Waarom steun zo fantastisch is.

IMG_0598[1]

De afgelopen 9 maanden hebben wij ongekend veel steun mogen ontvangen. We hebben uitermate zware tijden gekend. Maar alle hulp, appjes, kaartjes en zoveel meer, geven tóch heel veel kracht. Het laat zien dat je niet alleen bent in dit universum. En ellende heeft ook mooie dingen opgeleverd; ik heb bijvoorbeeld 3 TOPVROUWEN leren kennen. Door een samenloop van omstandigheden leerde ik één van die dames kennen & vandaag ging ik bij haar langs om onze oprechte dank naar haar uit te spreken.

IMG_0542[1]

Ik had haar in levende lijve nog nooit ontmoet. Per toeval kwam ik met deze lieve vrouw in contact en ik vertelde haar ons verhaal. Ze heeft me vanaf toen bijna wekelijks gevraagd hoe het met mij en mijn gezin gaat. Haar berichten waren vol liefde en begrip en toonden een ongekend inlevingsvermogen. Ik kon en kan van dit soort ‘hulpverlening’ echt gelukkig worden. En wat ik zo bijzonder vind, is het feit dat iemand je niet eens persoonlijk kent. Bij haar voel ik me zo gehoord en begrepen. Victor en ik hebben het vaak over alle grootste hulp van iedereen om ons heen en zo kom ik regelmatig ook bij haar terecht. We willen zó graag iedereen bedanken omdat wij deze belangeloze hulp gewoon NIET vanzelfsprekend vinden. Zo gebeurde het dus vandaag, dat ZIJ in het zonnetje werd gezet.

IMG_0599[1]

De ontmoeting verliep heel natuurlijk. Door alle open gesprekken, welke ik met haar heb gevoerd, voelde het alsof ik haar al jaren kende. Tóch ben ik ook vandaag weer uit mijn comfortzone getreden. Ik voel me niet snel op mijn gemak bij een nieuw persoon en zal altijd mijn afstand bewaren. Maar ik werk eraan te veranderen; ik wil open zijn en mijn gevoel meer tonen. Gewoon wat kwetsbaarder zijn ten opzichte van anderen. En ik was blij dat ik haar bij binnenkomst een knuffel durfde te geven. En dat voelde goed, omdat ik het echt meende. Ze is precies hoe ik haar ‘las’ in haar apps. Een heel lieve, warme persoonlijkheid. En in haar ogen las ik empathie. Ik voel me bevoorrecht weer een goed mens te hebben ontmoet!

IMG_0600[1]

Na haar bloemen & chocolade te hebben overhandigd en fijn met haar te hebben gesproken, ben ik vol nieuwe energie naar huis gereden. DAAROM is steun zo fantastisch! Een fijne woensdag iedereen. X Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 Comments

 • Cynthia

  25 mei 2016

  Het is heel bijzonder, moedertje, dat er zulke goede mensen zijn in een verharde maatschappij! En zulke mensen koesteren we. Ook jullie zijn heel waardevol en wij houden zielsveel van jullie!!! ❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • Jacqueline

  25 mei 2016

  Wat mooi zeg, kippenvel! X

  Reply
  • Cynthia

   25 mei 2016

   Dank je wel Jacqueline! En precies, een blogpost waard. XXX Cynthia.

   Reply
 • christa

  25 mei 2016

  Nu laat je mij met tranen in mijn ogen staan lieve Cynthia.
  Maar ben alleen maar blij dat ik met zo weinig jullie en zeker jou een beetje heb kunnen steunen.
  En blijf dat zeker in de toekomst doen.
  Christa xx

  Reply
  • Cynthia

   25 mei 2016

   Christa, je hebt hier ZOVEEL mee gedaan. En dus verdien jij alleen maar lof! Een schat ben je. XXX.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg