Kinderen? 10 x je kunt er niet omheen. 

kinderen

Je leven veranderd compleet na het krijgen van kinderen. En het brengt vele opschuddingen met zich mee. Veel leuke, mooie, uitermate bijzondere. Daarnaast ook heel veel rommelige en kenmerkende. Aangezien ik heel goed en aan heel veel dingen kan merken dat ik kinderen heb rondlopen, leek het me wel grappig er een blog aan te wijden. Ik maakte een top tien lijst. Hierop beschrijf ik waar ik aan merk dat ik kinderen heb. Hier komen ze!

 

kinderen

Mijn kids zijn alweer wat groter, maar toch..

Ik heb twee dochters die niet meer zo klein zijn. Maar vlak de aanwezigheid van pubers niet uit. Deze staan hoorbaar en onhoorbaar nog altijd in de picture. Net als kleine kinderen..

 1. Duizend-en-één broodkruimels op het aanrecht. Nét nadat jij het hele blad zorgvuldig hebt geboend en afgedroogd.
 2. Tekeningen aan de muur. Ze hangen er al jaren. En wij ouders vinden deze uiteraard (en oprecht) zo mooi en kleurrijk, dat ze voorlopig nog dienst doen als accessoire.
 3. Schoenen: echt overal! In de hal, onder de voor schoenen bestemde kast, in plaats van erin. Bij de achterdeur. En dan ook nog veel verschillende paren door elkaar.
 4. Drukte. Onze meiden praten veel en langdurig en zijn altijd aanwezig.
 5. Het wc matje. Jij legt deze 20 keer per dag recht en 40 keer ligt het in allerlei bobbels en vouwen. Hoe zou dat toch komen?
 6. De badkamer terug vinden vol spetters, elastieken en kleding. De badrand vol met slordig neergezette flessen. Net nadat jij alles droog en geordend achter liet.
 7. Boodschappen zijn binnen no time op. Elke dag weer. Ik kan soms geen supermarkt meer zien.
 8. Voetstappen op de trap. De hele dag door. En vervolgens kasten die open gaan. Kinderen zoekend naar etenswaren, aangezien zij non-stop een lege maag hebben. Onverzadigbaar, tieners.
 9. Snoep. Elke dag geconfronteerd worden met snoep. Van oma gekregen of zelf gekocht (ik koop het praktisch niet namelijk).
 10. Zorgen. Kinderen brengen grote zorgen mee. Als ze weggaan, als hun wereld groter wordt. Zorgen, zorgen en nog eens.. je raad het al. En uiteraard de vele lessen om deze te leren loslaten. Nu verschilt de mate van zorgen maken denk ik per ouder. En laat ik nu een ouder van het bezorgde ‘soort’ zijn..

En zo kan ik nog wel even doorgaan. 😜 Gelukkig kunnen ze, nu ze ouder worden ook steeds meer helpen met huishoudelijke taken. En als ik ze erom vraag, doen ze braaf hun taak-jes! Ik denk dat vele moeders én vaders zich hierin wel zullen herkennen. Moeders of vaders: hebben jullie aanvullingen? Waaraan merk jij dat je kinderen hebt rondlopen? Liefs Cynthia.

 • PS: Aankomende zondag kook ik ‘engelen-pasta.’ Wil je weten waarom deze pasta zo’n mooie naam kreeg? Lees dan zondag mijn blog en bekijk de video!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Aneta

  15 november 2016

  Wat een prachtige dochter! Die broodkruimels Daar zou een verbod op moeten komen. Mijn moeder vond het trouwens irritant als haar mascara of panty weer foetsie waren. Dat hoor ik nu nog…alleen nu met een lach

  Reply
  • Cynthia

   15 november 2016

   Nou echt hoor.. Grrr. Kleding pakken mag, maar dat betekent ook dat ik in hun kasten graai.. En ik kan het begrijpen dat jou moeder het destijds niet leuk vond. Bedankt voor je compliment. Xx

   Reply
 • Marieke

  15 november 2016

  Heerlijke blog! Leuk beeld heb je geschetst voor mijn toekomst haha!

  Reply
  • Cynthia

   15 november 2016

   Dank je wel Marieke! Zo is het met tieners in huis! X

   Reply
 • Naomi

  15 november 2016

  Haha ja, zo ken ik er ook wel een paar maar goed, die van mij is nog erg jong natuurlijk:

  – 100x per dag speelgoed opruimen
  – Continue dezelfde (teken)films kijken
  – Elke dag de vraag of hij nog even mag opblijven na het douchen
  – Als je even niet oplet is het 1 grote bende
  – Elke dag even kroelen voor het slapen gaan en een nachtlampje aan laten
  – Continue opletten dat hij geen rare gevaarlijke streken uithaalt, zoals bij jou thuis laatst 😉

  Ja, het is een druk leven met kinderen maar zo ontzettend leuk!!

  Leuke blog zus!! Xx

  Reply
  • Cynthia

   15 november 2016

   Dank je wel zusje! Haha, ook deze fase hebben wij doorlopen. En we zijn al bijna 19 jaar zoet! Geniet van de knuffels voor het slapen gaan. Ze zijn zó groot. In een oogwenk… Dank je wel voor je reactie! ❤️

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg