Vrouw zijn is Topsport.

 

IMG-20160426-WA0027

Wij vrouwen zijn het ultieme leger. De sterken der sterken . De kracht in woord en daad. Altijd klaar om te incasseren maar ook eeuwig lief genoeg om te zorgen. Wij vrouwen kunnen twintig ballen in de lucht houden. Eeuwig zorgen voor onze kinderen. Tussendoor ons werk op topniveau uitvoeren. Ons huisje schoon houden. 1001 Dingen in één dag proppen. EN een goede vrouw zijn. Voor onze mannen.

Janken uit frustratie en erna weer bulderen van de lach

We kunnen liefhebben. Schelden als het ons teveel wordt. Angstig zijn voor de toekomst. Malen over onze kroost. Om vervolgens terug te schieten naar positieve gedachten. Janken uit frustratie en vijf minuten later bulderen van de lach. Wij zijn in staat om voortdurend stemmingsjasjes aan en uit doen. Dát doen mannen ons niet na.

flower-22656_960_720

Een beetje waardering, een theelepel liefde.

Bergen verzetten kunnen wij. Tillen als een vent. Eten als een kerel. Beheerst zijn als een dame. Stoer zijn. Altijd doorgaan. Maar compleet breken als die eerste tranen komen. En dan huilen tot het zielennat op is. Om erna onze schouders weer te rechten en door te gaan. Met vrouw zijn. Wij zijn unieke, über emotionele en hardwerkende wezens. Wij vrouwen. En goed in wat we doen. Wij doen het goed. We houden vol met onze blik vooruit. Het is een enorme klus. Een tropenbaan. En daarom verdienen wij een beetje waardering, een theelepel liefde. Die ene eerste prijs. Iemand die deze wonderbaarlijke wezens in het zonnetje zet. En daarom vandaag, zet ik persoonlijk een spotlight op óns lady’s. Gezegend zijn wij! Topsporters. Dag in. Dag uit. Met een speciale aandacht uitgaand naar mijn eigen bijzondere moeder. De koningin der topsporters.

 

Opnieuw vrouw.

Afgelopen zomer, terwijl ik deze post zat te tikken op Braziliaanse loungemuziek. Kwam daar mijn man. Hij omhelsde me. Gaf me een aai over mijn bol. Keek me in de ogen en vroeg me of het wel goed met me ging. Hij trof mij daar aan namelijk, in tranen. Op dat moment kreeg ik een theelepel liefde. En die eerste prijs. Voelde me opnieuw vrouw.

img_3281

Dames, vinden jullie ook niet dat wij topsporters zijn? En heren: Laat jij haar weten, hoeveel zij betekent voor jou? Vrouwen hebben het nodig. Om vrouw te zijn.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • Victor

  17 augustus 2016

  Hulde aan alle vrouwen. Echtgenotes, vriendinnen, moeders, oma’s, zussen, nichtjes en dochters. Kortom, wat zou de wereld zijn zonder de ……..vrouw?

  Reply
  • Cynthia

   17 augustus 2016

   Eens!

   Reply
 • ilona

  17 augustus 2016

  mooi geschreven zeker ik kan geen 2 dingen tegelijk maar welke vrouw dat kan is super de meeste kunnen zo mooi multitasken dan wordt ik hyper ik doe het een voor een en dan komt het goed Cynthia ga zo door je bent een lieverd samen met je man en kids ook al is het niet altijd makkelijk voor jullie je bent een kanjer dikke knuffels voor jullie fijne dag

  Reply
  • Cynthia

   17 augustus 2016

   Ik ben er ook niet goed in hoor multitasken. Niemand trouwens, blijkt uit onderzoek. Hartstikke bedankt voor je reactie!! En een mooie dag.

   Reply
 • Wendy

  17 augustus 2016

  Inmiddels multitasken wij als vrouw niet meer, maar ultratasken….. en wat fijn dat jij ons, de vrouw, daar op zo n leuke, liefdevolle manier in eert ♡

  Reply
  • Cynthia

   17 augustus 2016

   Lief dat je dat zegt! Het mag natuurlijk weleens benoemd worden! ❤️

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  19 augustus 2016

  Nee, ik vind dat eigenlijk niet. Vrouwen doen veel, maar mannen ook.

  Reply
  • Cynthia

   19 augustus 2016

   Klopt helemaal! En wij zijn vaak de drijvende kracht achter de man.

   Reply
 • Clairecodi

  28 februari 2017

  Zekers! Als wij dat nou ook eens wat vaker zouden inzien 😉

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Precies! Als we het maar vaak genoeg denken, komt het geloof erin vanzelf!!

   Reply
 • Jacqueline

  28 februari 2017

  Ha! Zeker! Dit was vandaag! Ik ben trots op mezelf en ons! Ik heb m’n kleine grote flessenweigeraar voor het eerst een paar uren bij papa gelaten. Het ging heel goed totdat ik een signaal bij papa verkeerd las als onzekerheid. Na een flink nat en snotterend gesprek kwam er weer vertrouwen. Daarna heb ik heerlijk hoofdpijn ontkennend met een vriendin gewinkeld en heeft de baby zomaar 55 cc gedronken uit de fles!! Zo trots. Mamma zijn is ook topsport.

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Wat goed van je! Even eruit als mama in je uppie. En soms zijn die enorm snotterige jank gesprekken nodig om weer vrouw te zijn. En mama! En wat doe je dan? Juist: winkelen! Wat onwijs fijn dat de baby gedronken heeft uit de fles! Keep it going MAMA!!

   Reply
 • Marieke

  1 maart 2017

  Wederom mooi verwoord! ❤

  Reply
  • Cynthia

   1 maart 2017

   Dank je wel! ❤

   Reply
 • Firmamama.nl

  1 maart 2017

  Helemaal waar! Mooi geschreven ❤️

  Reply
  • Cynthia

   1 maart 2017

   Dank je wel!! ❤

   Reply
 • Ingrid

  1 maart 2017

  Mooi beschreven weer. Soms lopen we ons zelf inderdaad wel eens voorbij omdat WIJ als vrouw ons wel drukker lijken te maken als de mannelijke wezens.
  Wat een heerlijk rustig muziekje bij het releaxt wakker worden na m’n avonddienst. Dank daarvoor hihi

  Reply
  • Cynthia

   1 maart 2017

   Lief, dank je wel!! Wat fijn dat mijn muziekje jou zo heerlijk rustig deed wakker worden. Dat het maar het begin mag zijn, van een heel mooie dag voor jou. Voor mij in elk geval wel, met alle mooie reacties!! Klopt helemaal overigens: wij moeten gewoon vaker bij onszelf stilstaan!!❤

   Reply
 • Mooier Leven

  1 maart 2017

  Helemaal mee eens! Mijn man zegt ook regelmatig dat hij nergens zou zijn zonder mij (en dat is natuurlijk heel erg waar) maar ik zou ook nergens zijn zonder hem!

  Reply
  • Cynthia

   1 maart 2017

   Mijn man zegt exact hetzelfde Marloes! En ik voel het weer precies hetzelfde als jou. Xxx & knuffels.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in