Waar moet ik toch in hemelsnaam mijn handen laten?

Ik ben heel blij met mijn handen hoor. Begrijp me niet verkeerd. Maar ik heb vaak in de klins gelegen met ze. En soms heb ik dat nog steeds weleens. Want waar laat je die krengen in sommige sociale situaties? 

Handen in veilige positie

Er zijn namelijk situaties geweest dat ik me onveilig voelde. Zo’n iedereen tegen één gevoel. Ken je dat? Op dergelijke momenten wist ik dan niet, waar die handen moesten. Een reactie van het brein denk ik dan. Het liefst wil je je veilig en beschermd voelen en je lichaam instant beschermen. Dat deed ik dan ook. Met mijn armen stevig over elkaar geslagen waande ik me in elk geval wat meer beschermd. En zaten mijn handen niet in zo’n onhandige positie..

Onzekerheid

Ik ben ook lange tijd onzeker geweest. Bij de meeste mensen. Er waren er maar weinig waarbij ik me ík voelde, zeg maar. Nu ik een wat steviger mens ben, sta ik ook minder stil bij waar ik mijn handjes moet laten. Maar ze blijven soms een dingetje. Uhm, waar laat ik ze? In mijn zij, in de zakken? Op mijn hoofd?! Zonder ze zou ik niet kunnen. Want, hoe moet dat dan met mijn blog?

Waar laat jij die dingen? 

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

18 Comments

 • Ik ben zo iemand met wijde gebaren…. meestal ergens in de lucht dus als ik aan het praten ben…

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Dat Doe ik ook wanneer ik praat. Dan ben je creatief, heb ik weleens gehoord. 😉

   Reply
 • Gera

  21 mei 2017

  Ik snap precies wat je bedoelt. Vooral wanneer je in een ruimte bent met allemaal onbekenden…

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Dan is het ook weleens ook lastig ja.. Hoewel ik inmiddels graag nieuwe mensen ontmoet.

   Reply
 • Ingrid

  21 mei 2017

  Beetje herkenbaar. Ikzelf ben een ‘friemelaar’. Probeer altijd iets in m’n handen te hebben in ongemakkelijke situaties of in een werk gesprek.

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Oh ja, iets in je handen is ook prettig inderdaad!

   Reply
 • Florentine

  21 mei 2017

  Wat onwijs leuk dat je hierover schrijft! Je hebt helemaal gelijk, soms weet je het gewoon even niet. En inderdaad, hoe zelfverzekerder je bent hoe minder je hierover nadenkt.
  liefs Florentine

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Ik denk dat iedereen het weleens heeft! Dank je Florentine & veel liefs terug.

   Reply
 • Marieke

  21 mei 2017

  Heel herkenbaar inderdaad!! En in sommige situaties zijn ze echt heel onhandig.

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Haha, die handen ook..

   Reply
 • Mooier Leven

  21 mei 2017

  Ik laat ze ook een beetje overal en nergens 🙂

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Haha, ik heb er niets van gemerkt hoor! Xx

   Reply
 • rachel

  22 mei 2017

  ik had dat vroeger wel maar nu gelukkig niet meer

  Reply
  • Cynthia

   22 mei 2017

   Dat is wel fijn hé? X

   Reply
 • alovelyadventurenl

  22 mei 2017

  Zo herkenbaar dit weer! Ik moest vroeger toen ik nog werkte elke dag meerdere presentaties geven. In het begin had ik altijd wat in mijn hand maar naarmate ik meer ging presenteren viel het me eigenlijk niet eens meer op mijn handen. Kwestie van gewenning denk ik

  Reply
  • Cynthia

   22 mei 2017

   Ja echt hoor. Oefening baart kunst! Xx

   Reply
 • Roelina

  22 mei 2017

  Leuke blog Cynthia. Weet je dat je met de houding van je handen ook veel zegt? Non verbale communicatie. Handen over elkaar is bijvoorbeeld heel gesloten, onbenaderbaar. Dat rijmt wel met onzekerheid.

  Reply
  • Cynthia

   22 mei 2017

   Klopt, een heel gesloten houding had ik altijd. Gelukkig is dat nu echt bijna nooit meer. En ik ben me er bewust van, dat scheelt! 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg