Waarom ik sneeuw ben gaan gruwelen

Sneeuw; eens mijn grootste feest ooit. Nu echter, is die liefde allang over. Maar hij komt terug, dat weet ik. Ik ben sneeuw tijdelijk gaan gruwelen. En waarom dat is, vertel ik jullie in dit artikel.

Sneeuw was toen gewoon leuk

Als kind speelde ik uren buiten wanneer het sneeuwde. Sneeuwballengevechten met mijn broer waren mij niet vreemd. Ik weet nog hoe ik mijn handen nadien aan de kachel warmde, en deze dan hevig begonnen te tintelen. Toen mijn eigen kinderen werden geboren genoot ik ook van in de sneeuw spelen met ze. Met ons viertjes hadden we dikke sneeuwpret. Bovendien bracht ik mijn kinderen van en naar school en waren ze dus altijd veilig onder mijn hoede. Geen ‘sneeuwtje’ aan de lucht. Sneeuw was toen gewoon leuk en gezellig. Maar toen, pats- boem was dit voor mij over.

Kind door de sneeuw

De oudste moest namelijk door die sneeuw (en overige weersomstandigheden) gaan fietsen, aangezien zij middelbaar scholier werd. En dát was het hem. Ik ben een zeer bezorgde moeder en kan wakker liggen bij de gedachte dat er mogelijk ongelukken gebeuren vanwege gladheid. Daarnaast vind ik het zielig wanneer een kind zo’n eind moet fietsen door de kou. Ik was dan ook zoo blij, toen het voor Esperansa voorbij was, en zij in Rotterdam mocht gaan studeren. Ze kon vanaf toen ‘veilig’ met de metro. Maar toen volgde nummer twee Sanne haar op.

Altijd met de kinderen in gedachten

En nu zit ik weer in de stress. Vanmorgen bracht ik haar met de auto, maar de rest van de week kan ik dat niet doen. En wanneer ik het dan zo hoor kletteren, op het dak van mijn werk, dan gaan mijn gedachten weer uit naar haar. Met een lichte buikpijn. Verklaar me voor gek, vertel me dat ik moet loslaten.. Maar ik ben wie ik ben. En ook al kan ik momenteel niets goed doen in haar ogen, ik ben altijd met dat kind (die twee kinderen trouwens) bezig. En ik weet het. Ik moet loslaten, want vroeger moest ik er zelf ook doorheen. En ik leef ook nog. Maar ik blijf het moeilijk vinden hoor.

Ben ik nu de enige moeder die hier zo instaat?! 💁🏼‍♀️

🎀Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

16 Comments

 • Ingrid

  11 december 2017

  Ahhh……lieve mama!

  Reply
  • Cynthia

   11 december 2017

   Beetje té soms…

   Reply
 • Christa

  11 december 2017

  Ik heb er (tot nu toe) geen last van. Mijn kids gaan veilig met mij mee in dit weer.

  Reply
  • Cynthia

   11 december 2017

   Geniet daar nog maar van Christa!!

   Reply
 • Rachel

  11 december 2017

  hier zijn de meiden lekker weg gebracht door papa vanmorgen naar school!! niks op de fiets hierzo want dat is vragen om problemen 🙁 als roon van de week weer aan het werk gaat gaan ze met het openbaar vervoer!! ik moet er ook niks van hebben en zeker niet na mijn heup!! stond vanmorgen ook met een fijne paniek aanval op een stoeprand waar ik niet van af durfde te stappen hahaha trut. maar ben dan wel zo van laat mij dan maar vallen ipv mijn kids!!

  Reply
  • Cynthia

   11 december 2017

   Ah, echt? Ik kan me wel voorstellen hoor na jouw ervaring onlangs. Fijn dat de meiden met het OV gaan. Wat een snertweer he, voor die kids. En jij bent al even bezorgd. Dat wist ik wel van jou! X

   Reply
   • Rachel

    11 december 2017

    ja echt!! en ik haat dit weer zowieso!! bedrijf ligt stil en het is koud hahah, oke wel voordeel dat roon lekker thuis is maar toch. en ja ik zie dan kids fietsen smorgens en dan breekt mijn hart cynth, tuurlijk snap ik dat niet iedere ouder zijn kind weg kan brengen maar er zijn toch andere oplossingen? totdat er iets gebeurd onderweg….dan moet je ze horen 🙁 xx

    Reply
    • Cynthia

     11 december 2017

     Nou he? Zo zielig. Ik moes er zelf ook doorheen hoor, maar ik vind het zo erg.. Oeh Gezelli dat Roontje thuis

     Reply
    • Cynthia

     11 december 2017

     Thuis is dus… Geniet ervan!!

     Reply
 • Michelle

  11 december 2017

  Toen ik mijn zoontje wegbracht naar de oppas, had ik ook wel zoiets van; van mij mogen ze thuisblijven.. Deden ze ook gelukkig. Dus ja, snap je zeker!

  Reply
  • Cynthia

   11 december 2017

   Ik snap je volledig….

   Reply
 • Florentine

  11 december 2017

  Ohh ik begrijp je erg goed! Hoewel ik zelf denk ik ongeveer de leeftijd van jouw dochter heb. Maar het lijkt me erg lastig want je hebt gewoon geen grip op de situatie.!

  Reply
  • Cynthia

   11 december 2017

   Nee precies, dat is het lastige…

   Reply
 • roelina

  13 december 2017

  Ik kan me dat ZO voorstellen. Ik ben nog gek op sneeuw maar wel een even zo bezorgde moeder 🙂

  Reply
  • Cynthia

   13 december 2017

   Tja, je bent het eenmaal..

   Reply
 • ilona

  20 december 2017

  je bent een lieve bezorgde moeder voor je 2 lieve meiden en loslaten komt in mini stapjes op jou tijd lieve cynthia dikke knuffels en sterkte met het loslaten van je lieve bijzondere meiden

  Reply

Geef een reactie


Volg

Volg