Uit jij jouw waardering naar je partner?

We werken (als het goed is) allemaal hard. En soms is het gewoon fijn om te horen dat je het goed doet. Dat je je best doet in het leven. Op jouw werk bijvoorbeeld. Maar ook als partners tegen elkaar, is het gewoon hartstikke belangrijk om elkaar je waardering te laten blijken. Zet jij jouw partner voldoende in het zonnetje?

Kibbelen houdt de relatie gekruid

Ik doe weleens lelijk. Victor en ik zijn nu eenmaal aan elkaar gewaagd geweest vanaf dag één. Soms is hij heel direct en ga ik daar meteen vol tegenin. Zo zijn wij altijd geweest. Maar dat zegt overigens niets over liefde. Want we houden echt zielsveel van elkaar. Af & toe kibbelen houdt de relatie ook, soort van, ‘gekruid’. Want daarna is het gewoon weer gezellig! En wanneer je je waardering naar elkaar uit, maakt dat ook weer een hoop goed.

Even gezien worden

Zo bedankt hij me elk weekend voor de was. Hij waardeert het dat ik dit zo goed bijhoud. En ik vind dat lief. Dat hij dat ziet. Ook zegt hij vaak: ” Je doet het goed meissie, je werkt hard. Jij verdiend het om gelukkig te zijn”. Deze bijzondere woorden geven altijd net weer even dat ene sprankeltje. Ik word dan even gezien.

Zie ik hém?

Zeker in Vic zijn positie nu en waar hij vandaan komt, zie ik élk dingetje dat hij in mijn ogen goed doet. Wanneer ik boven kom en het bed is opgemaakt bijvoorbeeld. Ik waardeer dat oprecht en zeg hem dat meteen. Of wanneer hij boodschapjes heeft gehaald en s’avonds voor ons heeft gekookt. Hartstikke lief en schattig vind ik dat. Ik laat hem altijd even weten dat ik het zie. En het fijn vind. Dat meen ik dan ook oprecht, en het motiveert hém om het de volgende keer weer te doen. Wij zeggen ook regelmatig dat we elkaar lief vinden. En laatst lag ik dubbel van het lachen. In een gesprek met elkaar zei ik: ” Héh schatje?” Waarop hij heel vertederd zei: “Jáááá”. Ik gierde uit: “Vind je jezelf zo schattig?”  Zo kwam het er in elk geval wel uit. En zo zie je: er is veel liefde hier. En waardering is daar een groot hulpmiddel bij.

Hoe zit dat bij jou?

***Heb je trouwens al een kijkje genomen in mijn schattige Tante Betsy  winkeltje?***

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Rachel

  21 september 2017

  hier hetzelfde verhaal eigenlijk!! en zo hoort het ook te zijn vind ik. sommige stellen die constant jut en jul uithangen is niet ons ding, nee je scheld mekaar de huid soms vol maar je geeft elkaar ook een dosis compliemten en waardering 😉

  Reply
  • Cynthia

   21 september 2017

   Een beetje balans in kibbelen en lachen. Dat houdt het, tja, levendig!!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  21 september 2017

  Wij zien ook alles van elkaar. Ik voel me altijd heel gewaardeerd als mijn vriend ziet dat ik bijvoorbeeld heb schoongemaakt en andersom probeer ik dat ook terug te geven. En kibbelen, wat is kibbelen. Wij hebben bijna nooit ruzie, maar als we dat hebben, dan vinden we al snel de ander zielig, dus dat duurt nooit lang.

  Reply
  • Cynthia

   21 september 2017

   Mooi om te lezen Irene! Fijn om je zo gewaardeerd te voelen. Dat is heel belangrijk in het leven en in een relatie. X

   Reply
 • Ingrid

  21 september 2017

  Het is wel even iets om over na te denken. Meestal denk je wel dat de ander het weet dat je dingen waardeert en andersom maar uitspreken?
  Je voelt het wel. Maar als je al zo lang samen bent zeg je het te weinig.
  Mwahhh……te weinig bedenk ik me nu.

  Reply
  • Cynthia

   22 september 2017

   Wie weet is dit weer even een soort bewustwording. Best fijn om af & toe te horen of uit te spreken.

   Reply
 • Roelina Jut

  22 september 2017

  Wat mooi geschreven. Er zit veel liefde tussen jullie dat zie ik op jouw hele blog naar voren komen. Ik ben het met je eens dat gekibbel de relatie gekruid houdt (leuke woordspeling). Wij hebben regelmatig woorden en schreeuwen zelfs wel tegen elkaar. Maar het kan, en dat is fijn. Ruzie maken is gezond als je het maar weer bijlegt.

  Reply
  • Cynthia

   22 september 2017

   Lief Roelina, dank je wel. Soms kom je door ruzie juist weer nader tot elkaar.

   Reply
 • Nicole Orriëns

  22 september 2017

  Ja, ik uit dat wel. Maar mijn man is meer van de daden dan van de woorden.

  Reply
  • Cynthia

   22 september 2017

   Dat is alleen maar goed!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg