Wasdag bij Theelepel 

Ik heb jullie al eens verteld over mijn haat liefde verhouding met de was. Ik 💗 werkelijk van de geur van schone wasjes. Maar soms heb ik geen zin of puf eraan te beginnen. Een andere keer ben ik simpelweg te lui. 

Wasdag verplaatsen naar maandag

Dat was afgelopen weekend dus zo. De wasmachine & droger staan op zolder en soms wil ik gewoon niet de hele dag door, he- le- maal naar boven én weer naar beneden hupsen. Nee! Het gevolg is wel, dat de stapel nóg groter groeit dan ie al is. Maar dan hebben we de maandag nog. Dat maakt mij in het weekend wat luier. Want hey, maandag wassen we de lappen wel weer weg. Dat is tegenwoordig mijn day off. En tevens wasdag. Als ik in het weekend als luiaard heb gefungeerd althans.

Voordelen van maandag wassen:

 • In het weekend op je luie krent zitten
 • Dus ook tijd hebben voor andere genoegden
 • Een concurrentie- strijd hebben met de stapel. ‘Wie is er groter, jij of ik?’
 • Op maandag in alle rust kunnen wassen én je dag eraan kwijt zijn

 

Morgen slank

En dus: ben ik vandaag de godganse dag aan het wassen. Ik heb het op en neer dingetje dus gewoon verschoven. Wellicht gewoon nog erger gemaakt. Maar aan beweging in elk geval geen gebrek. Met een uur op de loopband erbij opgeteld, ben ik morgen slank! Há.

Hoe ‘was’  jij? 

🎀 Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

25 Comments

 • Mooier Leven

  15 mei 2017

  De ene keer wassen wij netjes regelmatig, de andere keer moet ik echt op zoek naar kleren die ik aan kan… Wassen is ook niet echt mijn hobby en strijken vind ik al helemaal niks!

  Reply
  • Cynthia

   15 mei 2017

   Neee, strijken is een kriem. Ik houd de was meestal bij, maar soms heb ook heel even geen zin. Ach, het blijft iets waarover je niet uitgepraat raakt. Als je vrouw bent tenminste. Xx

   Reply
 • Charèl

  15 mei 2017

  Oh wat irritant soms he haha! Ik zorg wel echt dat ik het bijhoud verdeeld over 2/3 dagen zoiets dan houd ik het nog wel vol haha!

  Reply
  • Cynthia

   15 mei 2017

   Ik houd het bij, maar één dag versloffen, betekent hier achter de feiten aanlopen. Maar de ene dag kan ik dat beter handelen, dan de andere…

   Reply
 • Gera

  15 mei 2017

  Tja, ik vind het heerlijk als ik het heb weggewerkt. Maar dan moet ik het nog gaan vouwen! Maar ik ben sowieso geen huishoudfan…

  Reply
  • Cynthia

   15 mei 2017

   Als je geen huishoud freak bent, is vouwen, wassen en strijken al helemaal een kriem. Heerlijk inderdaad als de was is weggewerkt. Vouwen van grote dingen vind ik niet heel erg. Maar kleine prullen.. Neh..

   Reply
   • Gera

    15 mei 2017

    En die sokken…Ze zijn op de één of andere manier altijd eenzaam…

    Reply
    • Cynthia

     15 mei 2017

     Heuul eenzaam ja.. Hier ben ik ook altijd paren kwijt hoor.. Maar ik vind dat kleine spul zo priegelig. Gewoon Bléh.

     Reply
 • Ingrid

  16 mei 2017

  Ik probeer te wassen wanneer beide wasmanden voor de helft vol zijn. Licht en donker. Ach we zijn maar met z’n tweetjes. Alhoewel Ik soms best veel was heb. Dat is dan wel weer het voordeel van wisselende diensten en om het weekend werken. Als ik avonddienst heb gooi ik er een was in als ik ’s ochtend’s wakker wordt. Na de koffie in de droger en opvouwen voor ik ga werken hihihihi.

  Reply
  • Cynthia

   16 mei 2017

   Dat scheelt wel, als je saampjes bent. Ik kan het me bijna niet meer voorstellen. Wisselende diensten kunnen ook voordelen hebben. In dit geval dus ook zeker!

   Reply
 • Sarah

  16 mei 2017

  Ik doe het hele huishouden zonder te mokken, maar wassen en strijken blijf ik verschrikkelijk vinden haha

  Reply
  • Cynthia

   16 mei 2017

   Strijken is inderdaad een dingetje. Ik vouw alles op en strijk pas indien nodig.. De rest van de huishouding is voor mij ook geen rampenplan haha. Fijne dag Sarah. 🙂

   Reply
 • rachel

  16 mei 2017

  hihih lekker ding ben je ook weer he 😀 maaruh hier vind ik het heerlijk om wassen te draaien en was ook elke dag 2 a 3 wassen en in het weekend meer. en nu de was vaker naar buiten kan vind ik het helemaal heerlijk!!! fijne dag lieffie xxx

  Reply
  • Cynthia

   16 mei 2017

   Ik heb er meestal ook gewoon zin in. Maar soms gewoon even niet. Lekker is het hé, om je wasjes buiten te hangen? Ik ga ook mijn droogmolen weer tevoorschijn toveren. Xx Jij ook een fijn dagje, ander lieffie. X

   Reply
 • iliveformydreams.com

  16 mei 2017

  Ik was op verschillende dagen. Meestal op Dinsdag of op Vrijdag, aangezien ik er dan de tijd voor heb 🙂

  Reply
  • Cynthia

   16 mei 2017

   Ok, dat is wel handig. Ik was ook op elke vrije dag, buiten het weekend. 😉

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  16 mei 2017

  Eigenlijk zo wat elke dag. Met een groot gezin gaat het hard helaas. als ik het niet bijhoud word ik meteen afgestraft.

  Reply
  • Cynthia

   16 mei 2017

   Jij hebt dat natuurlijk al helemaal, met een dubbele hoeveelheid kinderen. 🙂

   Reply
 • Ik heb eerlijk gezegd al jaren niet meer de was hoeven doen. Mijn man en ik hebben de taken in huis redelijk goed verdeeld en hij wast, droogt en strijkt. We zijn niet voor niets al bijna 25 jaar samen 🙂

  Reply
  • Cynthia

   16 mei 2017

   Dát heb jij goed geregeld!! Chapeau. Ik heb altijd bepaalde wensen betreft wasmiddel en durf de was niet uit handen te geven..

   Reply
 • Michelle

  16 mei 2017

  Hier wassen we gemiddeld 4-5 keer per week, dus geen megastapel voor ons haha. Straks weer lekker alles buiten hangen, dat vind ik altijd zo f

  Reply
  • Michelle

   16 mei 2017

   Er ging even iets mis. Maar dat vind ik fijn dus, ruikt het zo lekker!

   Reply
   • Cynthia

    16 mei 2017

    Ja. Dat vind ik dus ook zo lekker!!! Ik draai denk ik, 7 wassen per week. Net iets meer als jou. Maar 5 is al veuuul! X

    Reply
 • Roelina

  18 mei 2017

  ik heb ook zo’n hekel aan de was. Vreselijk. ik heb het ook op zolder, terwijl we toen we het huis kochten de aansluiting beneden hadden. Ik heb ook zo;n hekel aan dat heen en weer lopen?! Mijn wasdag was altijd in het weekend, maar dan wordt de stapel zo hoog dat ik nu elke avond iets wegwerk.

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2017

   Het is echt gewoon beter om het goed bij te houden. Dát weten we allemaal.. Slim om elke avond iets weg te werken hoor..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg