Warhoofd met een missie. 

warhoofd

Dit warhoofd heeft een missie! Een doel, een streven , een heel goed voornemen voor 2017. Namelijk hoofd-zaken op een rijtje krijgen (en houden). Dingen bijhouden. Wát ik zoal wil bijhouden? Nou, het noteren van afspraken bijvoorbeeld. Of juist het openslaan van mijn agenda (wel zo handig hé). Ik ben soms gewoon een beetje chaotisch in mijn hoofd en dat uit zich dus zo. 

Ik heb het niet zo op een agenda.

Ik heb er maar één voor 2017: een   goed   voornemen. En ik hoop die door deze blog na te kunnen streven.😊 Als hulpmiddel en reminder. Stiekem hoop ik ook op wat tips van jullie.. Ik wil orde in mijn agenda-gedrag! Want soms ben ik  een zooitje. Zootje ongeregeld. Hoewel ik erg gestructureerd ben, heb ik het niet zo op een agenda. Ik vergeet dat hele ding erbij te pakken en er mijn afspraken in op te schrijven. Of er juist in te kijken als er wél een keurige notitie in staat. Met als gevolg dat ik onlangs een belangrijke afspraak stomweg ben vergeten. Ahhh, ik kon mezelf wel voor de kop slaan en vond dit zó vervelend. Daarbij hou ik ook niet zo van alle ‘moet-jes’ in het leven (wie wel?!). En dán ga ik weer uitstel gedrag vertonen. Zo van: ach ik kijk straks wel. Jaja…

warhoofd

warhoofd

Dit wordt mijn goede voornemen.

Mijn goede voornemen is dus: een functionele (en dus niet zo’n lieve, schattige) agenda aanschaffen en deze ook daadwerkelijk gebruiken. Daarnaast wilde ik een kalender met grote vlakken. Zodat ik álle ruimte heb om meerdere afspraken op één dag te noteren. Gelukkig waren gisteren een paar heel lieve collega’s bereid deze voor mij mee te nemen. Ze moesten toevallig bij de Action zijn en zochten precies uit wat ik in gedachten had. Zoals je ziet, kun je aan de linkerzijde zelfs foto’s van gezinsleden toevoegen! Deze kalender staat nu in de wc en zo hoop ik geen dingen meer te vergeten. Altijd ‘hoop’ houden hé?!..

 

Agenda liefde? Ahum. De eis die ik aan een volgende agenda stel, is dat deze groot moet zijn. En dus niet het kleine, prullerige formaatje welke nu in mijn tas prijkt en daar ook vaak blijft… Die pak ik klaarblijkelijk niet graag. Of ik ooit van een agenda zal houden? Dat lijkt me sterk. Maar alles op een rijtje hebben zal me wel controle geven. En daarbij heb ik gewoon structuur nodig! Heb jij agendatips of misschien wat ideetjes hoe ik dit misschien ook nog een beetje leuk kan gaan vinden? Hoe plan jij?

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • MamaIssues

  14 december 2016

  Ow ik herken helemaal wat je schrijft
  Ik koop ook ieder jaar een agenda met het voornemen alles erin op te schrijven en het ook bij te houden..
  Helaas mislukt het toch echt weer ieder jaar

  Daarom ben ik nu maar overgegaan op de agenda van mijn Iphone
  Die heb ik tenminste altijd bij mij 🙂

  Reply
  • Cynthia

   14 december 2016

   Is de iPhone gemakkelijk hiermee? Bij mij gaat de melding niet af. Blijkbaar doe ik iets niet goed? X

   Reply
 • Bonsje

  14 december 2016

  Gebruik je de agenda in je telefoon niet? Dat werkt bij mij prima, dan begint dat ding keurig een half uurtje voor de tijd te gillen 😛

  Reply
  • Cynthia

   14 december 2016

   Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar het lukt me niet op deze wijze. Mijn man adviseerd me al jaren mijn telefoon te gebruiken hiervoor… Thanx voor de tip. Misschien ook wel weer een ideetje. X

   Reply
 • Aneta

  14 december 2016

  Ik heb het mezelf aangeleerd door dagelijks een reminder in mijn telefoon te zetten met ‘AGENDA!!!’ Na een maand of twee pakte ik hem uit mezelf en had ik die reminder niet meer nodig. Nu een jaar later gaat dit nog steeds goed en heb ik er zelf een paar notitieblokjes bij gekregen, haha. Gewoon als geheugensteuntje voor de dingen die in mijn hoofd rond dwarrelen en denk dat ik het wel onthoud…niet dus!

  Reply
  • Cynthia

   14 december 2016

   Ik hoor echt iedereen over die agenda in de telefoon. Maar schrijf jij daar bijvoorbeeld ook je werkrooster in? Nee, als we het in ons hoofd moeten bewaren, komt er vaak niets van. Gelukkig ben ik niet het enige warhoofd Aneta! Kus.

   Reply
 • Denise

  14 december 2016

  Er is een app voor je telefoon die je helpt dingen standaard te maken (net zoals het standaard is dat je gaat tandenpoetsen bijvoorbeeld). Je doet alles in een bepaalde volgorde en na een week of twee gaat het vanzelf. Weet alleen even niet meer hoe deze app heet… Maar wat misschien ook kan is de agenda leggen op plekken waar je vaak komt. Inderdaad de wc, of in de buurt van de koelkast of aanrecht.. op de bank en/of stoel misschien. Succes en hopelijk krijg je meer rust!

  Reply
  • Cynthia

   14 december 2016

   Ik denk dat ik het inderdaad even bij een ouderwetse agenda en kalender houd. Mijn telefoon ga ik even napluizen wat betreft de digitale agenda. Super Thanx voor de tip van de app! Lief. X

   Reply
 • Marieke

  14 december 2016

  Wat een leuk artikel. Ik herken het verhaal van de papieren agenda heel goed. Ook ik gebruik mijn telefoon. Ik heb easy calandar er op staan als agenda. Het is een betaalde app, niet goedkoop maar wel fijn. De mijne is zo ingesteld dat ik iedere morgen rond zes uur een mail ontvang. Zo blijf ik goed op de hoogte van alles 🙂

  Reply
  • Cynthia

   14 december 2016

   Jeetje wat goed voor een strak overzicht Marieke! Dank je wel voor je reactie, de tip en je compliment over mijn artikel! Liefs. ❤️

   Reply
 • Michelle

  15 december 2016

  Heel herkenbaar ik gebruik altijd de agenda in mijn telefoon. Vaak vergeet ik het op te schrijven in mijn agenda, dan kladder ik het even snel op een papiertje die ik vervolgens weer kwijt raak haha.

  Reply
  • Cynthia

   15 december 2016

   Ook op de Phone: echt ik hoor iedereen erover.. En even snel op een papiertje krabbelen werkt inderdaad vaak niet. Thanx voor je reactie Michelle! X

   Reply
 • Dewi

  20 december 2016

  Hihi héél herkenbaar! Ik hou van agenda’s een leuke papieren. Maar vervolgens hou ik dat niet goed bij! De helft noteer ik in m’n hoofd! In m’n agenda, ergens achterop een foldertje, m’n telefoon en ga zo maar door. Ik kan “jaloers” zijn op die mensen die van die prachtige bullet journals maken..daar begin ik maar niet aan, hou ik toch niet bij

  Reply
  • Cynthia

   20 december 2016

   Oh wat fijn te horen dat ik niet de enige chaoot ben, Haha!! Fijne dag Dewi. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg