Vrouwen gepieker


Wij vrouwen kunnen het met zijn allen zo ontzettend goed. Piekeren. Gelukkig heb ik nu belangrijker zaken aan mijn hoofd. Want om me nu nog druk te maken of de ander iets verkeerd heeft opgevat, en nu wellicht boos op me is? Het is minder belangrijk voor mij geworden. Maar eens was het anders. 

Gek van het gepieker

Ik heb gepiekerd over mijn werk, over de kinderen, over of ik iets verkeerd had gezegd, over mannen of vrouwen in mijn familie of kennissenkring. Gek werd ik van dat eeuwige gepieker. Terwijl de ander mijn reden tot piekeren allang vergeten was, en nu een grote pizza & glas wijn verorberde, was ik aan het malen. Stond ik wel genoeg klaar voor zus, luisterde ik wel genoeg naar zo? Ja ik deed het. Ik stond altijd klaar, en ik héb altijd goede intenties. Ik heb geen kwaad heb ik in de zin.

Ik doe het goed!

Waarom zou ik dan zo twijfelen? Ik vind dat ik genoeg voor de kiezen heb gehad om mezelf zo’n naar gevoel te bezorgen. Of een ander, laat ik dát voorop stellen. Ik laat mezelf nóóit zo meer twijfelen door-een-ander! Met bovenstaande ‘argumenten’ in gedachten. Ik ben een goed mens, & ik ben het waard, geen bezwaard hoofd te hebben. Dat is wat leven mij leerde!! En wat een ander vind van mij, dat moet hij of zij zelf weten. Ik leef mijn leven. En ik doe het goed. Tuurlijk pieker ik heus nog wel eens. Maar op een gezondere manier. Fijne vrijdag!


Pieker jij veel? 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • marieke

  4 augustus 2017

  Goed van je. Ik kan wel goed piekeren. Laatste maanden vooral over mijn werk. Sinds ik mijn ontslagbrief hen ingediend niet meer. Er viel echt een last van mijn schouders af.

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Ik kan het me voorstellen. Het zal ook wel niet voor niks zijn geweest! Dank je wel. X

   Reply
 • Mooier Leven

  4 augustus 2017

  Piekeren kunnen we goed inderdaad! Ik vind het vreselijk maar het is lastig om mee te stoppen soms! Goed van je dat jij dat inmiddels van je af kan zetten, hopelijk ben ik binnenkort ook zo ver :)♡

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Ik kan het beter, maar pieker nog steeds weleens hoor! 🙂

   Reply
 • Aneta

  4 augustus 2017

  Wat een mooi stukje en heel inspireren voor mensen. Helaas pieker ik ook wel eens, over mijn werk, relatie en de dagelijkse dingen. 1 ding heb ik wel geleerd nu ik steeds ouder word: blijf lekker jezelf en heb de maling hoe mensen over je denken

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Ik denk dat dat laatste steeds meer gaat doorvoeren in je bestaan!

   Reply
 • TypischKim

  4 augustus 2017

  Wat een mooi artikel. Ik ben ook echt een piekeraar 🙁

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Dank je wel. Oh dat is niet fijn. Jij leert het vast ook wel loslaten. Of in elk geval ‘meer’.

   Reply
 • rachel

  4 augustus 2017

  Ik piekerde ook vaak genoeg maar achter gekomen dat je er toch niks mee bereikt dus mee gestopt 😉 fijn weekend meis xx

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Gelukkig maar en heel verstandig! Jij ook een fijn weekend. Xxx

   Reply
 • Mama's Meisje

  4 augustus 2017

  Piekeren is my second name. Momenteel krijg ik er zelfs hulp voor, omdat mijn hoofd er helemaal van overliep. Maar daardoor krijg ik heel veel inzicht en ga ik ook steeds meer onder het motto ‘moet je zelf weten’ leven. Met andere woorden: ik doe wat voor mij goed voelt en of een ander het er nou mee eens is of niet: accepteer het maar. Dat is werkelijk heerlijk en inderdaad, dat doe ik voor mezelf en mijn gezin, want dat is het allerbelangrijkst 😉

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Wat goed dat jij er hulp voor hebt. Dat is een eerste stap!! Ga zo door meid. X

   Reply
 • Marja Jager

  4 augustus 2017

  Al een hele lange tijd heb ik een motto.Kun je er iets aan doen,doe hetdan.Kun je er niets aan veranderen,probeer het te aanvaarden.
  Niet iedereen zal jou aardig vinden,je vind zelf ook niet iedereen aardig.
  En mijn zussen en ik hebben afgesproken dat we niet meer zeggen…iedereen heeft zijn eigenaardigheden maar iedereen heeft zijn eigen aardigheden.
  Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer pieker maar wel heel weinig.Wanneer iemand mij niet aardig vindt, jammer dan er zijn gelukkig genoeg mensen die me wel aardig vinden.

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Ik vind dat heel mooi gezegd! Iedereen heeft inderdaad zijn eigen aardigheden. Ik vind dat ook erg positief bezien. Ik geloof inderdaad dat voldoende mensen jou aardig vinden. Ik ben er eentje van!! 🙂 x

   Reply
 • roeloveintheair

  4 augustus 2017

  Wauw, ik kan er weer helemaal tegen. Ik pieker ook erg veel, kan het niet uitschakelijken. Maar wat je schrijft is waar, je hebt eigenlijk alleen jezelf ermee een ander niet. En je bent idd te goed om met een peikerhoofd rond te lopen. Mooi gezegd!

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Dank je wel voor jouw fijne reactie. Het is ook een stukje zelfbesef inderdaad. En dát komt vanzelf!!

   Reply
 • Ingrid

  4 augustus 2017

  Volgens mij zijn best wel heel veel vrouwen van de pieker.
  Inclusief moi.
  Ook ik heb geleerd dat je zaken van je af moet laten glijden maar dat lukt gewoon niet altijd.

  Reply
  • Cynthia

   4 augustus 2017

   Er zullen altijd pieker ‘zaken’ blijven. Alleen, je hebt belangrijke en onbelangrijke. Die leren onderscheiden is de kunst. X

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  5 augustus 2017

  Oh hier ook een piekeraar. Verschrikkelijk. Maar soms is het goed om te bedenken dat waarover jij piekert, de ander misschien helemaal niet nadenkt.

  Reply
  • Cynthia

   5 augustus 2017

   Precies dat. De ander maakt zich niet druk, jij des te meer..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg