Een trouwe volger in het zonnetje gezet. 

volger

Ik leerde ongeveer een jaar geleden een lief vrouwtje, genaamd Ilona kennen. We raakten aan de praat op een kattenforum en enige tijd later werd ze een volger van mijn Theelepel. Een trouwe volger welteverstaan! Ze reageert steevast op mijn posts met positieve en lieve woorden. Echt een schat is ze en ze bedoelt het allemaal zo goed. En zo oprecht.

 

volger

Volger Ilona denkt met mij mee. Wat ze ook doet is met me meedenken. Zo stuurt ze vaak de mooiste plaatjes, precies passend bij de visie van Een theelepel geluk. Deze staan vol bemoedigende en positieve teksten. Teksten die gaan over genieten van de kleinste dingen. Maar, ze denkt ook veelvuldig mee in de vorm van recepten. Ik vind dan ook, dat deze lieve volger weleens in het zonnetje gezet mag worden. Vandaar dat ik vandaag een recept van haar deel. Natuurlijk met haar toestemming.

volger

Ik heb het hier over ‘broodje rotzooi.’ Ilona is opgevoed door haar grootouders en zij moesten destijds zuinig leven, zo vertelde ze me. Dit recept bestaat dan ook uit restjes, om niets weg te hoeven gooien. Een heel zuinig recept dus. We hebben allemaal weleens producten in huis die over zijn. Zonde om weg te gooien, toch? Deze maaltijd is hier een ideale oplossing voor. In deze post maak ik gebruik van haar foto’s, dus alles is volledig Ilona-styled.

 Ingrediënten voor broodje rotzooi: (4 Personen)

 • 500 gram gehakt.
 • Ui & knoflook naar smaak.
 • Verder alle mogelijke groenten die je over hebt.
 • Stokbrood. De hoeveelheid ligt aan wat je in huis hebt en naar behoefte.
 • Magere spekjes.
 • 3 eieren.
 • Picorino, Parmezaanse, óf lactose vrije kaas.
 • Gedroogde kruiden, welke iedereen wel heeft staan. Zout & peper.

volger

Vet een ovenschaal in en bedek deze met de stokbrood. Verwarm ondertussen de oven voor op 18o graden.

volger

 

volger

Bak het gehakt rul en voeg de groenten en kruiden toe naar smaak. Gelijktijdig kun je de spekjes uitbakken in een koekenpan. Klop de eieren los en roerbak deze in een aparte pan. Wanneer alles gaar is, meng je alle ‘rotzooi’ door elkaar. Voeg zout en peper toe om alles op smaak te brengen.

volger

Nu kun je het mengsel over de stokbrood verdelen en als garnering gebruik je de kaas. Laat dit ongeveer 20 minuutjes in de oven gratineren, totdat de kaas lekker knapperig is geworden.

volger

Et voilla! Het ziet er echt smakelijk uit. En dat is het ook. Inmiddels heb ik het zelf bereid en het is werkelijk waar een heerlijk en bovenal goedkoop recept-idee.

volger

Lieve Ilona, wat een topper ben jij toch! Ik hoop dat je kunt zien, hoe dankbaar ik je ben voor het meedenken. En natuurlijk ook voor al die keren, dat jij me wist op te peppen. Je hebt mij namelijk de afgelopen maanden heel goed gesteund, door me telkens lieve en opbouwende woorden toe te sturen. En ook al hebben we elkaar nooit in het echt ontmoet; die dag gaat komen. We hebben afgesproken dat we een keer samen gaan koken óf koffie gaan drinken. En ik heb er nu al zin in! Een dikke pakkerd voor jou EN knuffel, jou geliefde kat.

*Heb jij nou ook een goed recept-idee óf iets anders, dat je absoluut op mijn blog voorbij wil zien komen? Stuur mij dan even een berichtje naar: info@eentheelepelgeluk.nl

volger

Mededeling: Aanstaande zondag zal er geen post van mij verschijnen. Op mijn verzoek zal mijn echtgenoot Victor namelijk een gastpost voor mij schrijven. Hij zal hier schrijven over ons leven met Complexe PTSS. Hopelijk tot dan! Liefs Cynthia.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Ilona

  28 juli 2016

  Wat mooi en lief geschreven dank je wel leuk om te horen dat jullie het ook lekker vinden knuffels fijne dag ben benieuwd naar victors verhaal

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2016

   Graag gedaan. En nogmaals: jij bedankt! Veel liefs. X

   Reply
 • Wendy

  28 juli 2016

  Lief van je Cyn ♡ kijk ook uit naar de post van Vic. Liefde voor jullie xxx

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2016

   Dank je wel Wen. Lief dat je dat zegt. Ook veel liefde voor jullie! ❤️ X

   Reply
 • Nele van MamaExpert

  28 juli 2016

  Leuke manier om een lezer in het zonnetje te zetten. Neem ik mogelijk wel s van je over.

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2016

   Dank je wel! Ik vind het ook erg fijn om te doen! 🙂

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg