkast even komt plunderen. Het zijn wel vertrouwelingen. 😉

   Reply
 • Sheila

  31 juli 2017

  Ik ben Indo. Do I need to say more 😉 Mijn koelkast is jouw koelkast. Ik vind het zelfs vreemd als ik iemand van drinken moet voorzien ofzo. Mijn koelkast is right there! Als je dorst of trek hebt, hoef je toch niet te wachten tot iemand het aanbiedt? Gewoon zelf pakken 🙂

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Precies dat gastvrije. Heerlijk toch? Toch zal niet iedereen dit gemakkelijk durven. Maar dat is maar net hoe het met de band zit! 🙂

   Reply
 • alovelyadventurenl

  31 juli 2017

  Jahoor mijn koelkast staat ook voor al mijn familie/vrienden open. Lekker pakken wat je pakken wilt incl eten haha. Ik zorg ook altijd dat ik lekkers in huis hebt voor de onverwachte visite.. je moet altijd iets lekkers kunnen aanbieden zei mijn moeder vroeger en gelijk heeft ze!

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Ohhh lekker gastvrij!! Gezellig hoor. Ik kom wel even naar Gran Canaria….

   Reply
 • roeloveintheair

  31 juli 2017

  Zoete inval ook hier, en alsjeblieft bedien u zelf… dat scheelt mij een hoop werk, haha.

  Reply
  • Cynthia

   31 juli 2017

   Precies! Gastvrij ook hoor!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg